Rippon Sauvignon Blanc 2020

SKU
6397
Tilbudspris 100,00 kr. v. 12 stk. 229,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1229,00 kr.
6229,00 kr.199,00 kr.
12229,00 kr.100,00 kr.

Klimaet på New Zealand er bedste venner med Sauvignon Blanc og i hænderne på Rippons winemaker Nick Mills lander frugten af dét venskab på øverste hylde. Rippon sværger til de biodynamiske dogmer, så det er den helt rene vare – ingen sprøjtning på skadedyr, ukrudt eller svampe.

Denne årgang 2020 har nået et stadie hvor den stadig har masser af frisk frugt, men også viser noter af sin udvikling. Lidt fine tørrede blomster og en god grøn kant lægger sig til den umiddelbare charme. En vin med høj smagsintensitet. Der er en god syre, som er med til at holde vinen frisk i smagen. 

40% af vinen valgte Mills at fermentere i gamle franske tønder. Ikke for at vinen skulle have et strejf af eg men for at forme vinen perfekt. Og det er han lykkedes ganske fortrinligt med!

I følge flere af verdens førende vinanmeldere, så kommer nogle af New Zealands absolutte bedste vine fra Rippon Winery, der ligger ved Lake Wanaka i Central Otago. Det var der ellers ikke mange, der troede på, ville ske, da Rolfe og Lois Mills satte de første vinstokke på den gamle familiegård tilbage i 1970’erne. Ret beset var det vel kun Rolfe og Lois, der havde tiltro til projektet, men det viste sig, at de havde fat i noget.

I 1982 tilplantede de for alvor deres marker – hovedsagligt med Pinot Noir - og i 1988 kom så den første kommercielle årgang. Den var alt andet end tosset og niveauet steg stille og roligt i årene efter i takt med at stokkene blev ældre og know-how’et større. I 2002 kom parrets søn Nick tilbage efter 4 års vinstudier i Bourgogne, hvor han blandt andet arbejdede hos Domaine Jean-Jacques Confuron, Domaine de la Romanee-Conti og Domaine Albert Mann. Nick Mills trådte ind i familieforetagendet som winemaker – en rolle han stadig besidder den dag i dag sammen med konen Jo. Og det er ikke mindst deres fortjeneste, at Rippon har taget det sidste skridt helt op i toppen af new zealandsk vin.

Familien Mills sværger til de biodynamiske principper, så der bliver ikke sprøjtet med gift for at holde skadedyr, ukrudt eller svampe væk fra de 15 hektar marker. De er i dag beplantet med Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Riesling plus Gewürztraminer, der alle trives perfekt i den skifferholdige jord og med den kølige brise fra Lake Wanaka. 

Rippons Pinot Noir vine er fortrinsvis enkeltmarksvine, som udtrykker de forskelle der er i markernes placering i forhold til solen og Lake Wanaka. Super interessante vine med masser af dybde og kompleksitet. Vi har fået tre af dem hjem sammen med Rippons Sauvignon Blanc og Riesling. Man må bare tage hatten af for familien Mills. En ting er at kaste sig ud i et projekt, som de fleste fra start kalder dødsdømt. Noget andet er så, at komme med en kvalitet, der ligger helt oppe i toppen og som flere i Bourgogne-producenter ville give deres højre hånd for. Smag selv hvorfor!

 

Klimaet på New Zealand er bedste venner med Sauvignon Blanc og i hænderne på Rippons winemaker Nick Mills lander frugten af dét venskab på øverste hylde. Rippon sværger til de biodynamiske dogmer, så det er den helt rene vare – ingen sprøjtning på skadedyr, ukrudt eller svampe.

Denne årgang 2020 har nået et stadie hvor den stadig har masser af frisk frugt, men også viser noter af sin udvikling. Lidt fine tørrede blomster og en god grøn kant lægger sig til den umiddelbare charme. En vin med høj smagsintensitet. Der er en god syre, som er med til at holde vinen frisk i smagen. 

40% af vinen valgte Mills at fermentere i gamle franske tønder. Ikke for at vinen skulle have et strejf af eg men for at forme vinen perfekt. Og det er han lykkedes ganske fortrinligt med!

I følge flere af verdens førende vinanmeldere, så kommer nogle af New Zealands absolutte bedste vine fra Rippon Winery, der ligger ved Lake Wanaka i Central Otago. Det var der ellers ikke mange, der troede på, ville ske, da Rolfe og Lois Mills satte de første vinstokke på den gamle familiegård tilbage i 1970’erne. Ret beset var det vel kun Rolfe og Lois, der havde tiltro til projektet, men det viste sig, at de havde fat i noget.

I 1982 tilplantede de for alvor deres marker – hovedsagligt med Pinot Noir - og i 1988 kom så den første kommercielle årgang. Den var alt andet end tosset og niveauet steg stille og roligt i årene efter i takt med at stokkene blev ældre og know-how’et større. I 2002 kom parrets søn Nick tilbage efter 4 års vinstudier i Bourgogne, hvor han blandt andet arbejdede hos Domaine Jean-Jacques Confuron, Domaine de la Romanee-Conti og Domaine Albert Mann. Nick Mills trådte ind i familieforetagendet som winemaker – en rolle han stadig besidder den dag i dag sammen med konen Jo. Og det er ikke mindst deres fortjeneste, at Rippon har taget det sidste skridt helt op i toppen af new zealandsk vin.

Familien Mills sværger til de biodynamiske principper, så der bliver ikke sprøjtet med gift for at holde skadedyr, ukrudt eller svampe væk fra de 15 hektar marker. De er i dag beplantet med Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Riesling plus Gewürztraminer, der alle trives perfekt i den skifferholdige jord og med den kølige brise fra Lake Wanaka. 

Rippons Pinot Noir vine er fortrinsvis enkeltmarksvine, som udtrykker de forskelle der er i markernes placering i forhold til solen og Lake Wanaka. Super interessante vine med masser af dybde og kompleksitet. Vi har fået tre af dem hjem sammen med Rippons Sauvignon Blanc og Riesling. Man må bare tage hatten af for familien Mills. En ting er at kaste sig ud i et projekt, som de fleste fra start kalder dødsdømt. Noget andet er så, at komme med en kvalitet, der ligger helt oppe i toppen og som flere i Bourgogne-producenter ville give deres højre hånd for. Smag selv hvorfor!

 

Faktablad
LandNew Zealand
Producent Rippon
RegionCentral Otago
Årgang2020
Volume75CL
DruerSauvignon Blanc
KategoriHvidvin
Kollistørrelse12
KollitypeOCC

James Suckling
Very intense and vividly fresh aromas of passion fruit and lime with a little edge of mineral. The palate has a very lithe, juicy and succulent feel with bright passion-fruit, green-peach and mango flavors. Focused, dry and fresh. From biodynamically grown grapes.

Vinous
From the world's most southerly wine region, Central Otago, Rippon's 2020 Sauvignon Blanc speaks of texture and tenderness rather than fruity flamboyance. Yes, there are subtle green notes alongside ripe mango, but there's also a suggestion of white flowers from wild fermentation. The use of barrels as well as lees contact has imbued a gentle roundness to this full-bodied, supple Sauvignon. The finish is calm and gently structured, making for a quiet conclusion.