Shafer Vineyards Merlot 2014 0,75

545,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris ved 6 stk. 435,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2268
545,00 Inkl. moms:
6 2268
545,00 Inkl. moms:
435,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Shafer Vineyards 2014 Napa Valley 75CL
92 Robert Parker
93 Wine Enthusiast

8% Cabernet Sauvignon og 14% Malbec har sneget sig med i Shafers Merlot, som er blandt de absolut bedste af slagsen fra Napa Valley. Masser af krop plus 15,3% alkohol som bliver serveret silkeblødt og elegant.

Vinen har modnet 20 måneder på fransk eg, hvoraf 75% var nye fade. Mokka og chokolade blander sig med røde kirsebær og blommer i den intense aroma. I munden folder jordbær, mørke kirsebær og blommer sig ud i selskab med cigarkasse og strejf af nellike. Den virker big time!

Helt på toppen nu og den næste håndfuld år. Prøv den til et bæst af en grillet bøf fra Shafers eget hjemland!

Robert Parker
Shafer also makes one of the better Merlots. The 2014 Merlot includes 8% Cabernet Sauvignon and is a beauty. Mocha and chocolaty notes intermixed with red cherry, plum and blacker fruits jump from the glass of this perfumed and fragrant style of Merlot. It is medium to full-bodied, exceptionally pure and rich and should drink beautifully over the next 10-12 years of life.

I 2016 satte Robert Parker disse ord på Shafer Winery: “Year in year out, this is one of the superstar wineries, not only in Napa Valley and all of California, but in the entire world.” Og når man dykker ned i historien bag Shafer Winery, bliver det hele bare endnu mere imponerende.

Manden bag var John Shafer. Under 2. Verdenskrig fløj han bombefly over Tyskland og slap heldigvis levende fra det. Derefter gik han ind i forlagsbranchen i Chicago, men i 1972 i en alder af 48 år droppede han ud for at dyrke vin i Napa Valley. Hans eneste erfaring med dyrkning af planter var blomster i forhaven, men det stoppede ham ikke fra at købe en gammel vingård, der havde været til salg i evigheder.

Hans første træk var at plante markerne om og satse på Cabernet Sauvignon. I de følgende år eksperimenterede han sig vej og blev en af Napa Valleys helt store pionerer.  I 1981 kom første årgang af Shafer Cabernet Sauvignon på markedet og blev en af Californiens første kult-cabernet’er plus et hit blandt vinanmelderne. Da sønnen Doug Shafer senere trådte ind i virksomheden omdøbte han vinen til Hillside Select – en vin som i flere årgange har scoret de magiske 100 points hos Parker.

Doug Shafer fik sin debut som winemaker tilbage i 1983 og arbejdede tæt sammen med sin far i de første mange år. Året efter hyrede John Shafer så Elias Fernandez som assisterende winemaker og det er i dag netop Fernandez, der står som Shafers primære winemaker.

Siden Hillside Select er der kommet flere røde til – eksempelvis Syrah og Merlot - plus en enkelt Chardonnay, som alle holder fanen meget højt. Her er masser af kraft, elegance og terroir fra fantastiske Stag’s Leap District og området omkring. Det er vine, som gang på gang bliver ratet helt i top af verdens førende vinanmeldere og nærmest bliver revet væk.

John Shafer døde i marts måned i år i en alder af 94. Hans bedrifter blev gennem årene hædret med den ene store udmærkelse efter den anden. Fuldt fortjent må man bare sige. Ikke noget med at have arvet det hele og vokset op i vinmarkerne. Derimod satsede manden alt, lærte det hele fra bunden som næsten 50-årig … og gik hen og blev et af de største navne i Napa Valley i stil med Robert Mondavi. Giv det en lille tanke, når du smager Shafers vine. Så smager de endnu mere imponerende.