Shafer Vineyards Chardonnay Red Shoulder Ranch 2018

449,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 349,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2252
449,00 Inkl. moms:
6 2252
449,00 Inkl. moms:
375,00 Inkl. moms:
12 2252
449,00 Inkl. moms:
349,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Shafer Vineyards 2018 Napa Valley 75CL
95 Wine.com
93 Vinous
95 Jeb Dunnuck

Shafer er mest berømt for sine røde værker, men familien kan altså også noget med hvid. Her får du ypperlig Chardonnay fra Red Shoulder Ranch vinmarken i Carneros med al den rigdom og kompleksitet man kan ønske sig.

Klaserne ryger hele i pressen og juicen modner 14 måneder på henholdsvis ny fransk eg (75%) og ståltanke (25%). Shafer har siden starten valgt at droppe 2. gæringen på Red Shoulder Ranch – ganske enkelt for at give vinen det renest mulige udtryk.

Farven er smuk strågul og i næsen dominerer citronskal, æbler, pærer og ananas sammen med hvide roser og ristede mandler. Smagen kommer især med hvide pærer, æbler, ananas og kiwi plus strejf af brioche.

Voldsomt insmigrende sag som stadig har i hvert fald har 7-10 år på toppen.

Winemaker’s comment
This 25th vintage of our Chardonnay offers abundant, exotic aromas and flavors of citrus blossom, apricot, pineapple, grapefruit zest, and honeydew melon all held together with seamless structure, elegant balance, and energy that comes from pure, clean acidity.”
— Shafer winemaker Elias Fernandez

What others are saying
This is a perennially impressive wine ...” —Virginie Boone, Wine enthusiast

I 2016 satte Robert Parker disse ord på Shafer Winery: “Year in year out, this is one of the superstar wineries, not only in Napa Valley and all of California, but in the entire world.” Og når man dykker ned i historien bag Shafer Winery, bliver det hele bare endnu mere imponerende.

Manden bag var John Shafer. Under 2. Verdenskrig fløj han bombefly over Tyskland og slap heldigvis levende fra det. Derefter gik han ind i forlagsbranchen i Chicago, men i 1972 i en alder af 48 år droppede han ud for at dyrke vin i Napa Valley. Hans eneste erfaring med dyrkning af planter var blomster i forhaven, men det stoppede ham ikke fra at købe en gammel vingård, der havde været til salg i evigheder.

Hans første træk var at plante markerne om og satse på Cabernet Sauvignon. I de følgende år eksperimenterede han sig vej og blev en af Napa Valleys helt store pionerer.  I 1981 kom første årgang af Shafer Cabernet Sauvignon på markedet og blev en af Californiens første kult-cabernet’er plus et hit blandt vinanmelderne. Da sønnen Doug Shafer senere trådte ind i virksomheden omdøbte han vinen til Hillside Select – en vin som i flere årgange har scoret de magiske 100 points hos Parker.

Doug Shafer fik sin debut som winemaker tilbage i 1983 og arbejdede tæt sammen med sin far i de første mange år. Året efter hyrede John Shafer så Elias Fernandez som assisterende winemaker og det er i dag netop Fernandez, der står som Shafers primære winemaker.

Siden Hillside Select er der kommet flere røde til – eksempelvis Syrah og Merlot - plus en enkelt Chardonnay, som alle holder fanen meget højt. Her er masser af kraft, elegance og terroir fra fantastiske Stag’s Leap District og området omkring. Det er vine, som gang på gang bliver ratet helt i top af verdens førende vinanmeldere og nærmest bliver revet væk.

John Shafer døde i marts måned i år i en alder af 94. Hans bedrifter blev gennem årene hædret med den ene store udmærkelse efter den anden. Fuldt fortjent må man bare sige. Ikke noget med at have arvet det hele og vokset op i vinmarkerne. Derimod satsede manden alt, lærte det hele fra bunden som næsten 50-årig … og gik hen og blev et af de største navne i Napa Valley i stil med Robert Mondavi. Giv det en lille tanke, når du smager Shafers vine. Så smager de endnu mere imponerende.