Seguinot-Bordet Chablis 1er Cru Fourchaume 2020

269,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 199,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4331
269,00 Inkl. moms:
6 4331
269,00 Inkl. moms:
225,00 Inkl. moms:
12 4331
269,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bourgogne Domaine Seguinot-Bordet 2020 Chablis 75CL
93 WineEnthusiast

Knivskarp Chablis fra La Fourchaume-parcellen, hvor klima og jordforhold er ideelle og meget lig det der gør sig gældende på Grand Cru marker. Stokkene her er mellem 45 og 60 år gamle, så rødderne har arbejdet sig godt og grundigt ned i den kalkholdige jord, hvilket forklarer den markante mineralitet.

Winemaker Jean-Francois Bordet har ikke noget at skjule, så han gærer og lagrer altid vinen på ståltanke for at skabe et så rent udtryk som muligt.

Farven er klassisk lys gylden med et let grønligt skær. Stik snuden i glasset og du bliver mødt med  duften af især citrus, grape, hvide blomster og frisk brioche. Smagen er klart til den fyldige side og kommer med al den finesse og kompleksitet man ikke kan lade være med at elske Chablis for.

Klar nu og holder ud fra erfaringen niveauet minimum de næste 10 år.

WineEnthusiast
Red apple and yellow-cherry flavors dazzle in this fresh-fruited, full-bodied Chablis. It's a juicy sip brightened by lemon-lime acidity and a lingering, chalky finish. Irresistible young, the wine should hold through 2030.

Mens Shakespeare sad og skrev sine skuespil og Elizabeth I regerede på den anden side af Den Engelske Kanal startede familien Seguinot med at dyrke og producere vin i Chablis. Vi er altså helt tilbage til 1590, og familien fra landsbyen Maligny er derfor ikke overraskende blandt de absolut ældste producenter af Chablis. Af den grund er noget spøjst, at Seguinot-Bordet ikke er mere kendt, end det er. Og det bliver endnu mere mærkeligt, når man tager vinenes høje kvalitet i betragtning.

Spørger man Parker, fortjener Seguinot-Bordet og winemaker Jean-Francois Bordet langt større projektørlys og klapsalver. Forklaringen skal måske findes i, at de i deres line-up kun har vin fra to Grand Cru marker – nemlig Vaudésir og Les Preuses. Men dykker man som Parker lidt ned i sagerne og smager vinene uden at glo på etiketten først, så er Jean-Francois Bordets Premier Crus helt på højde med mange Chablis Grand Cru. Læg dertil hans Vieilles Vignes på frugt fra stokke, der er op til 106 år gamle. Den er der ikke mange Chablis-producenter, der når op til. Så omverdens traditionsbundne krukkeri og manglende indsigt kunne godt være svaret på den manglende opmærksomhed. 

Chablis er den nordligste del af Bourgogne og området lå for millioner af år siden under vand. Derfor er jorden rig på fossiler plus en hulens masse kalk. Sammen med det kølige klima er det med til at give Chablis dens helt specielle syrerige og friske udtryk, der basker af mineralitet. Tag eksempelvis 150 kilometer sydpå til Meursault og Chardonnay kommer ud med nogle helt andre noter.

Jean-François Bordet fermenterer som regel ved lidt køligere temperaturer end andre producenter og lader vinen modne sammen med bundfaldet i tre til fem måneder. Vi synes – sammen med Jean-Francois – at det giver vinene endnu mere karakter ved at få flere noter frem i forhold til megen anden Chablis. De fleste af vinene bliver fermenteret og modnet på stål, men enkelte får også oplevelsen af egetønder inden en afsluttende tur på stål.

Det er gode sager, som typisk skal drikkes unge – de fleste inden for 3-4 år. Vi kan anbefale, at smage dem op mod hinanden og på den måde blive klogere på Chablis og Seguinot-Bordet. Det fortjener de fuldt ud.