Kanonkop Kadette Pinotage 2016

SKU
7389
149,00 kr. v. 6 stk. 179,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1179,00 kr.
6179,00 kr.149,00 kr.

Kanonkop Estate er kendt for at lave en af de allerbedste Pinotage vine i Sydafrika.  

Vinen har en flot dyb lilla farve. Intense aromaer af sort blommer, røde og sorte bær, vanilje og aromatiske søde krydderier. Denne årgang tilbyder god kompleksitet med lagdelte røde og sorte frugtsmag, som er afbalanceret og tilgængelig, men vil fortsætte med at udvikle velsmagende noter med alderen. 

Vinstokkene er holdt i 'bush'-stil (små buske), og nogle af planterne er over 60 år gamle. Slottet bruger ingen vanding på bush-vinstokkene. Udbyttet er derfor helt nede på 35-37 hl. pr. ha. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar (28-29 grader) i 4-5 dage med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 16-18 måneder på medium brændte franske barriques af eg fra Nevers, hvoraf 75% er nye, og resten bruges for anden gang. Det giver en usædvanligt koncentreret og kompleks vin, lidt voldsom først i duften, men med et meget lækkert bid til sidst, og med virkelig flot harmoni. Pinotage fra Kanonkop vil egne sig fint til krydrede retter f.eks. i asiatisk stil. 

Robert Parker
The nose of the 2016 Kadette Pinotage is black fruited with an herbal and black spice edge, with soft hints of oak and juicy plums. The medium to full-bodied palate is plush with an open core of fruit, lingering oak on the back end and subtle herbs and spices, with a decent, spicy finish. I imagine this working well with barbecue.

Kanonkop er en 4. generations familieejet vingård, som er gået i arv fra generation til generation og nu er i hænderne på brødrene Paul og Johann Krige. 

 Navnet Kanonkop er afledt af en bakke (kop) på Simonsberg-bjerget over vingården, hvorfra der i det 17. og 18. århundrede blev affyret en kanon (kanon) for at annoncere ankomsten af ​​sejlskibe, der sejlede ind i Table Bay. Kanonens brøl ville være signalet til lokale bønder, som ventede på at tage den 50 kilometer lange rejse til havnen, om at læsse deres vogne med frisk frugt og grøntsager for at bytte deres produkter. 

De første vine med Kanonkop-mærket blev produceret i 1973, hvor Paul Sauer startede eventyret. I dag udgør vinmarkernerne på Kanonkop 100 ha. beplantet med 50% Pinotage, 35% Carbenet Sauvignon, 7,5% Merlot og resten med Cabernet Franc. Kanonkop er anerkendt for at lave top Pinotage fra Sydafrika, ligesom de altid får topplaceringer ved de årlige Cape smagninger for deres Bordeauxblanding ”Paul Sauer”. 

Vingården er beliggende ca. 45 km. nordøst for Cape Town, i området Stellenbosch, der af mange betragtes som det bedste vindistrikt i Sydafrika. Det skyldes at der er en sjælden harmoni mellem områdets jordbundsforhold og den klimatiske påvirkning fra Atlanterhavet, hvor kølige vinde sikrer en lang modning af druerne, som på denne måde får mere aroma og sprødhed. 

 

Kanonkop Estate er kendt for at lave en af de allerbedste Pinotage vine i Sydafrika.  

Vinen har en flot dyb lilla farve. Intense aromaer af sort blommer, røde og sorte bær, vanilje og aromatiske søde krydderier. Denne årgang tilbyder god kompleksitet med lagdelte røde og sorte frugtsmag, som er afbalanceret og tilgængelig, men vil fortsætte med at udvikle velsmagende noter med alderen. 

Vinstokkene er holdt i 'bush'-stil (små buske), og nogle af planterne er over 60 år gamle. Slottet bruger ingen vanding på bush-vinstokkene. Udbyttet er derfor helt nede på 35-37 hl. pr. ha. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar (28-29 grader) i 4-5 dage med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 16-18 måneder på medium brændte franske barriques af eg fra Nevers, hvoraf 75% er nye, og resten bruges for anden gang. Det giver en usædvanligt koncentreret og kompleks vin, lidt voldsom først i duften, men med et meget lækkert bid til sidst, og med virkelig flot harmoni. Pinotage fra Kanonkop vil egne sig fint til krydrede retter f.eks. i asiatisk stil. 

Robert Parker
The nose of the 2016 Kadette Pinotage is black fruited with an herbal and black spice edge, with soft hints of oak and juicy plums. The medium to full-bodied palate is plush with an open core of fruit, lingering oak on the back end and subtle herbs and spices, with a decent, spicy finish. I imagine this working well with barbecue.

Kanonkop er en 4. generations familieejet vingård, som er gået i arv fra generation til generation og nu er i hænderne på brødrene Paul og Johann Krige. 

 Navnet Kanonkop er afledt af en bakke (kop) på Simonsberg-bjerget over vingården, hvorfra der i det 17. og 18. århundrede blev affyret en kanon (kanon) for at annoncere ankomsten af ​​sejlskibe, der sejlede ind i Table Bay. Kanonens brøl ville være signalet til lokale bønder, som ventede på at tage den 50 kilometer lange rejse til havnen, om at læsse deres vogne med frisk frugt og grøntsager for at bytte deres produkter. 

De første vine med Kanonkop-mærket blev produceret i 1973, hvor Paul Sauer startede eventyret. I dag udgør vinmarkernerne på Kanonkop 100 ha. beplantet med 50% Pinotage, 35% Carbenet Sauvignon, 7,5% Merlot og resten med Cabernet Franc. Kanonkop er anerkendt for at lave top Pinotage fra Sydafrika, ligesom de altid får topplaceringer ved de årlige Cape smagninger for deres Bordeauxblanding ”Paul Sauer”. 

Vingården er beliggende ca. 45 km. nordøst for Cape Town, i området Stellenbosch, der af mange betragtes som det bedste vindistrikt i Sydafrika. Det skyldes at der er en sjælden harmoni mellem områdets jordbundsforhold og den klimatiske påvirkning fra Atlanterhavet, hvor kølige vinde sikrer en lang modning af druerne, som på denne måde får mere aroma og sprødhed. 

 

Faktablad
LandSydafrika
Producent Kanonkop
RegionWestern Cape
Sub RegionNorth Coast
DistriktCoastel Region
Årgang2016
Volume75CL
DruerPinotage
KategoriRødvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC