Soter Vineyards Pinot Noir Planet Oregon 2017

219,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 179,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4609
219,00 Inkl. moms:
6 4609
219,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
12 4609
219,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
USA Rød Oregon Willamette Valley Soter Vineyards 2017 75CL
90 James Suckling
★ ★ ★ ★ ★ Jyllandsposten

Intens og elegant sag som ifølge winemaker John Raytek kræver lidt tålmodighed, hvis man vil have den fulde oplevelse. Det hænger sammen med at druerne på Elliott Vineyard ikke er meget større end en ært, men har dybde og koncentration som få … plus en naturlig syre, der lige kræver noget tid. 

Duften får klare billeder frem af røde kirsebær, tranebær, rosenblade, sandeltræ, peber og vilde urter. Smagen leger meget med de samme noter, men kommer også med friske hindbær, laurbærblade og krydderier. Den fine syre træder til sidst ind på scenen og lukker showet på fornem vis.

Smag den nu og du får en klar og frisk indikation af, hvor meget den kan … og det er ikke så lidt. 

Jyllandsposten
Lækker, frygtdrevet pinot, der trods fire år på flaske fremstår forbavsende frisk og fyrig. Intens, kølig, grøntkrydret og urtet i stilen. Tonser ubekymret derudaf med kirsebær, syrlige urtebolcher, rødbede, solbærgren, engelsk lakrids og pebermynte. Bliver mere jordet og let pebret efter noget tid i glasset, og smagen bider godt fra sig. Tanninerne har stadig modhager, det giver en vis nerve, som klæder vinen. 91P.

Vinous 
The 2018 Pinot Noir Elliott Vineyard is one of the more nervous, edgy wines in this lineup. Readers will want to give it a few years to soften, as it is reticent and tightly wound in the early going. Bright mineral and savory notes drive a core of sweet red berry fruit. When I taste the 2018 I think of a lyric tenor voice that, while maybe not big in size, has the resonance to be heard all the way in the cheap seats. The Elliot is a cool, introspective Pinot that will reward those who can spend some time with it.

Ceritas er en af de ypperste eksponenter for en ny vintrend i Californien. I stedet for vine med høj alkohol og masser af fadpræg, går Ceritas en anden vej og skaber mere mineralske vine med så lidt indgriben som muligt … både i markerne og i produktionen. I det hele taget er alt hos Ceritas lagt minimalistisk an. Eksempelvis er det alene ejerne winemaker John Raytek og hans hustru Phoebe Bass, der arbejder med vinen. Med andre ord er der nul ansatte – bortset fra når der skal høstes.

Selvom de kun er to, gør de det fremragende. Og da USA's førende restauranter gik sammen om at kåre de bedste vine fra den nye generation strøg Ceritas helt op i toppen. Sindssygt godt gået, når man økonomisk er startet fra absolut scratch i 2005 og ikke har haft nogle investorer til at give det hele et ordentligt skub.

Når man ikke har råd til fejltagelser, er det klogt fra start at vide, hvad man har med at gøre. Og det vidste både John og Phoebe. Førstnævnte var i en ung alder uddannet sommelier, men bevægede sig over i winemaker-faget og havde slået sine folder som konsulent hos en lang række vinproducenter inden Ceritas … afsluttende med et par år som winemaker hos Rhys Vinyards. Phoebe er i bogstaveligste forstand vokset op på en vinmark, som datter af Sue og Dirk Bass, der lægger navn og ejerskab til Porter Bass Vineyard. Efterfølgende har Phoebe studeret vindyrkning på skolebænken og hvad hun ikke ved om emnet er ikke værd at vide.

Den langsomme organiske vækst har medført, at John og Phoebe endnu ikke ejer egne vinmarker, men enten leaser parceller på andres vinmarker, hvor de selv står for dyrkningen eller også køber druer fra partnere. Uanset om det er den ene eller anden løsning, kommer druerne fra nogle af de absolut bedste marker i West Sonoma County, der ligger tæt på kysten og har ret forskellige jordbundsforhold. Ikke mindst markerne oppe i Santa Cruz Mountains, hvor jorden er ekstremt stenet, udfordrer vinstokkene i deres jagt på næring … hvilket der kommer nogle særdeles spændende vine ud af.

Mængderne er af naturlige årsager små og det meste bliver på den anden side af Atlanten. Så vi er faktisk ganske stolte af at kunne præsentere dig for en meget stor del af Ceritas’ line-up. Glæd dig til Chardonnay og Pinot Noir med et klokkerent udtryk med masser af særpræg. Og glæd dig til en fantastisk Cabernet i en stil, som er ganske anderledes for Californien. Men som sagt … mængderne er små og Ceritas vinder nye fans hver eneste dag. Så vent ikke for længe.

Har du lyst til at høre mere om Ceritas, skal du klart lægge vejen forbi YouTube og se den her:

https://www.youtube.com/watch?v=QLZFYc3j6z0