Ruinart Rosé NV

749,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 695,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 620
749,00 Inkl. moms:
6 620
749,00 Inkl. moms:
695,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Bobler Champagne Ruinart NV Reims 75CL

Champagnen har en delikat, granatæblelyserød farve med et hint af orange refleksioner samt lette bobler og vedvarende skum. Duften er subtil og frisk og tilbyder først tropiske frugter (guava og litchi) og små bær (hindbær, kirsebær og vilde jordbær). Disse efterfølges af rose- og granatæblenoter, der fuldender den komplekse, intense aromatiske profil. I munden er angrebet tydeligt og fyldigt med noter af friskplukkede bær. Balancen forener en delikat friskhed og sanselig krop, som kommer til udtryk gennem et forfriskende strejf af mynte og lyserød grapefrugt.

Sublim ledsager til tynde skiver fin italiensk prosciutto. En forret med mi-cuit laks eller laks tataki vil afsløre vinens mange facetter. Som hovedret vil den være et bemærkelsesværdigt supplement til lammekølle eller langtidsstegt kalvefilet. I slutningen af ​​måltidet kommer den flot til udtryk med en bærsuppe, tilføjet en fremragende Modena balsamicoeddike.

Beskrivelse af producenten
Maison Ruinart skaber elegante, friske og sofistikerede champagner, med en raffineret struktur. Chardonnay er sjælen i Ruinarts champagne, og druen bliver primært høstet fra Côte des Blancs og Montagne de Reims. Druerne bliver omhyggeligt høstet på forskellige terroir, som byder på komplementære egenskaber.

Ruinart er ulig noget andet Champagnehus. Det var det allerførste champagnehus, og blev etableret helt tilbage i 1729, inspireret af en munks intuition langt forud for sin tid. Dom Thierry Ruinart var en intuitiv, visionær, hårdtarbejdende og beskeden benediktinermunk, som levede fra 1657 til 1709. Han var en højt begavet teolog og historiker. Som 23-årig forlod han sit hjem i Champagne og drog mod Benedictine Abbey of Saint-German-des-Prés, et af de mest indflydelsesrige skoler, tæt på Paris. Under opholdet var han eksponeret for byen og hoffet, hvor han blev opmærksom på et mere verdsligt liv. Særligt opdagede han den nye ”vin med bobler”, som ikke var kendt som champagne endnu, men allerede var utroligt populær blandt unge aristokrater. I 1729 i Reims i hjertet af Champagne regionen grundlagde Nicolas Ruinart Maison Ruinart, der var det allerførste champagnehus. Inspirationen kom fra Nicolas onkel, Dom Thierry Ruinart.

Familien Ruinart havde allerede i slutningen af 1700-tallet en klar intuition om, at kridtkatedralerne langt under jorden, gav de mest optimale betingelser for lagringen af vinen. Noget som champagnehuset stadig holder fast i, den dag i dag. Næsten 40 meter under jorden finder man Ruinarts unikke kridtkatedraler. Disse strækker sig hele 8 kilometer. De er opført på UNESCOS verdensarvsliste, og er klassificeret som et historisk sted. Maison Ruinart er pionerer på mange områder, og det gælder også bæredygtig vindyrkning. I løbet af de sidste 10 år, har de reduceret deres brug af kemikalier med 40%. Moët Hennessy-Ruinarts vinmarker har en dobbelt certificering som bæredygtig vindyrkning, og huset er med til at regenerere skove og bevare biodiversitet rundt om i verden.