SMAGEKASSE MED 12 FL. PINOT NOIR

3.516,00

2.799,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Vintype Volume
Smagekasse Smagekasse

Vi har sammensat en smagekasse med 12 flasker Pinot Noir

3 flasker Au Bon Climat Santa Barbara Pinot Noir 2017 fra Californien
I den lettere og elegante ende af skalaen med klare træk over til Bourgogne i den gamle verden … men til en langt mere drikkelig pris. Vi vover ligefrem det ene øje og siger, du heller ikke får tilsvarende blændende pinot noir til de penge i Californien heller.  
Duften fortæller om masser af røde bær – kirsebær, hindbær og jordbær sammen med strejf af cherry cola og mint. I munden dominerer jordbær, hindbær plus boysenbær og til sidst dukker der anis og nellike op – det hele i perfekt balance.
Som de fleste af vinene fra Au Bon Climat er det en vin, som har det allerbedst sammen med mad. Fyr den af til alt fra krydrede indiske retter til laks med en mild sauce. Jo, vi skrev laks. De kan noget sammen.

3 flasker Kumeu River Huntig Hill Pinot Noir 2017 fra New Zealand
Hunting Hill Vineyard er mest kendt for Chardonnay, men i 1994 plantede Brajkovich-familien også Pinot Noir på marken – med henblik på at nå samme høje niveau som med Chardonnay. Og de er godt på vej må man sige. Der høstes alene ved håndkraft og der afstilkes 100% inden druerne presses.
2017 er kun den femte årgang af vinen men allerede en klassevin. Den har et let og elegant udtryk og får straks én til at tænke Bourgogne. Duften er domineret af modne kirsebær, hindbær, violer og nogle lækre, røgede toner. Smagen gentager de modne kirsebær fra duften og suppleres blændende af skovbund, vildtkød og antydninger af trøfler.
2017 var en fantastisk årgang, som er på toppen nu og 4-5 år frem. Men der blev kun produceret 300 kasser, så du skal være hurtig.  
James Suckling 93P
Robert Parker 91P 

3 flasker Planet Oregon 2017 fra Tony Soter
I glasset fremstår vinen lys rubinrød. Aromaerne sætter hak ved tranebær, varm kanel, nybagt kirsebærtærte, sort te og rosenolie.  I munden dominerer tranebær, hindbær, kirsebær, asiatiske krydderier sammen med små strejf af jord og sten … som en rar hilsen fra Oregon.
91P af WineEnthusiast 

3 flasker Peay Sonoma Coast Pinot Noir 2016 fra Californien....
Den mest blærede entry-level Pinot Noir længe set og smagt. Peay Sonoma Coast er skruet sammen af de fleste af de 15 forskellige kloner Nick Peay og Vanessa Wong har plantet på Peay Vineyard. Præcis hvor mange kloner og præcis hvor meget ny eg, der er blevet brugt, går de ikke så meget op i. Hele fokus ligger på at give en dyb introduktion til Pinot Noir fra Peay … og den intro holder godt nok høj klasse!
I næsen finder du krydret ingefærbrød, tobaksblade sammen med hindbær, jordbær og kirsebær. I munden dominerer hindbær, hibiscus, herbes de Provence, kaffe og en anelse salt – det hele i perfekt harmoni, som ender ud i en lang finish.
Mega elegant stil og nede i 13,4% alkohol – så det er langtfra en håndgranat. 
92 points Vinous