Château Rieussec Sauternes (Premier Grand Cru Classé) 2007 0,75
Robert Parker
The 2007 Rieussec is a blend of 87% Semillon, 4.5% Muscadelle and 8.5% Sauvignon Blanc picked between 13 September and 31 October. It has an almost Barsac-like bouquet with barley sugar joining the ginger and honeyed notes, quite powerful although I feel this is just going through a sullen patch at the moment. The palate is very pure and balanced with a wonderful seam of acidity that slices through the viscous botrytis fruit, quite spicy on the finish, although it does not possess the persistence of the 2005 or 2009, just cutting away swiftly. Tasted April 2016.
Én af de søde vines konger, Château Rieussec 1. Cru årgang 2011 har en smuk, gylden farve. Fed bouquet af honning, mandel og ananas. Smagen åbner op med noter af tropiske frugter og mandarin. Kernen i smagen er i flot balance og har en behagelig, tyktflydende fornemmelse af honningindsmurte frugter, som hænger ved og præger eftersmagen.
Château Rieussec, der i 1855 blev rangeret som 1'er Grand Crû Classé, ligger på en blid bakketop en lille km. sydvest for Château d’Yquem.
Ejerne af 1. cru-slottet Château Lafite Rothschild havde et stykke tid været på udkig efter en Sauternes-ejendom og da Rieussec kom til salg slog de til.
90 pct. er semillon, 7 pct. sauvignon blanc og 3 pct. muscadelle. Stokkene er i gennemsnit 25 år gamle og vokser på en 78 meter høj bakketop. Der høstes manuelt ad flere omgange - og først når druerne er blevet angrebet af botrytis (ædel råddenskab). Vinifikationen sker i 50 pct. nye og resten let brugte egefade, og efterfølgende lagres vinen i 16-26 måneder på barriques, inden det endelige blend foretages.
Robert Parker
The 2007 Rieussec is a blend of 87% Semillon, 4.5% Muscadelle and 8.5% Sauvignon Blanc picked between 13 September and 31 October. It has an almost Barsac-like bouquet with barley sugar joining the ginger and honeyed notes, quite powerful although I feel this is just going through a sullen patch at the moment. The palate is very pure and balanced with a wonderful seam of acidity that slices through the viscous botrytis fruit, quite spicy on the finish, although it does not possess the persistence of the 2005 or 2009, just cutting away swiftly. Tasted April 2016.
Én af de søde vines konger, Château Rieussec 1. Cru årgang 2011 har en smuk, gylden farve. Fed bouquet af honning, mandel og ananas. Smagen åbner op med noter af tropiske frugter og mandarin. Kernen i smagen er i flot balance og har en behagelig, tyktflydende fornemmelse af honningindsmurte frugter, som hænger ved og præger eftersmagen.
Château Rieussec, der i 1855 blev rangeret som 1'er Grand Crû Classé, ligger på en blid bakketop en lille km. sydvest for Château d’Yquem.
Ejerne af 1. cru-slottet Château Lafite Rothschild havde et stykke tid været på udkig efter en Sauternes-ejendom og da Rieussec kom til salg slog de til.
90 pct. er semillon, 7 pct. sauvignon blanc og 3 pct. muscadelle. Stokkene er i gennemsnit 25 år gamle og vokser på en 78 meter høj bakketop. Der høstes manuelt ad flere omgange - og først når druerne er blevet angrebet af botrytis (ædel råddenskab). Vinifikationen sker i 50 pct. nye og resten let brugte egefade, og efterfølgende lagres vinen i 16-26 måneder på barriques, inden det endelige blend foretages.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château Rieussec |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Sauternes |
Årgang | 2007 |
Volume | 75CL |
Druer | Muscadelle |
Kategori | Sauternes |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OWC |
Gilbert & Gaillard | 95 |
---|---|
Robert Parker | 92 |