Rieussec 2009 0,75

695,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 599,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1342
695,00 Inkl. moms:
12 1342
695,00 Inkl. moms:
599,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Sauternes Bordeaux Château Rieussec 2009 Sauternes 75CL
98 Robert Parker
97 Vinous

Robert Parker 98P
Pale to medium gold colored, the 2009 Rieussec sings of crème caramel, chopped nuts, baked apples and spiced pears with hints of jasmine, peach blossoms and beeswax. Full-bodied, rich and decadently creamy in the mouth, the multilayered palate is beautifully lifted with fantastic freshness. It has a very long finish offering a lasting impression of great elegance and finesse. Simply stunning.

Vinous 97P
The 2009 Rieussec has long been a favourite of mine. It is a little deeper in colour than its peers. This is rich and powerful with clear honey, acacia, orange blossom and quince aromas, just a hint of crème caramel in the background. The palate is very well balanced with another superb line of acidity. Very pure and focused with captivating tension on the finish, the tongue tingling with Szechuan peppers on the aftertaste. Wonderful.

Leveres i 12 stks original trækasse.

Én af de søde vines konger, Château Rieussec 1. Cru årgang 2011 har en smuk, gylden farve. Fed bouquet af honning, mandel og ananas. Smagen åbner op med noter af tropiske frugter og mandarin. Kernen i smagen er i flot balance og har en behagelig, tyktflydende fornemmelse af honningindsmurte frugter, som hænger ved og præger eftersmagen.

Château Rieussec, der i 1855 blev rangeret som 1'er Grand Crû Classé, ligger på en blid bakketop en lille km. sydvest for Château d’Yquem. 

Ejerne af 1. cru-slottet Château Lafite Rothschild havde et stykke tid været på udkig efter en Sauternes-ejendom og da Rieussec kom til salg slog de til.

90 pct. er semillon, 7 pct. sauvignon blanc og 3 pct. muscadelle. Stokkene er i gennemsnit 25 år gamle og vokser på en 78 meter høj bakketop. Der høstes manuelt ad flere omgange - og først når druerne er blevet angrebet af botrytis (ædel råddenskab). Vinifikationen sker i 50 pct. nye og resten let brugte egefade, og efterfølgende lagres vinen i 16-26 måneder på barriques, inden det endelige blend foretages.