Roc de Cambes Roc de Cambes 1998 75CL

695,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Roc de Cambes 1998 Côtes de Bourg 75CL
90 Cellar Tracker

Farven er mørkerød og bouqueten fornemmes ren og elegant med aromaer af modne, sorte kirsebær og Crème de cassis, som blander sig med noter af violer. Fadet er flot integreret mens smagen er fyldig uden at være tung. Tanninerne føles kridtagtige og belagt med et mineralsk lag af mørke bær, som sammen med aromaerne fra bouqueten følger med over i den lange krydrede eftersmag.

François Mitjaville købte tilbage i 1988 Roc de Cambes i Côtes de Bourg, og allerede i de første årgange formåede han at producere appellationens bedste vin, som i forhold til prisen virkelig tiæbyder en stor oplevelse.

De 10 ha marker ligger på en sydvendt skråning nær floden Gironde beplantet med i gennemsnit 40-50 år gamle vinstokke. Vinen laves på merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc og malbec, som høstes så sent som muligt for at opnå optimal modenhed, kompleksitet og fedme i frugten. Der vinificeres i cementkar og lagres på 50 pct. nye egefade i 18-24 måneder.

Robert Parker
The 1998 is a top-notch success. This delicious effort reveals tell-tale aromas of super-ripe black cherries infused with chocolate and complemented by notes of roasted espresso/cappuccino. Opulently-textured, round, and hedonistic, this delicious wine is meant to be drunk now and over the next 5-7 years.