Rivers-Marie Silver Eagle Pinot Noir 2018 75CL

695,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Rivers-Marie 2018 Sonoma County 75CL
98 Jeb Dunnuck

Blændende enkeltmark-Pinot fra winemaker Thomas Brown River, der er en af de mest efterspurgte konsulenter blandt vinproducenterne i Californien. Som med de andre af hans Pinot-vine, høster han i bedste Bourgogne-stil frugten tidligt på Silver Eagle Vineyard. På den måde sikrer han, at terroriret trænger max igennem … i stedet for at vinen ender med at melde sig i rækken af fremragende men meget ens vine.  

Næsten alle klaser afstilkes inden presning og Thomas Brown River holder sig til naturlig gær. Til modningen på egefade holder han andelen af nye nede på 20%, så frugt og terroir får lov til at udtrykke sig frit.

Stik næsen i glasset og du vil opleve, at det her klart er en af hans mest aromatiske vine. Her er udover søde, røde kirsebær tydelige noter af krydderier, jord, mint, cedertræ, frisk tobak og sorte teblade. Smagen har en fantastisk intensitet i fuld balance og kommer med både hindbær, brombær, cherry cola, orangeskal og sort te. Mega vellykket!

Jeb Dunnuck
On another level aromatically, the 2018 Pinot Noir Silver Eagle Vineyard has a gorgeous nose of black raspberries, lit gunpowder, spice, dried flowers, and hints of pine forest. This carries to an ethereal, elegant Pinot Noir with perfectly integrated acidity and tannins, terrific mid-palate depth, and a great finish. It's just a beautiful Sonoma Coast Pinot Noir in every sense.

Vinous
The 2018 Pinot Noir Silver Eagle Vineyard is one of the more fragrant, aromatic wines in this range. The blend of Vosne-Romanée, Calera and Swan clones yields a lifted, perfumed Pinot with a lot of spice and earthy notes. Sweet red cherry, mint, cedar, tobacco and dried flowers are all very nicely lifted in this mid-weight Pinot. I would give the 2018 at least a few years in bottle, as I think there is more here than the wine is showing at present. All of this fruit is destemmed, but the Silver Eagle is decidedly savory and floral.

Thomas River Brown er uden sammenligning den mest efterspurgte winemaker-konsulent i Californien. Hans imponerende kundekreds tæller nogle af de helt store producenter i Napa og Sonoma, hvor han især tryller med Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Men heldigvis har han også tid til sit personlige projekt – Rivers-Marie – som han kører sammen med sin kone Genevieve Marie Welsh. Her lader han sin kærlighed til ikke mindst Bourgogne og Pinot Noir flyve frit og skaber nogle resultater, man bare må lette på hatten over. Og det gør flere af verdens førende vinanmeldere, så sandelig også.

Han kommer oprindeligt fra South Carolina og blev i en tidlig alder bidt af vinmyggen. Lige efter college arbejdede han på diverse restauranter for at dyrke sin passion for vin (og mad), indtil han sidst i 1990’erne stak af til Californien for at prøve lykken dér. Han fik job på All Seasons Restaurant i Calistoga – en restaurant, der har mere fokus på vin end mad. Det ledte så til et job som assistant winemaker hos Turley Winery, hvor han viste sig at være et naturtalent udover det sædvanlige. Tre år senere fik han jobbet som winemaker hos Outpost på Howell Mountain og begyndte at arbejde som konsulent flere andre steder.

I 2002 så hjertebarnet Rivers-Marie så dagens lys. Han startede i det helt små med Pinot Noir fra Summa Vineyard i Sonoma Coast regionen. Med tiden er Pinot Noir fra andre marker kommet til og i dag producerer Rivers-Marie en sand perlerække af enkeltmarksvine – nu også på Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Men deres trademark er i vores optik klart Pinot Noir.

Thomas River Brown kører en lidt anden stil med sine egne vine end de vine, han er konsulent på. Personligt foretrækker han at skrue en anelse ned for poweren og lade frugt og terroir tale frit. I hans optik giver det mere interessante og unikke vine, hvilket han har en fin pointe i, synes vi. Af samme grund høster han frugten tidligere, end man normalt ser. Høster man, når frugten er på nippet til at blive overmoden ryger lidt af smagen og især terroir-præget. Han bruger også en væsentlig lavere andel af nye egefade til modningen end hvad sædvane er – igen for ikke at tage spotlight fra frugt og oprindelse.

Vi kan ikke sige andet, end det spiller max, det han har gang i nu på 18. år. Og vi er super stolte af, at kunne præsentere dig for tre af hans bedste Pinot Noir værker. Hver vin har sit eget udtryk – helt efter planen. Men fælles for dem alle er, at det er håndværk af sjælden set kaliber fra en af Californiens helt store vin- gururer. Glæd dig!