Ridge Vineyards Cabernet Sauvignon Estate 2016 37,5CL

349,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 315,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5320
349,00 Inkl. moms:
6 5320
349,00 Inkl. moms:
315,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Ridge Vineyards 2016 Central Coast 37,5CL
94+ Jeb Dunnuck
94 Vinous
93 Robert Parker

Ridge Vineyards Cabernet Sauvignon Estate 2016 er dyrket på de samme marker som leverer kultvinen Monte Bello, og Estate-vinen udvælges blandt de mere frugtige og lettilgængelige fade, der typisk kommer fra de yngre vinstokke. Det giver gode betingelser for vine med en gennemført friskhed, og det kan der godt være brug for i den imponerende årgang 2016.

2016 er endnu en topårgang for Cabernet Sauvignon i Californien, og det er et år med generelt fornuftige høstudbytter, hvad der naturligt giver meget kraftfulde og koncentrerede vine. Udover forårsfrost, var årsagen til det lave udbytte det meget tørre og varme vejr i vækstperioden. Derfor var opgaven for de mere ambitiøse vinproducenter at sørge for, at vinene ikke blot var stærke og intense, men at de samtidig havde den fornødne balance og finesse.

Det er dog lykkedes at frembringe harmoniske vine af de potentielle kraftbasser i så betydeligt et omfang, at årgang 2016 regnes med blandt de største i den internationale vinpresse. Nøglen til at tøjle overdådigheden var at høste på det helt rette tidspunkt, hvor druerne netop havde nået tilpas fysiologisk modenhed, og stadigvæk rummede frisk syre. I det tørre solrige vejr opbygger druerne let en overdosis sukker, der bliver til mere end rigelig alkohol, der kombineret med syresvaghed giver uafbalancerede vine. Så selv i dette succesår gælder det om at satse på de dygtigste vinproducenter. Gør man det, bliver man i årgang 2015 belønnet med overdådige og givende Cabernet-vine, der smager betagende fra første færd, men også gør det om 10, 20 eller 30 år.

The Wine Advocate beskriver Ridge Cabernet Sauvignon Estate 2016 som en allerede meget udtryksfuld vin med aromaer af solbær, modne kirsebær, cigaræske og glødende trækul og alt sammen indrammet af meget veldimensioneret nyt egefad. I munden er den med medium fylde og med tiltalende smidighed og vellykket balance. Det er en vin med finkornede tanniner baseret på sund ren frugt og med flot ren finish. Selv om Estate Cabernet er skabt til at være tilgængelig allerede som ung, vil det være en god idé at følge den på nært hold de næste 15 år. Årgang 2016 er sammensat af 77 procent Cabernet Sauvignon, 19 procent Merlot, 2 procent Petit Verdot and 2 procent Cabernet Franc.

2016 er endnu en topårgang for Cabernet Sauvignon i Californien, og det er et år med generelt lave høstudbytter, hvad der naturligt giver meget kraftfulde og koncentrerede vine. Udover forårsfrost, var årsagen til det lave udbytte det meget tørre og varme vejr i vækstperioden. Derfor var opgaven for de mere ambitiøse vinproducenter at sørge for, at vinene ikke blot var stærke og intense, men at de samtidig havde den fornødne balance og finesse.

Link til Erik Baghers præsentation af Estate Cabernet 2016.

Det er dog lykkedes at frembringe harmoniske vine af de potentielle kraftbasser i så bredt et omfang, at årgang 2016 regnes med blandt de største i den internationale vinpresse. Nøglen til at tøjle overdådigheden var at høste på det helt rette tidspunkt, hvor druerne netop havde nået tilpas fysiologisk modenhed, og stadigvæk rummede frisk syre. I det tørre solrige vejr opbygger druerne let en overdosis sukker, der bliver til mere end rigelig alkohol, der kombineret med syresvaghed giver uafbalancerede vine. Så selv i dette succesår gælder det om at satse på de dygtigste vinproducenter. Gør man det, bliver man i årgang 2016 belønnet med overdådige og givende Cabernet-vine, der smager betagende fra første færd, men også gør det om 10 eller 20 år.

Jeb Dunnuck
The 2016 Cabernet Sauvignon Estate comes from the Santa Cruz Mountain estate, and it follows its big brother Monte Bello's style with a terrific sense of elegance paired with richness. Lots of crème de cassis, crushed violets, vanilla, tobacco leaf, and cedar notes flow to a medium to full-bodied, beautifully concentrated, layered Cabernet Sauvignon that has terrific purity, building tannins, and a great finish. It offers pleasure today yet won't hit prime time for another 5-7 years, and it's going to evolve for 15-20 years (probably longer).

Vinous
Once again an overachiever, Ridge's 2016 Cabernet Sauvignon Estate is regal. Aromatically intense and deep on the palate, the 2016 proves to be utterly captivating from the very first taste. Dark fruit, chocolate, licorice, dried flowers, leather and menthol infuse the 2016 with remarkable complexity. In 2016, the last year of the drought cycle Ridge made one of the very best editions of this wine. Just as remarkably, the 2016 is incredibly harmonious for such a young wine.

Allerede i 1885 blev en væsentlig del af bjergskråningen Monte Bello i Santa Cruz Mountains omskabt til en for den tid ambitiøs vingård, hvor man omdannede den øverste del af den stejle mark til mere letdyrkelige vinterrasser. Efter en omskiftelig tilværelse med flere handler og den amerikanske forbudstids trængsler kom vingården i midten af det 20. århundrede omsider på kompetente hænder. En gruppe forskere fra et af verdens bedste universiteter – Stanford – kom til i 1959, da de havde indset områdets potentiale for vin i absolut særklasse. De gik ufortrødent i gang med genplantning med fokus på Cabernet Sauvignon og med at bruge moderne vinificering, så i 1962 kunne man trække proppen af de første storslåede Monte Bello vine. Langsomt, men sikkert skabtes dermed et af Californiens mest ansete vinerier: Ridge Vineyards, hvor produktionen kom så hurtigt op i omdrejninger, at man i 1968 kunne levere knap 3.000 kasser.

Men længere nede af skråningen fandtes der andre spændende marker med gamle Zinfandel-vinstokke, der viste sig at kunne frembringe vin på højeste niveau, så i 1968 komme denne druesort også med i Ridges sortiment. Sidenhen har man opkøbt lavereliggende dele af marken, hvor der er plantet så forskellige sorter som Syrah, Merlot, Grenache, Carignan og Chardonnay. Denne type vine sammensat af flere forskellige druesorter har man senere fulgt op på med de berømmede blandingsvine fra Geyserville og Lytton Springs, der stammer fra nyere vingårde i det nordlige Sonoma.

1969 var et skelsættende år for Ridge. Her ansatte man filosoffen (!) Paul Draper, der viste sig at kunne tænke de helt rette og meget fremsynede tanker, når det drejede sig om vin, på trods af at han var selvlært på det vinøse område. Paul Draper blev den person, der for alvor bragte Ridge-vinene – og især Monte Bello – op i den absolutte verdenselite. Den endelige sejr kom i 1976, hvor Monte Bello var med i den berømte Pariser-smagning, hvor selv franskmændene omsider måtte erkende, at vinene fra Californien spillede lige op med de bedst tænkelige franske. Sidenhen er det blevet til tre gange 100 point hos Robert Parker for Monte Bello – indtil videre.

Paul Draper har viet hele sit liv til Ridge, og han har fortjent opnået global berømmelse, og i 2015 blev han af Decanter Magazine udnævnt til at være i top-5 blandt alle verdens vinmagere. Paul Draper er ikke blot en gennemført praktiker, men han var også en af de første, der indså, at jo mindre en vinmager blandersig i vinfremstillingen, jo bedre afspejler vinen sit oprindelsessted. Så Monte Bello kan med rette opfattes som en Terroir-vin. Det var Paul Drapers kongstanke, at vinen selv skulle spille førsteviolin.

På Monte Bello har han arbejdet intensivt med at identificere de enkelte parcellers egenart, og kun de parceller, der for alvor udtrykker Monte Bellos særpræg og store kompleksitet, indgår i det færdige blend. De øvrige og typisk mere lettilgængelige vine fra stort set samme område, bliver så markedsført som ”Estate Cabernet Sauvignon”, der ofte pris-kvalitetsmæssigt kan være et rigtigt attraktivt køb.