Salon Le Mesnil Blanc de Blancs (Cuvée S) Brut Champagne 1990

24.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Bobler Champagne Salon 1990 75CL
97 Salon

WineSpectator 
Brilliant stuff. Vinous, with a patina of nutty maturity offset by a citrus- and honeysuckle-tinged freshness, all embraced by a taut, silky structure. The best is the finish, a kaleidoscope of biscuit, fig and walnut that goes on and on.

Beskrivelse af producenten
Salon er Champagne med stor personlighed og her får du en champagneoplevelse udover det sædvanlige. Huset blev grundlagt i 1921 af Eugène-Aimé Salon. Allerede i slutningen af 1920’erne havde huset opnået et særligt godt ry. Salon bruger udelukkende Chardonnay-druer fra Grand Cru-marker i Le Mesnil-sur-Oger. Alle deres vinstokke er over 40 år gamle, og der laves kun vin i de store Champagneår, og i meget små mængder. Siden 1921, er der kun lavet 43 årgange. Derfor er man altid garanteret formidabel Champagne fra Salon, hvilket også afspejles i den store efterspørgsel på disse luksuriøse flasker.

Den første årgang fra Salon var i 1905 og blev skabt af Eugène-Aimé Salon. Men på dette tidspunkt, var det blot for Eugène-Aimé Salons personlige nydelse. Det var først i 1920’erne, at han begyndte at dele hans fantastiske Champagner med verden. Champagnen kommer fra en hektar vinmark, kaldet ”Salonhaven”, og nitten andre små vinmarker i Le Mesnil-sur-Oger, alle udvalgt af Eugène-Aimé Salon i begyndelsen af det 20. århundrede. Vinene lagres i Salons kældre i gennemsnitligt 10 år, før de begynder at afsløre deres kompleksitet og finesse. I dag bliver Champagne Salon drevet ved siden af Champagne Delamotte af Didier Depond, som frontperson, og Michel Fauconnet, som kældermester og produktionsmanager.