Shafer Vineyards Cabernet Sauvignon One Point Five 2015 37,5CL

449,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 359,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 4841
449,00 Inkl. moms:
6 4841
449,00 Inkl. moms:
399,00 Inkl. moms:
12 4841
449,00 Inkl. moms:
359,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Shafer Vineyards 2015 Napa Valley 37,5CL
97 Wine Enthusiast
94 Jeb Dunnuck
95 James Suckling

Vinen der tilbage i 80’erne markerede starten på samarbejdet mellem far og søn – John og Doug Shafer. Men i stedet for som alle andre at kalde det for en vin skabt af to generationer, blev det til a generation and a half… med andre ord one point five.

Her er tale om klassisk Stags Leap District med masser af kraft og elegance sat sammen af 90% Cabernet Sauvignon, 7% Merlot plus 3% Malbec. Vinen har fået 20 måneder på 100% nye franske fade og er en intens sag på den gode made.

Farven er dyb lilla grænsende til sort. Duften kommer med solbær, brombær, mørke blommer, lakrids, eukalyptus, tjære og aske. I munden dominerer den mørke frugt fra duften sammen med trøfler, cigarkasse, lakrids og eg holdt sammen af velvoksne tanniner og med en finish af de længere.

Fantastisk nu … men har et langt og gloværdigt liv foran sig.

Jeb Dunnuck 94P
Based largely on Cabernet Sauvignon (there’s 7% Merlot and 3% Malbec), the 2015 One-Point Five is another full-bodied, powerful yet elegant wine from this estate. Giving up rocking notes of crème de cassis, graphite, smoke tobacco, and licorice, it hits the palate with medium to full-bodied richness, tons of fruit and texture, remarkable purity, and a great finish. It’s a quintessential Napa Cabernet that’s going to put a smile on your face over the coming 15 years or more.

I 2016 satte Robert Parker disse ord på Shafer Winery: “Year in year out, this is one of the superstar wineries, not only in Napa Valley and all of California, but in the entire world.” Og når man dykker ned i historien bag Shafer Winery, bliver det hele bare endnu mere imponerende.

Manden bag var John Shafer. Under 2. Verdenskrig fløj han bombefly over Tyskland og slap heldigvis levende fra det. Derefter gik han ind i forlagsbranchen i Chicago, men i 1972 i en alder af 48 år droppede han ud for at dyrke vin i Napa Valley. Hans eneste erfaring med dyrkning af planter var blomster i forhaven, men det stoppede ham ikke fra at købe en gammel vingård, der havde været til salg i evigheder.

Hans første træk var at plante markerne om og satse på Cabernet Sauvignon. I de følgende år eksperimenterede han sig vej og blev en af Napa Valleys helt store pionerer.  I 1981 kom første årgang af Shafer Cabernet Sauvignon på markedet og blev en af Californiens første kult-cabernet’er plus et hit blandt vinanmelderne. Da sønnen Doug Shafer senere trådte ind i virksomheden omdøbte han vinen til Hillside Select – en vin som i flere årgange har scoret de magiske 100 points hos Parker.

Doug Shafer fik sin debut som winemaker tilbage i 1983 og arbejdede tæt sammen med sin far i de første mange år. Året efter hyrede John Shafer så Elias Fernandez som assisterende winemaker og det er i dag netop Fernandez, der står som Shafers primære winemaker.

Siden Hillside Select er der kommet flere røde til – eksempelvis Syrah og Merlot - plus en enkelt Chardonnay, som alle holder fanen meget højt. Her er masser af kraft, elegance og terroir fra fantastiske Stag’s Leap District og området omkring. Det er vine, som gang på gang bliver ratet helt i top af verdens førende vinanmeldere og nærmest bliver revet væk.

John Shafer døde i marts måned i år i en alder af 94. Hans bedrifter blev gennem årene hædret med den ene store udmærkelse efter den anden. Fuldt fortjent må man bare sige. Ikke noget med at have arvet det hele og vokset op i vinmarkerne. Derimod satsede manden alt, lærte det hele fra bunden som næsten 50-årig … og gik hen og blev et af de største navne i Napa Valley i stil med Robert Mondavi. Giv det en lille tanke, når du smager Shafers vine. Så smager de endnu mere imponerende.