Ruinart Rosé NV 75CL

495,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 479,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 620
495,00 Inkl. moms:
6 620
495,00 Inkl. moms:
479,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Bobler Champagne Ruinart NV Reims 75CL

Det allerførste champagnehus, Ruinart, blev grundlagt i 1729. Huset har en rig og kompleks historie og fortsætter med at udvikle og fremme sin specielle livskunst.

Historien om Ruinarts rosé champagne, den allerførste rosé champagne, går tilbage til det 18. århundrede, og den har mere end 250 år på bagen. Både dengang og i dag er rosé champagnen gennemsyret af fremragende kvalitet.

45% Chardonnay kommer fra vinmarkerne Côte des Blancs og Montagne de Reims. 55% Pinot Noir stammer fra vinmarkerne Montagne de Reims og Vallée de la Marne, hvoraf 18-19% er lavet til rødvin. 20-25% kommer fra reservevine fra de to foregående år.

Rosé champagnens særpræg ligger i den unikke balance mellem dens blanding af Chardonnay, symbolet på Ruinart, og Pinot Noir, vinificeret som en rødvin. Fylden og karakteren fra ​​Pinot Noir forenes med friskheden fra Chardonnay.

Champagnen har en delikat, granatæblelyserød farve med et hint af orange refleksioner samt lette bobler og vedvarende skum. Duften er subtil og frisk og tilbyder først tropiske frugter (guava og litchi) og små bær (hindbær, kirsebær og vilde jordbær). Disse efterfølges af rose- og granatæblenoter, der fuldender den komplekse, intense aromatiske profil. I munden er angrebet tydeligt og fyldigt med noter af friskplukkede bær. Balancen forener en delikat friskhed og sanselig krop, som kommer til udtryk gennem et forfriskende strejf af mynte og lyserød grapefrugt.

Sublim ledsager til tynde skiver fin italiensk prosciutto. En forret med mi-cuit laks eller laks tataki vil afsløre vinens mange facetter. Som hovedret vil den være et bemærkelsesværdigt supplement til lammekølle eller langtidsstegt kalvefilet. I slutningen af ​​måltidet kommer den flot til udtryk med en bærsuppe, tilføjet en fremragende Modena balsamicoeddike.

Ruinarts ånd 
At træde ind i Ruinarts verden betyder at opdage champagnehusets værdier. En konstant stræben efter perfektion, en ren og forfinet spiritus, klarhedens dominans fra Chardonnay-druen og en unik flaske - enestående for Ruinarts champagner.

Visuelt aspekt
Mellem en sublim gylden-pink farve og farven på et koralrødt rosenblad - en vedvarende strøm af fine og delikate bobler.

Næse
En meget fin, diskret frugtig næse domineret af aromaen fra kirsebær og frisksamlede røde bær, der skaber en vidunderlig bouquet.

Smag
Fortræffelig åbning med en balanceret, god, frisk gane, der giver vinen stor elegance. En god, fin, smidig, afrundet, silkeagtig vin med intense generøse noter af røde frugter, blide krydderier oplivet af et strejf mynte, der giver en lang og fremhævet afslutning.

Sammensætning med mad
En ideel årgang som aftenaperitif. Dens finesse og frugtighed er en vidunderlig pendant til den friske livlighed, som en andalusisk gazpacho eller en lakse-sashimi har. Til dessert vil den forene sig med en rød frugtsuppe.

Dom Thierry Ruinart var en intuitiv, visionær, hårdtarbejdende og beskeden benediktinermunk, som levede fra 1657 til 1709, på samme tid som Louis XIV. Han var en højt begavet teolog og historiker. Som 23-årig forlod han sit hjem i Champagne og drog mod Benedictine Abbey of Saint-German-des-Prés, et af de mest indflydelsesrige læringcentre tæt på Paris.

Under opholdet var han eksponeret for byen og hoffet, hvor han blev opmærksom på et mere verdsligt liv. Særligt opdagede han den nye ”vin med bobler”, som ikke var kendt som champagne endnu, men allerede var utroligt populær blandt unge aristokrater. 

1. september 1729 i Reims i hjertet af Champagne regionen grundlagde Nicolas Ruinart Maison Ruinart, der var det allerførste champagnehus. Inspirationen kom fra Nicolas onkel, munken, som viste ham vejen gennem hans intuition.