Ridge Vineyards Geyserville 2021
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 559,00 kr. | |
6 | 559,00 kr. | 499,00 kr. |
12 | 559,00 kr. | 449,00 kr. |
En af de absolut mest ikoniske zins og stadig helt oppe i toppen i forhold til ratings. Første årgang fra Geyserville Vineyard så dagens lys helt tilbage i 1966 og har været en fest lige siden. I dag er stokkene på enkelte parceller helt op til 130 år gamle – de ældste Ridge råder over. Winemaker Eric Baugher varierer en anelse i blandingsforholdet fra årgang til årgang, men Zinfandel udgør altid omkring 70%, hvor de sidste rundt 30% består af druerne Carignan, Petite Sirah og Alicante Bouschet.
Baugher bruger amerikanske egefade til den 13 måneder lange modning og holder andelen af nye fade nede på cirka 10%, så frugten får lov at komme frit til orde. Og det gør den ganske enkelt fremragende.
Vinen er mørk rubinrød og kommer med duften af mørke kirsebær, krydderier, cola, mynte og svage strejf af jordbund. I munden træder den mørke frugt frem sammen med noter af granatæble, rosenblade, kakao plus brænderøg hen mod den lange finish. En Zin i fuldendt balance!
En af de absolut mest ikoniske zins og stadig helt oppe i toppen i forhold til ratings. Første årgang fra Geyserville Vineyard så dagens lys helt tilbage i 1966 og har været en fest lige siden. I dag er stokkene på enkelte parceller helt op til 130 år gamle – de ældste Ridge råder over. Winemaker Eric Baugher varierer en anelse i blandingsforholdet fra årgang til årgang, men Zinfandel udgør altid omkring 70%, hvor de sidste rundt 30% består af druerne Carignan, Petite Sirah og Alicante Bouschet.
Baugher bruger amerikanske egefade til den 13 måneder lange modning og holder andelen af nye fade nede på cirka 10%, så frugten får lov at komme frit til orde. Og det gør den ganske enkelt fremragende.
Vinen er mørk rubinrød og kommer med duften af mørke kirsebær, krydderier, cola, mynte og svage strejf af jordbund. I munden træder den mørke frugt frem sammen med noter af granatæble, rosenblade, kakao plus brænderøg hen mod den lange finish. En Zin i fuldendt balance!
Ridge er et af de helt store navne i amerikansk vinindustri med rødder helt tilbage i 1885, hvor doktor Osea Perrone købte et landområde på ryggen af Monte Bello i Santa Cruz Mountains. Her plantede han vinstokke og byggede en vingård, der producerede sin første årgang i 1892.
Ikke for at negligere Osea Perrones betydning, men det var først da Paul Draper ankom til Ridge, at tingene begyndte at gro. Draper var uddannet filosof, men havde en del praktisk erfaring som vinbonde og wine maker fra Chile, hvor han havde løftet flere vingårde til nye højder. Draper forbedrede arbejdet i marken markant og fik moderniseret den gamle vingård og produktionsfacilitet. Og resultaterne skulle man ikke vente længe på.
Drapers betydning for californisk Zinfandel kan dårligt undervurderes og hans Geyserville og Lytton Springs har begge ikonisk status inden for californisk vin. Men det helt store flagskib er hans Bordeaux blend Monte Bello, som brød igennem på den verdensberømte Paris-smagning tilbage i 1976. Her nåede Monte Bello 1971 op i top-5 og var med til at ryste vinverdenen i sin grundvold.
Udviklingen har aldrig stået stille hos Ridge og Paul Draper. Der er blevet udvidet og nye varianter af vine er kommet til – altid med høje krav om kvalitet. Samme høje krav bliver der stillet til dyrkningen af druer, som i dag foregår efter økologiske metoder.
Draper gik på pension som 80-årig i 2016 og i dag er det winemaker Eric Baugher, som styrer løjerne. Når man ser ratings på de årgange Baugher har haft ansvaret for, må man bare sige, at han i den grad er en værdig arvtager. Osea Perrone ville have klappet i sine hænder og løftet på glasset.
Land | USA |
---|---|
Producent | Ridge Vineyards |
Region | California |
Sub Region | North Coast |
Distrikt | Sonoma County |
Sub distrikt | Alexander Valley |
Årgang | 2021 |
Volume | 75CL |
Druer | Carignan, Petite Sirah, Zinfandel |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OCC |
Vinous
The 2021 Geyserville hits the palate with a burst of dark red/purplish fruit, sweet spice, lavendar, chocolate, dried herbs and American oak. I would be in no rush to open the 2021, as it is clearly an infant at this stage. The blend is 76% Zinfandel, 16% Carignane, 6% Petite Sirah and 2% Alicante Bouschet. The 2021 is a powerhouse, that much is pretty clear.