Ruinart Blanc de Blancs Second Skin 75CL

795,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Bobler Champagne Ruinart NV Reims 75CL

Bestemt en Champagne som fungerer storartet til velkomst, men også med fylde og nerve nok til at den kan komme med til bords som akkompagnement til retter med østers og andre skaldyr eller andre fiskeretter.

Ruinart ’s populære Champagne Blanc de Blanc i nye klæder, mere præcist i en bæredygtig såkaldt second skin flaskeformet æske, som både beskytter vinen mod sollys og bidrager til at holde Champagnen kold i en times efter, efter at den er kommet ud af køleskabet. Æsken er fremstillet af naturlige træfibre fra (FSC eller PEFC) eco-certificerede europæiske skove, men bortset fra det er den smukke klare flaske, der sender tankerne på en lystig rejse tilbage til 18 hundredetallet, den samme.

Der er tale om en af signaturvinene fra Ruinart’s historiske kældre i Reims, og i manges øjne også en af de fineste blanc de blancs på markedet. Druerne høstes udelukkende fra marker med Premier Cru status primært på Côte des Blancs og Montagne de Reims, men også i mindre omfang druer fra parceller omkring Sézannais og i den nordligste del af Vesle-dalen.

Efter presningen gæres mosten i cement og rustfrit stål hvorefter de unge vine fra årets høst blandes med op til 20-25% af den såkaldte vin de reserve fra de 2 foregående års høst for at sikre kontinuiteten og husstilen hos Ruinart. Vinen modner herefter i minimum 36 måneder på flaske inden bundfaldet skydes bort og der sluttes af med en dosage på 9g. pr. liter.

Resultatet er en yderst pålidelig Champagne, der skænkes i en let gylden nuance med små fine bobler og en vedvarende mousse. Den dufter rent og fint af akacieblomst, citrus, fersken og friske æbler, der finder fint sammen med brioche, ristede mandler og andre krydderier fra tiden i flasken. Derpå nærmest fyldig og cremet i munden hvor den relativt høje dosage balanceret syren og fremhæver frugten på en yderst tiltalende og bredt appellerende måde.

Ruinarts ånd 
At træde ind i Ruinarts verden betyder at opdage champagnehusets værdier. En konstant stræben efter perfektion, en ren og forfinet spiritus, klarhedens dominans fra Chardonnay-druen og en unik flaske - enestående for Ruinarts champagner.

Visuelt aspekt
Svag gulden-gul farve med diskrete grønne antydninger og en vidunderlig klarhed samt en vedvarende strøm af fine og yndefulde bobler.

Næse
En næse af friske frugter domineret af citrusfrugt og ananas blandet med noter af hvide blomster og krydderi (ingefær og kardemomme).

Smag
En fortræffelig Blanc de Blancs med en frisk, ren og veldefineret gane. Oplevelsen er føjelig og fyldig, der baner vejen for en fortrinlig og meget forfriskende afslutning af hvid fersken og citrusnoter.

Sammensætning med mad
En meget selskabelig vin, fremragende som aperitif på en solbeskinnet terrasse på en sommerdag. Den er et vidunderligt akkompagnement til jomfruhummer eller tartar af havbrasen serveret med olivenolie og citron. Grillet søtunge eller sashimi af hvid fisk vil også ledsage vinen perfekt.

Komposition
En champagne lavet eksklusivt af Chardonnay-druer (100 %) fra forskellige årgange (25 % reservevine fra to eller tre foregående års høst). Disse kommer hovedsageligt fra Premier Cru'erne fra Montagne de Reims og Côte des Blancs.