Rivers-Marie Occidental Ridge Pinot Noir 2018 75CL

695,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Rivers-Marie 2018 Sonoma County 75CL
95+ Jeb Dunnuck
96 Vinous

A star among stars. Stokkene på Occidental Ridge Vineyard har rundet de 20 år og giver bare mere af det hele. Her er masser af frugt og intensitet plus den perfekte mængde syre til at skabe en helstøbt oplevelse, der kalder på meget mere. 

Winemaker Thomas River Brown valgte at lade 10% af klaserne ryge hele ned i pressen for at give vinen den optimale struktur. Og for ikke at overdøve hverken frugt eller terroir er andelen af nye fade til modningen helt nede omkring 20%.

Snuden melder om en ekstraordinær intens aroma af kirsebærlikør, friske hindbær, blodappelsin, kanel, mint plus lette strejf af jord. Smagen afleverer en sjælden smagt symfoni af mørke kirsebær, blommer, mint, lakrids, orangeskal og krydderier. Det sindssyge er, at den allerede er så latterlig god. Giv den et par år mere på langs og der er for alvor dømt jubeldans!

Jeb Dunnuck
This great vineyard just outside the town of Occidental has a produced a rich, full-bodied 2018 Pinot Noir Occidental Ridge Vineyard. One of the deeper colored in the lineup, it offers a fruit-driven bouquet of black raspberries, black cherries, spice box, loamy earth, and underbrush. With plenty of structure, medium to full body, and a great finish, I'd give bottles 2-3 years to develop more complexity, but it should be long-lived.

Vinous
The 2018 Pinot Noir Occidental Ridge Vineyard is a star among stars in this lineup. Rich, sumptuous and wonderfully deep, the 2018 exudes pedigree from the very first taste. Inky dark cherry, plum, mint, spice and licorice all meld together in a beautifully resonant, textured Pinot built on depth. The 2018 is flat-out stunning, but it will be even better in another few years' time.

Thomas River Brown er uden sammenligning den mest efterspurgte winemaker-konsulent i Californien. Hans imponerende kundekreds tæller nogle af de helt store producenter i Napa og Sonoma, hvor han især tryller med Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Men heldigvis har han også tid til sit personlige projekt – Rivers-Marie – som han kører sammen med sin kone Genevieve Marie Welsh. Her lader han sin kærlighed til ikke mindst Bourgogne og Pinot Noir flyve frit og skaber nogle resultater, man bare må lette på hatten over. Og det gør flere af verdens førende vinanmeldere, så sandelig også.

Han kommer oprindeligt fra South Carolina og blev i en tidlig alder bidt af vinmyggen. Lige efter college arbejdede han på diverse restauranter for at dyrke sin passion for vin (og mad), indtil han sidst i 1990’erne stak af til Californien for at prøve lykken dér. Han fik job på All Seasons Restaurant i Calistoga – en restaurant, der har mere fokus på vin end mad. Det ledte så til et job som assistant winemaker hos Turley Winery, hvor han viste sig at være et naturtalent udover det sædvanlige. Tre år senere fik han jobbet som winemaker hos Outpost på Howell Mountain og begyndte at arbejde som konsulent flere andre steder.

I 2002 så hjertebarnet Rivers-Marie så dagens lys. Han startede i det helt små med Pinot Noir fra Summa Vineyard i Sonoma Coast regionen. Med tiden er Pinot Noir fra andre marker kommet til og i dag producerer Rivers-Marie en sand perlerække af enkeltmarksvine – nu også på Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Men deres trademark er i vores optik klart Pinot Noir.

Thomas River Brown kører en lidt anden stil med sine egne vine end de vine, han er konsulent på. Personligt foretrækker han at skrue en anelse ned for poweren og lade frugt og terroir tale frit. I hans optik giver det mere interessante og unikke vine, hvilket han har en fin pointe i, synes vi. Af samme grund høster han frugten tidligere, end man normalt ser. Høster man, når frugten er på nippet til at blive overmoden ryger lidt af smagen og især terroir-præget. Han bruger også en væsentlig lavere andel af nye egefade til modningen end hvad sædvane er – igen for ikke at tage spotlight fra frugt og oprindelse.

Vi kan ikke sige andet, end det spiller max, det han har gang i nu på 18. år. Og vi er super stolte af, at kunne præsentere dig for tre af hans bedste Pinot Noir værker. Hver vin har sit eget udtryk – helt efter planen. Men fælles for dem alle er, at det er håndværk af sjælden set kaliber fra en af Californiens helt store vin- gururer. Glæd dig!