Pinot Noir Smagekasse VALUE (12 fl)

2.328,00

1.895,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

Inkl. moms: 1.516,00

Vintype Volume
Smagekasse Smagekasse

Vi har sammensat en smagekasse med 12 flasker Pinot Noir fra hele verden. Kassen indeholder

3 flasker Weingut Gützler Spätburgunder Rotwein Trocken Gutswein 2018 (Tyskland)
Altså smagt blindt vil de fleste uden tvivl sige tusind tak for et godt og ærligt glas Bourgogne. Men det siger bare noget om Gerhard og Michael Gutzlers evner udi i winemaking, men også hvor store fremskridt har gjort med Spätburgunder (Pinot Noir).

Der høstes i hånden, fermenteres på stål og modnes på egefade … med andre ord ret meget lige ud ad vinmarken. Og det er klart en vin, hvor frugten dominerer og hvor indflydelsen fra fadene er meget diskret.  

Duften vækker billeder af modne vilde hindbær, smultron, urter, peber og også lidt bålrøg faktisk. Den sprællevende, friske smag byder især på hindbær, kirsebær og granatæblekerner på en måde, der lige kalder på et glas mere. Mega flot skruet sammen.

Jyllandsposten
En rigtig festabe af en pinot med en herlig lys kalket frugt og floral elegance. Næsen er let og luftig med en let pebret og saftspændt karakter. Dufter af smultron, urter, fadkrydderi og en smule bålrøg. Pokker letløbende, spillevende syre i fokus og finkornede tanniner, der bider fra sig i finalen og giver retning til al den sødmefulde frugt. 

3 flasker Underwood Pinot Noir 2019 (Oregon, USA)
Underwood Pinot Noir præges af aromaer af blomme, blåbær og lyse hindbær. I munden fornemmes de klassiske toner fra Pinot Noir som søde hindbær og kirsebær suppleret med kakao og svag espresso. Vinen er elegant lys og struktur og tanniner er i meget flot balance.

Endnu engang er det lykkedes os at finde en producent i USA hvor der virkelig er tale om value for Money - denne gang Union Wine Company fra Oregon. Union Wine Company, som producerer Underwood, Kings Ridge samt Alchemist har for længst etableret sig i USA som seriøs leverandør af super kvalitet og til priser hvor de fleste kan være med. Ryan Harms, som ejer Union Wine Company, flyttede til Oregon i 2001. Her arbejdede han som winemaker på en del “high end” Oregon vinhuse. I 2005 tog han springet og startede Union Wine Company. Målet var, og er stadig, at producere Oregon vine til de rigtige priser uden at gå på kompromis med kvaliteten.

3 flasker Domaine Pierre Gelin Bourgogne Cote d'Or Pinot Noir 2019 (Bourgogne, Frankrig)
Klassisk og elegant Pinot Noir fra 30 år gamle stokke i Côte de Nuits. Den har lige den ekstra frugt og en snert mere tørhed sammenlignet med Pinot-vine udenfor Bourgogne, hvilket skal opfattes som ros til winemaker Pierre-Emmanuel Gélin.  

Markarbejdet foregår med største respekt for naturen og både høst plus sortering sker ved god gammeldags håndkraft. Efter presning modner mosten 20-22 måneder på brugte, franske egefade.

Farven er smuk rubinrød og den varme duft inviterer på mørke kirsebær, tjære, sorttorn, roser, krydderier og træ. Smagen har gode muskler og er præget af solmoden frugt, krydderier, lakrids og fine tanniner, der sørger for at alt står på række. Virkelig vellavet!

3 flasker Tuli Pinot Noir 2019 (Sonoma County, Californien, USA)
Mangfoldig Pinot Noir fra Sonomas bedste kystområder. Vinen er skruet sammen af Pinot Noir-troldmanden Joe Wagner, der også er manden bag fantastiske Belle Glos. 

Druerne udvælger han nøje fra en række vinmarker tæt på kysten. Men selvom de kommer fra samme region, har druerne ganske forskellige karakteristika … og det er netop mangfoldigheden, som Joe Wagner søger til Tuli Pinot Noir. Lyse bærtoner møder mørke bærtoner og noget nyt og interessant opstår.

Efter presning får juicen 8-9 måneder på franske egefade. Duften giver klare mindelser om tranebær, røde æbler, kanel og vanilje. Smagen siger let sødlige kirsebær, hindbær, mørk chokolade, tobak plus strejf af peber og røg. Sæt god tid af til at nyde finishen.    

Børsen
Dyb næse med moden frugt. Dejlig saftig og parfumeret rund smag med strejf af våd pibetobak.