Rippon, New Zealand Smagekasse (12 Flasker)

3.918,00

3.095,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

Inkl. moms: 2.476,00

Land Vintype Region Producent Volume
New Zealand Smagekasse Central Otago Rippon Smagekasse

Smagekasse fra et af de bedste huse i New Zealand, hvor biodynamisk drift har været i fokus fra starten. Smagekassen indeholder

  • 4 fl. Rippon Sauvignon Blanc 2019 (94P af Jsmes Suckling)
  • 3 fl. Rippon Mature Vine Riesling 2019 (94+ af Robert Parker)
  • 3 fl. Rippon Mature Vine Pinot Noir 2016 (97P af James Suckling)
  • 1 fl. Rippon Tinker's Field Pinot Noir 2017 (99P af James Suckling)
  • 1 fl. Rippon Emma's Block Pinot Noir 2017 (96P af James Suckling)

I følge flere af verdens førende vinanmeldere, så kommer nogle af New Zealands absolutte bedste vine fra Rippon Winery, der ligger ved Lake Wanaka i Central Otago. Det var der ellers ikke mange, der troede på, ville ske, da Rolfe og Lois Mills satte de første vinstokke på den gamle familiegård tilbage i 1970’erne. Ret beset var det vel kun Rolfe og Lois, der havde tiltro til projektet, men det viste sig, at de havde fat i noget.

I 1982 tilplantede de for alvor deres marker – hovedsagligt med Pinot Noir - og i 1988 kom så den første kommercielle årgang. Den var alt andet end tosset og niveauet steg stille og roligt i årene efter i takt med at stokkene blev ældre og know-how’et større. I 2002 kom parrets søn Nick tilbage efter 4 års vinstudier i Bourgogne, hvor han blandt andet arbejdede hos Domaine Jean-Jacques Confuron, Domaine de la Romanee-Conti og Domaine Albert Mann. Nick Mills trådte ind i familieforetagendet som winemaker – en rolle han stadig besidder den dag i dag sammen med konen Jo. Og det er ikke mindst deres fortjeneste, at Rippon har taget det sidste skridt helt op i toppen af new zealandsk vin.

Familien Mills sværger til de biodynamiske principper, så der bliver ikke sprøjtet med gift for at holde skadedyr, ukrudt eller svampe væk fra de 15 hektar marker. De er i dag beplantet med Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Riesling plus Gewürztraminer, der alle trives perfekt i den skifferholdige jord og med den kølige brise fra Lake Wanaka. 

Rippons Pinot Noir vine er fortrinsvis enkeltmarksvine, som udtrykker de forskelle der er i markernes placering i forhold til solen og Lake Wanaka. Super interessante vine med masser af dybde og kompleksitet. Vi har fået tre af dem hjem sammen med Rippons Sauvignon Blanc og Riesling. Man må bare tage hatten af for familien Mills. En ting er at kaste sig ud i et projekt, som de fleste fra start kalder dødsdømt. Noget andet er så, at komme med en kvalitet, der ligger helt oppe i toppen og som flere i Bourgogne-producenter ville give deres højre hånd for. Smag selv hvorfor!