Rippon "Emma's Block" Mature Vine Pinot Noir 2016 75CL

545,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris ved 6 stk. 449,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5159
545,00 Inkl. moms:
6 5159
545,00 Inkl. moms:
449,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
New Zealand Rød Central Otago Rippon 2016 75CL
94 James Suckling

En my mere feminin i udtrykket end de andre Pinot Noir vine fra Rippon. Druerne kommer fra en særlig parcel på Rippons marker – Emma’s Block – hvor jorden har et højt indhold af ler plus skifer og hvor Lake Wanaka ligger mod øst. Stokkene er nogle af de første, der er plantet i hele regionen, så der er både kompleksitet og dybde at glæde sig til her.

Farven er en anelse lysere i kanten her og ”Emma’s Block” virker også en smule mere åben end de andre familiemedlemmer. Duften starter især billeder af hindbær og kirsebær sammen med timian, violer og antydningen af peber. I munden træder frugten tydelig frem og der er antydning af kanter – kun fløjl af den rare slags.

Vi vil klart anbefale, at du drikker den her først af vores tre Rippon Pinot Noir. Men ingen stress. Ifølge winemaker Nick Mills har den stadig et stort udviklingspotentiale, hvis man altså har tålmodigheden.   

James Suckling 94P
This shows a very spicy and attractively complex style on the nose with a wealth of dark stones and violets, as well as dark cherries. The palate has a succulent, vibrant and almost crisp feel to the tannins. There’s attractive firmness, but plenty of flesh below. From biodynamically grown grapes.

I følge flere af verdens førende vinanmeldere, så kommer nogle af New Zealands absolutte bedste vine fra Rippon Winery, der ligger ved Lake Wanaka i Central Otago. Det var der ellers ikke mange, der troede på, ville ske, da Rolfe og Lois Mills satte de første vinstokke på den gamle familiegård tilbage i 1970’erne. Ret beset var det vel kun Rolfe og Lois, der havde tiltro til projektet, men det viste sig, at de havde fat i noget.

I 1982 tilplantede de for alvor deres marker – hovedsagligt med Pinot Noir - og i 1988 kom så den første kommercielle årgang. Den var alt andet end tosset og niveauet steg stille og roligt i årene efter i takt med at stokkene blev ældre og know-how’et større. I 2002 kom parrets søn Nick tilbage efter 4 års vinstudier i Bourgogne, hvor han blandt andet arbejdede hos Domaine Jean-Jacques Confuron, Domaine de la Romanee-Conti og Domaine Albert Mann. Nick Mills trådte ind i familieforetagendet som winemaker – en rolle han stadig besidder den dag i dag sammen med konen Jo. Og det er ikke mindst deres fortjeneste, at Rippon har taget det sidste skridt helt op i toppen af new zealandsk vin.

Familien Mills sværger til de biodynamiske principper, så der bliver ikke sprøjtet med gift for at holde skadedyr, ukrudt eller svampe væk fra de 15 hektar marker. De er i dag beplantet med Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Riesling plus Gewürztraminer, der alle trives perfekt i den skifferholdige jord og med den kølige brise fra Lake Wanaka. 

Rippons Pinot Noir vine er fortrinsvis enkeltmarksvine, som udtrykker de forskelle der er i markernes placering i forhold til solen og Lake Wanaka. Super interessante vine med masser af dybde og kompleksitet. Vi har fået tre af dem hjem sammen med Rippons Sauvignon Blanc og Riesling. Man må bare tage hatten af for familien Mills. En ting er at kaste sig ud i et projekt, som de fleste fra start kalder dødsdømt. Noget andet er så, at komme med en kvalitet, der ligger helt oppe i toppen og som flere i Bourgogne-producenter ville give deres højre hånd for. Smag selv hvorfor!