Rombauer Smagekasse PREMIUM (12 flasker)

6.396,00

5.149,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Volume
USA Smagekasse California North Coast Rombauer Smagekasse

Premium Smagekasse fra Rombauer, hvor du får mulighed fopr at smage 3 forskellige vine fra Rombauer som har én fællesnævner - her er der masser af frugt, fad og charme. Deres meget eftertragtede og yderst limiterede Proprietor indgår også i smagekassen.

  • 6 fl. Carneros Chardonnay 2019
  • 3 fl. Proprietor Chardonnay 2020
  • 3 fl. Zinfandel 2019 

Rombauer Vineyards er uden tvivl et af de mest kendte og elskede vin-brands i USA. Parret bag var Koerner og Joan Rombauer. De var flyttet til Napa Valley 8 år tidligere og havde mad og vin som deres altoverskyggende passion. Interessen skabte en del tætte venskaber med vinproducenter i området og parret gik i 1976 aktivt ind i Conn Creek Winery. Her lærte de alt fra grunden og fik med tiden mere og mere mod på at starte selv. Det skete så i 1980, hvor de solgte deres andel i Conn Creek Winery og grundlagde Rombauer Vineyards.

De lagde ud med Cabernet Sauvignon fra Stag’s Leap District, som blev til vin hos ingen ringere end Shafer Vineyards med Bill Levy som winemaker. Chardonnay kom til i 1982, hvor familien også byggede sin egen produktionsfacilitet, som med tiden også blev første produktionssted for up-and-coming brands som Spottswoode, Dominus, Merryvale og Duckhorn.

I 1990 begyndte familien at skrue Chardonnay sammen på basis af købte druer fra Carneros-regionen. Og netop den vin blev det helt store gennembrud. I 1993 kom den ind på Wine Spectators top 100 for året, hvilket blev gentaget i 1995. Og fra 2004 har den ganske imponerende hvert år ligget på Wine & Spirits liste over de 10 bedste Chardonnay’er i USA.

Familien har løbende købt flere marker og producerer også Zinfandel, Merlot, Sauvignon Blanc og dessertvine – ud over de oprindelige Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Joan Rombauer og Koerner Rombauer gik til de evige vinmarker i henholdsvis 2002 og 2018, så i dag er det anden og tredje generation, som kører Rombauer Vineyards - med Richie Allen som winemaker. Det gør de forbilledligt, så har du ikke haft fornøjelsen af Rombauer, kan vi varmt anbefale deres vine.