Rippon "Tinker's Field" Mature Vine Pinot Noir 2016 75CL

595,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 495,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5158
595,00 Inkl. moms:
6 5158
595,00 Inkl. moms:
495,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
New Zealand Rød Central Otago Rippon 2016 75CL
97 James Suckling

Fuldendt Pinot Noir fra ”Tinker’s Field”, der opkaldt efter Rippons grundlægger Rolfe Mills – Tink mellem venner. På denne biodynamisk dyrkede mark står de ældste af alle vinstokke på Rippon’s marker … så vi er helt tilbage til starten i 1970’erne her.

Rolfe’s søn – winemaker Nick Mills – lod vinen modne 17 måneder på franske egefade, hvoraf de 30% var nye. Nul filtrering inden turen over på flaske.

Resultatet er en vin med en smuk rubinrød farve, der lokker med en intens duft af mørke kirsebær, blåbær, ribsgelé, røget bacon, violer og trækul. Noterne går tydeligt igen i den dybe smag, der bare kommer med det ene lag efter det andet og munder ud i en stærkt vanedannende finish. Rigtig meget at være glad for her, men husk at give den et par timers luft, hvis du vil nyde den nu.

James Suckling 97P
This offers some gently smoky and stony, savory aromas, ahead of violets and blackcurrants, as well as a deep-set, blueberry core. The palate has such velvety, soft and supple texture with power and concentration, too. The richness and muscular build on the finish of this wine is striking. Give it some time to develop further in bottle. From biodynamically grown grapes.

I følge flere af verdens førende vinanmeldere, så kommer nogle af New Zealands absolutte bedste vine fra Rippon Winery, der ligger ved Lake Wanaka i Central Otago. Det var der ellers ikke mange, der troede på, ville ske, da Rolfe og Lois Mills satte de første vinstokke på den gamle familiegård tilbage i 1970’erne. Ret beset var det vel kun Rolfe og Lois, der havde tiltro til projektet, men det viste sig, at de havde fat i noget.

I 1982 tilplantede de for alvor deres marker – hovedsagligt med Pinot Noir - og i 1988 kom så den første kommercielle årgang. Den var alt andet end tosset og niveauet steg stille og roligt i årene efter i takt med at stokkene blev ældre og know-how’et større. I 2002 kom parrets søn Nick tilbage efter 4 års vinstudier i Bourgogne, hvor han blandt andet arbejdede hos Domaine Jean-Jacques Confuron, Domaine de la Romanee-Conti og Domaine Albert Mann. Nick Mills trådte ind i familieforetagendet som winemaker – en rolle han stadig besidder den dag i dag sammen med konen Jo. Og det er ikke mindst deres fortjeneste, at Rippon har taget det sidste skridt helt op i toppen af new zealandsk vin.

Familien Mills sværger til de biodynamiske principper, så der bliver ikke sprøjtet med gift for at holde skadedyr, ukrudt eller svampe væk fra de 15 hektar marker. De er i dag beplantet med Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Riesling plus Gewürztraminer, der alle trives perfekt i den skifferholdige jord og med den kølige brise fra Lake Wanaka. 

Rippons Pinot Noir vine er fortrinsvis enkeltmarksvine, som udtrykker de forskelle der er i markernes placering i forhold til solen og Lake Wanaka. Super interessante vine med masser af dybde og kompleksitet. Vi har fået tre af dem hjem sammen med Rippons Sauvignon Blanc og Riesling. Man må bare tage hatten af for familien Mills. En ting er at kaste sig ud i et projekt, som de fleste fra start kalder dødsdømt. Noget andet er så, at komme med en kvalitet, der ligger helt oppe i toppen og som flere i Bourgogne-producenter ville give deres højre hånd for. Smag selv hvorfor!