Ruinart Brut 75CL

429,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 395,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 520
429,00 Inkl. moms:
6 520
429,00 Inkl. moms:
395,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Champagne Champagne Ruinart NV Reims 75CL

R de Ruinart Brut er signatur vinen fra denne historiske kælder i Reims og på mange måder indbegrebet af friskhed og balance skabt ved at lade en generøs portion Chardonnay spille sammen med en endnu større portion Pinot Noir og lidt Pinot Meunier. Den unge vin fra årets høst blandes med op til 25% vin de reserve fra de 2 foregående år for at sikre kontinuiteten og modner herefter i minimum 36 måneder på flaske inden bundfaldet skydes bort og der gives en dosage på 9g. pr. liter.

En levende let gylden Champagne, der skænkes med fine små bobler og et meget vedholdende skum og derpå leverer delikate aromaer af hvide blomstrer og friskplukkede æbler og pærer, der står på en solid bund af hasselnødder, friske mandler og smørrig brioche. En på en gang meget frisk, afbalanceret, afrundet og fyldig Champagne.

Ruinarts ånd
At træde ind i Ruinarts verden betyder at opdage champagnehusets værdier. En konstant stræben efter perfektion, en ren og forfinet spiritus, klarhedens dominans fra Chardonnay-druen og en unik flaske - enestående for Ruinarts champagner.

Visuelt aspekt
Gul i farven med gyldne antydninger og en smuk krystalklar glans, en vedvarende strøm af fine og yndefulde bobler.

Næse
Vinen er liflig, frisk og frugtig i næsen domineret af frugter med hvidt kød (pære), abrikos såvel som hasselnødder og friske mandler. Florale, krydrede noter leder hen til udsøgte smage af brioche og småkage, der giver et ekstra snert af kompleksitet.

Smag
En perfekt balanceret, livlig vin. Den er sammensat rundt om en dominerende friskhed og herligt afrundet med en lang afslutning af smage af moden frugt (blommer og nektariner).

Sammensætning med mad
Fortrinlig som aperitif til enhver lejlighed på et hvilket som helst tidspunkt på dagen. Den kan også serveres til forret med kammuslinger a la plancha eller til hovedret med sole meunière. Den er glimrende med oste med en kort modningstid såsom Chaource eller en meget cremet Langres.

Komposition
En champagne lavet af en begavet blanding af vine - hovedsageligt fra Chardonnay- (40 %) og Pinot Noir-druer (57 %), hvortil der er tilsat en anelse Meunier (3 %). 25 % af denne blanding er fra reserve-vine fra to til tre forskellige års høst.