Rivers-Marie Sonoma Coast Pinot Noir 2019 75CL

395,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 319,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 6257
395,00 Inkl. moms:
6 6257
395,00 Inkl. moms:
359,00 Inkl. moms:
12 6257
395,00 Inkl. moms:
319,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Rivers-Marie 2019 Sonoma County 75CL
92 Jeb Dunnuck
92 Vinous

 

Blændende enkeltmark-Pinot fra winemaker Thomas Brown River, der er en af de mest efterspurgte konsulenter blandt vinproducenterne i Californien. 

Rivers-Marie har gennem flere år opkøbt mere og mere af Riddle Vineyard, og nu har de for første gang lavet denne fantastiske enkeltmarksvin fra denne vingård. Det er de i den grad lykkes rigtig godt med. Vinen emmer af elegance og aromatisk finesse, samtidig har den masser af frugt og struktur.

Det er en tætpakket vin med den helt rette syrebalance. De velsmagende komponenter kommer op i finishen, hvor du kan smage lakrids og gruset jord med blomstret topnoter. Denne fantastiske Pinot har lagret på 100% franske egetræsfade hvoraf 25-35% er nye.  

Jeb Dunnuck
Readers looking for a small taste of the quality that consistently comes from this estate should check out the 2019 Pinot Noir Sonoma Coast. Revealing a similar ruby, almost semi-translucent color to go with a great nose of red and black fruits, spicy herbs, loamy soil, and a touch of scorched earth, it hits the palate with medium-bodied richness, a great mid-palate, just a kiss of background oak, and outstanding length. It’s well worth a case purchase and is going to keep for 7-8 years.

Vinous
The 2019 Pinot Noir (Sonoma Coast) is very open and effusive in this vintage, which leads me to thing it will drink well with minimal cellaring. Sweet spice and floral notes add brightness to the red/purplish berry fruit. There is a lovely sense of immediacy. To the 2019, if not quite the detail of the very best yeats. Another year or two in bottle will only help. Alternatively, I suggest opening it well in advance.

Thomas River Brown er uden sammenligning den mest efterspurgte winemaker-konsulent i Californien. Hans imponerende kundekreds tæller nogle af de helt store producenter i Napa og Sonoma, hvor han især tryller med Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Men heldigvis har han også tid til sit personlige projekt – Rivers-Marie – som han kører sammen med sin kone Genevieve Marie Welsh. Her lader han sin kærlighed til ikke mindst Bourgogne og Pinot Noir flyve frit og skaber nogle resultater, man bare må lette på hatten over. Og det gør flere af verdens førende vinanmeldere, så sandelig også.

Han kommer oprindeligt fra South Carolina og blev i en tidlig alder bidt af vinmyggen. Lige efter college arbejdede han på diverse restauranter for at dyrke sin passion for vin (og mad), indtil han sidst i 1990’erne stak af til Californien for at prøve lykken dér. Han fik job på All Seasons Restaurant i Calistoga – en restaurant, der har mere fokus på vin end mad. Det ledte så til et job som assistant winemaker hos Turley Winery, hvor han viste sig at være et naturtalent udover det sædvanlige. Tre år senere fik han jobbet som winemaker hos Outpost på Howell Mountain og begyndte at arbejde som konsulent flere andre steder.

I 2002 så hjertebarnet Rivers-Marie så dagens lys. Han startede i det helt små med Pinot Noir fra Summa Vineyard i Sonoma Coast regionen. Med tiden er Pinot Noir fra andre marker kommet til og i dag producerer Rivers-Marie en sand perlerække af enkeltmarksvine – nu også på Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Men deres trademark er i vores optik klart Pinot Noir.

Thomas River Brown kører en lidt anden stil med sine egne vine end de vine, han er konsulent på. Personligt foretrækker han at skrue en anelse ned for poweren og lade frugt og terroir tale frit. I hans optik giver det mere interessante og unikke vine, hvilket han har en fin pointe i, synes vi. Af samme grund høster han frugten tidligere, end man normalt ser. Høster man, når frugten er på nippet til at blive overmoden ryger lidt af smagen og især terroir-præget. Han bruger også en væsentlig lavere andel af nye egefade til modningen end hvad sædvane er – igen for ikke at tage spotlight fra frugt og oprindelse.

Vi kan ikke sige andet, end det spiller max, det han har gang i nu på 18. år. Og vi er super stolte af, at kunne præsentere dig for tre af hans bedste Pinot Noir værker. Hver vin har sit eget udtryk – helt efter planen. Men fælles for dem alle er, at det er håndværk af sjælden set kaliber fra en af Californiens helt store vin- gururer. Glæd dig!