Smagekasse med 12 fl. Chardonnay PREMIUM

6.152,00

4.895,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Vintype Volume
Smagekasse 900CL

12 flasker Chardonnay'er som alle tilbyder top kvalitet.....

2 flasker Hartford Court Chardonnay Four Hearts Vineyard 2018 (95P af Jeb Dunnuck)
4 Hearts består primært af druer fra Tom Dehlinger’s Vineyard, hvor noget af Russian River Valleys ældste Chardonnay troner. I hænderne på winemaker Jeff Stewart giver de over 40 år gamle stokke en outstanding vin, som gang på gang får anmeldere til at tage kæbe og glas. Eksempelvis har Parker givet den 96 points i årgang 14, 15 + 16 og nu også i 17 … og det forstår vi til fulde!

Klaserne ryger hele i pressen. 10 måneder på fransk eg, hvoraf 41% var nye fade. Nul filtrering. Ud er kommet en nærmest cremet, gylden vin med en fantastisk aroma af grønne æbler, pære, citrus, honning og nyristet brød med smør. Smagen siger Granny Smith æbler, citrus, pink grape, ananas, kandiseret ingefær og et elegant kys vanilje fra egefadene. Det hele ender i en lang eksotisk og mineralsk finish, der prompte giver lyst til mere.  

Det er ikke mange flasker, der har fået lov til at forlade USA … men vi har været heldige, at få fingre i nogle få kasser af dem. Først til mølle...

2 flasker DuMOL Chardonnay Wester Reach 2019
Forrygende Russian River Valley blend fra winemaker Andy Smiths tryllehænder. Ikke et ondt om enkeltmarksvine, men det er ofte med blends, at en winemaker virkelig viser sine evner. Druerne får Smith fra hele fem marker – DuMOL Estate, Morelli, Flax Estate, Charles Heintz og Ritchie - der alle smider deres særlige trumfer i puljen. 

Efter presningen af druerne fik mosten lov at modne hele 11 måneder på franske egefade, hvoraf de 30% var helt nye. Derefter tre måneder på ståltank før vinen kom på flaske. Resultatet er lidt af en anmelder-darling, men vi overgiver os også totalt.

Opturen starter med duften, der især kommer med citrusfrugter, grønne æbler, ananas, guava og honningmelon. Den fyldige smag gentager duftens noter og supplerer med lette indslag af hvid peber, mint og en fin mineralitet. Vi gider næsten ikke rose Andy Smith længere, men han gør det meget svært at lade være.

3 flasker Chanin Bien Nacido Vineyards Chardonnay 2016 (96P af Jeb Dunnuck)
Bien Nacido Vineyard blev anlagt tilbage i 1973 og matches vel i Santa Barbara County kun af Sanford & Benedict Vineyard, når det kommer til historie og kvalitet. Gavin Chanin har fået druer derfra siden 2008 og det har været den ene triumf efter den anden, hvilket også gælder 2016.
Chanin valgte at modne den 17 måneder sammen med kvaset på fransk egefade, hvoraf 15% var ganske jomfruelige. Og ikke noget med at røre i gryden!

Hvis en duft ellers kan være sprød, så er det, hvad første indtryk siger her. Her er æbler, pærer, citron, østers og krydderier i frisk forening … og efter lidt tid åbner duften sig endnu mere op. I munden dukker æbler, pærer og citron op igen sammen med hvide blomster, hvid peber og antydninger af frisk mint.

Det her er en af vores egne, klare favoritter, som holder sig på toppen minimum 6-7 år endnu.

2 flasker Domaine Henri Clerc Meursault Vieilles Vignes 2019
Meursault hører klart hjemme i toppen af hvid Bourgogne, selvom kommunen ikke kan bryste sig af Grand Cru marker, men derimod nogle af de bedste Premier Cru marker i hele Bourgogne. I forhold til naboen Puligny ligger markerne lavere i Meursault og den kalkstenrige jord er en anelse mere frodig. Så lidt mere fedme her, hvor Puligny scorer en anelse højere på mineraliteten.

Winemaker Eric Germain har her skabt en Meursault på druer fra gamle stokke med dybe rødder, der suger alt det gode op fra undergrunden. Vinen har traditionen tro modnet på franske egefade, hvoraf 15% var helt friske. Resulatet er en vin med al den intensitet, koncentration og kompleksitet man kan ønske sig fra Meursault.

Duften kommer med den helt klassiske symfoni af smør, hasselnødder, ristet brød, urter og vanilje fra egefadene. Vine føles nærmest cremet og smagen, der gentager duftens lækre noter, er klart til den fyldige side. Oser og smager bare af klasse. Frem med søtungen, de nye kartofler og hollandaisen! 

3 flasker Kumeu River Hunting Hill Chardonnay 2020
Især Hunting Hill Chardonnay forbander de i Bourgogne. For hvordan kan Kumeu River skabe så stor Chardonnay til så vanvittig en lav pris? Og så er vi endda flinke, for sandheden er, at Hunting Hill i en blindsmagning med deltagelse af flere af verdens største vinanmeldere er faldet bedre ud end eksempelvis en perlerække af de helt store vine fra Puligny Montrachet. 

Hunting Hill blev første gang beplantet tilbage i 1982. Winemaker Michael Brajkovich foreskriver, at der høstes i hånden og alle klaser ryger hele i pressen. Juicen får 11 måneder på fransk eg og så er vinen ellers klar til at tage chokere vinelskere verden over.

Duften melder om lemon curd, lime, gule blomster, granit og en antydning af vanilje. Citrus-noterne går klart igen i smagen, som også byder på sprød æble, gule og hvide pærer, en lille smule ingefær og mandler. Yderst kompleks vin, hvor man konstant møder nye indtryk i glasset i den mere end 60 sekunders lange finish.

Vinous - 95P
Bob Campell - 97P
James Suckling - 96P