Rippon Sauvignon Blanc 2019

229,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 179,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5710
229,00 Inkl. moms:
6 5710
229,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
12 5710
229,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
New Zealand Hvid Central Otago Rippon 2019 75CL
94 James Suckling

Klimaet på New Zealand er bedste venner med Sauvignon Blanc og i hænderne på Rippons winemaker Nick Mills lander frugten af dét venskab på øverste hylde. Rippon sværger til de biodynamiske dogmer, så det er den helt rene vare – ingen sprøjtning på skadedyr, ukrudt eller svampe.

40% af vinen valgte Mills at fermentere i gamle franske tønder. Ikke for at vinen skulle have et strejf af eg men for at forme vinen perfekt. Og det er han lykkedes ganske fortrinligt med!

Duften serverer især citron, lime, stikkelsbær og græs, men der er også noget grøn peberfrugt og nogle knuste sten, der melder sig i næsen. Den sprøde smag spiller meget på de samme noter suppleret af friske grønne æbler. Super præcis og vellavet Sauvignon Blanc!

James Suckling
Very intense and vividly fresh aromas of passion fruit and lime with a little edge of mineral. The palate has a very lithe, juicy and succulent feel with bright passion-fruit, green-peach and mango flavors. Focused, dry and fresh. From biodynamically grown grapes.

I følge flere af verdens førende vinanmeldere, så kommer nogle af New Zealands absolutte bedste vine fra Rippon Winery, der ligger ved Lake Wanaka i Central Otago. Det var der ellers ikke mange, der troede på, ville ske, da Rolfe og Lois Mills satte de første vinstokke på den gamle familiegård tilbage i 1970’erne. Ret beset var det vel kun Rolfe og Lois, der havde tiltro til projektet, men det viste sig, at de havde fat i noget.

I 1982 tilplantede de for alvor deres marker – hovedsagligt med Pinot Noir - og i 1988 kom så den første kommercielle årgang. Den var alt andet end tosset og niveauet steg stille og roligt i årene efter i takt med at stokkene blev ældre og know-how’et større. I 2002 kom parrets søn Nick tilbage efter 4 års vinstudier i Bourgogne, hvor han blandt andet arbejdede hos Domaine Jean-Jacques Confuron, Domaine de la Romanee-Conti og Domaine Albert Mann. Nick Mills trådte ind i familieforetagendet som winemaker – en rolle han stadig besidder den dag i dag sammen med konen Jo. Og det er ikke mindst deres fortjeneste, at Rippon har taget det sidste skridt helt op i toppen af new zealandsk vin.

Familien Mills sværger til de biodynamiske principper, så der bliver ikke sprøjtet med gift for at holde skadedyr, ukrudt eller svampe væk fra de 15 hektar marker. De er i dag beplantet med Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Riesling plus Gewürztraminer, der alle trives perfekt i den skifferholdige jord og med den kølige brise fra Lake Wanaka. 

Rippons Pinot Noir vine er fortrinsvis enkeltmarksvine, som udtrykker de forskelle der er i markernes placering i forhold til solen og Lake Wanaka. Super interessante vine med masser af dybde og kompleksitet. Vi har fået tre af dem hjem sammen med Rippons Sauvignon Blanc og Riesling. Man må bare tage hatten af for familien Mills. En ting er at kaste sig ud i et projekt, som de fleste fra start kalder dødsdømt. Noget andet er så, at komme med en kvalitet, der ligger helt oppe i toppen og som flere i Bourgogne-producenter ville give deres højre hånd for. Smag selv hvorfor!