Smagekasse med 12 fl. Chardonnay PREMIUM

5.312,00

4.395,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

Inkl. moms: 3.516,00

Vintype Volume
Smagekasse Smagekasse

12 flasker Chardonnay'er som alle tilbyder top kvalitet.....

2 flasker Hartford Court Chardonnay Four Hearts Vineyard 2018 (95P af Jeb Dunnuck)
4 Hearts består primært af druer fra Tom Dehlinger’s Vineyard, hvor noget af Russian River Valleys ældste Chardonnay troner. I hænderne på winemaker Jeff Stewart giver de over 40 år gamle stokke en outstanding vin, som gang på gang får anmeldere til at tage kæbe og glas. Eksempelvis har Parker givet den 96 points i årgang 14, 15 + 16 og nu også i 17 … og det forstår vi til fulde!

Klaserne ryger hele i pressen. 10 måneder på fransk eg, hvoraf 41% var nye fade. Nul filtrering. Ud er kommet en nærmest cremet, gylden vin med en fantastisk aroma af grønne æbler, pære, citrus, honning og nyristet brød med smør. Smagen siger Granny Smith æbler, citrus, pink grape, ananas, kandiseret ingefær og et elegant kys vanilje fra egefadene. Det hele ender i en lang eksotisk og mineralsk finish, der prompte giver lyst til mere.  

Det er ikke mange flasker, der har fået lov til at forlade USA … men vi har været heldige, at få fingre i nogle få kasser af dem. Først til mølle...

2 flasker Walter Hansel Chardonnay The North Slope 2018
Herlig generøs Chardonnay, der trods den kraftige fremtoning ikke falder ned fra linen og lander gumpetungt. Vi er på Hansels North Slope vinyard i Russian River Valley, hvor jord og vejrforhold giver den perfekte scene til Chardonnay.

Winemaker Stephen Hansel foretrækker at presse klaserne hele, når det kommer til Chardonnay. Modning foregår på franske egefade og resultatet ligger på samme høje niveau år efter år.

Stik snuden ned til den smuk gyldne vin og du bliver mødt med duften af bagte æbler, abrikos, citrus, honning, ristede mandler og ristet brød. Den fyldige smag kredser især om citrus, abrikos, æbler plus hvide blomster og lidt vanilje hen mod slutningen. Håndtegn herfra!

Robert Parker 94P
The 2018 Chardonnay North Slope Vineyard is scented of toast, flit and roasted almonds with a core of baked apples and touches of honey. The medium-bodied palate is fresh and satiny, slowly unfolding its savory flavors and finishing very long. 910 cases produced.

ponerende. Rombauer sætter en ære i at alle vine er drikkeklare ved frigivelse, så hold dig ikke tilbage!

3 flasker Chanin Bien Nacido Vineyards Chardonnay 2016 (96P af Jeb Dunnuck)
Bien Nacido Vineyard blev anlagt tilbage i 1973 og matches vel i Santa Barbara County kun af Sanford & Benedict Vineyard, når det kommer til historie og kvalitet. Gavin Chanin har fået druer derfra siden 2008 og det har været den ene triumf efter den anden, hvilket også gælder 2016.
Chanin valgte at modne den 17 måneder sammen med kvaset på fransk egefade, hvoraf 15% var ganske jomfruelige. Og ikke noget med at røre i gryden!

Hvis en duft ellers kan være sprød, så er det, hvad første indtryk siger her. Her er æbler, pærer, citron, østers og krydderier i frisk forening … og efter lidt tid åbner duften sig endnu mere op. I munden dukker æbler, pærer og citron op igen sammen med hvide blomster, hvid peber og antydninger af frisk mint.

Det her er en af vores egne, klare favoritter, som holder sig på toppen minimum 6-7 år endnu.

2 flasker Domaine Henri Clerc Meursault Vieilles Vignes 2015
Meursault hører klart hjemme i toppen af hvid Bourgogne, selvom kommunen ikke kan bryste sig af Grand Cru marker, men derimod nogle af de bedste Premier Cru marker i hele Bourgogne. I forhold til naboen Puligny ligger markerne lavere i Meursault og den kalkstenrige jord er en anelse mere frodig. Så lidt mere fedme her, hvor Puligny scorer en anelse højere på mineraliteten.

Winemaker Eric Germain har her skabt en Meursault på druer fra gamle stokke med dybe rødder, der suger alt det gode op fra undergrunden. Vinen har traditionen tro modnet på franske egefade, hvoraf 15% var helt friske. Resulatet er en vin med al den intensitet, koncentration og kompleksitet man kan ønske sig fra Meursault.

Duften kommer med den helt klassiske symfoni af smør, hasselnødder, ristet brød, urter og vanilje fra egefadene. Vine føles nærmest cremet og smagen, der gentager duftens lækre noter, er klart til den fyldige side. Oser og smager bare af klasse. Frem med søtungen, de nye kartofler og hollandaisen! 

3 flasker Domaine Leflaive Macon Verzé 2018
Smuk og imødekommende men også en vin med masser af rygrad, som ubesværet blander sig med de bedste fra Mâcon-Verzé. Farven er strågul og i duften fornemmes karakteristiske Chardonnay aromaer af høj klasse og kompleksitet. Der er æbleblomster, hvide ferskner, sprøde pærer og lyse æbler som leder frem til en krydret blød og cremet og rig oplevelse i munden, der på fornemste vis får lidt kant fra en underliggende strøm af moden citrus og salt mineralitet.
En charmerende vin med lethed og balance man sommetider kan savne når man konfronteres med lidt for fadtunge Meursault eller Montrachet vine. 
Den prestigefyldte producent Domaine Leflaive har som mange af deres kolleger fra Puligny området, påbegyndt produktion af hvidvine i Macon området i det sydlige Bourgogne.
Domaine Leflaive dyrker deres vinmarker i Macon efter samme strenge principper inden for biodynamisk vindyrkning, som anvendes i Puligny, men eftersom vinmarkerne har en langt lavere værdi i dette område, er Macon vinene i dag nogle af de bedste køb i Bourgogne.
Domaine Leflaive sammenstikker deres smagfulde Macon-Verzé af vine fra 5 parceller i Macon byen Verzé.