Spottswoode Sauvignon Blanc 2018 75CL

349,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 269,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4289
349,00 Inkl. moms:
6 4289
349,00 Inkl. moms:
299,00 Inkl. moms:
12 4289
349,00 Inkl. moms:
269,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Spottswoode Vineyards 2018 Napa Valley 750
94 Robert Parker

Mange forbinder Sauvignon Blanc med New Zealand og dermed ofte med mindre ambitiøs supermarkedsvin. Det er en skam, for Sauvignon Blanc er blandt de ypperste druesorter til hvidvin, hvad ikke mindst de klassificerede hvide Graves-vine demonstrerer på den mest overbevisende måde. Men også i USA kan denne undervurderede drue præstere imponerende vine, og der er ikke nogen producent i Californien, der tager Sauvignon Blanc mere seriøst end netop Spottswoode.

Spottswoode bruger én helt særlig klon – Musque – til deres Sauvignon Blanc, og man har udvalgt en række optimalt beliggende kølige vinmarker, som er specielt velegnede for netop denne drue. De forskellige parceller holdes isolerede ved fermenteringen, hvorfor man ofte kommer op på 200 individuelle batches, så man kan udvælge det bedste af det bedste. Det giver samtidig mulighed for at sammenstikke det optimale blend, så man får en ualmindelig karakterfuld, rig, velafbalanceret og kultiveret Sauvignon Blanc, der er blandt verdens absolut bedste.

Her er Decanters beskrivelse af Spottswoode Sauvignon Blanc 2018: Lige siden sin start har Spottswoode leveret betagende vine, og denne Sauvignon Blanc er ingen undtagelse. Det er et blend af 64 procent druer fra Sonoma Mountain og 36 procent fra Napa Valley, og vinen er fremstillet med brug af både egefade, rustfrit stål og cementtanke. Tilsammen giver det en næsten magisk helhed, der præsenterer sig med en bemærkelsesværdig kombination af citronskal, grapefrugt og sprød pære tilsat en elegant undertone af vanilje. En ualmindeligt bredt anvendelig madvin.

Robert Parker
The 2018 Sauvignon Blanc bursts from the glass with notes of lemon tart, key lime pie and orange blossoms with nuances of acacia honey, baking bread, fresh grapefruit and crushed stones. Medium-bodied, the palate has fantastically intense citrus and mineral notes, framed by great freshness and a silken texture, finishing very long and perfumed.

Siden 1972 har familien Novak ejet og dyrket Spottswoode Estate, og allerede tilbage i 1985 skiftede man over til økologi. Vingården blev certificeret i 1992, og denne tidlige ”grønne” start er ganske usædvanlig i Californien. Novak-familien har fra første færd været mere end almindeligt fremsynet – ikke mindst da man erhvervede sig de enestående marker, der ligger i et område, der er som skabt til Cabernet Sauvignon.  Geologien er optimal, og klimaer lunt, men ikke for lunt, da man får en frelsende havbrise ind fra et nærliggende bjergpas. Det sikrer tilpas kølige nætter og et høstvejr, der giver mulighed for en lang og fuldstændig modning, hvor man samtidig bevarer vinenes elegance og friskhed.

Spottswoode-ejendommen befinder sig på vestsiden af St. Helena på grænsen til Mayacamas Mountains, og der da også godt med berømte vinmarker i nabolaget. Eksempelvis ligger David Abreus Madrona Vineyard lige over for Spottswoodes marker, der har været beplantet med vinstokke så langt tilbage som i 1882. Det engelskklingende navn skyldes en Mrs. Albert Spotts, der i 1910 døbte ejendommen med det nu verdensberømte Spottswoode-navn.

I Novak-familien er det især kvinderne, der har tegnet vingårdens profil og har gjort det med sikker hånd. Man har fra første færd valgt, at det er basisvinen – Estate-vinen - der rummer den højeste kvalitet. I modsætning til mange af de andre af områdets topavlere markedsfører man ikke specialcuvéer eller enkeltmarksvine som værende ejendommens mest prestigiøse. Nej, en Spottswoode Cabernet Sauvignon er og bliver en Spottswoode Cabernet Sauvignon. Et sympatisk og letfatteligt princip, der har affødt stribevis af topratings. Eksempelvis Hos Robert Parker, hvor Spottswoode til dato har scoret de uopnåelige 100 point hele fem gange, mens man i fire andre tilfælde har måttet ”nøjes” med 99 point. Godt gået.

Man har da også hele 24 forskellige parceller at vælge vine fra, så man inddrager kun de absolut bedste i det endelige blend til selve Spottswoode Cabernet Sauvignon. I 2006 tog man endnu et vigtigt skridt for at sikre den højest mulige kvalitet:  Man ansatte Aron Weinkauf, der i dag både er Wine Maker og samtidig står for driften af vinmarkerne, Det har man bestemt ikke fortrudt, for ikke blot er kvaliteten konstant tårnhøj og fortsat stigende, men den er også bemærkelsesværdig stabil - selv i de mere vanskelige år.