René Barbier Clos Mogador 2018 75CL

745,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 695,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2859
745,00 Inkl. moms:
6 2859
745,00 Inkl. moms:
695,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Spanien Rød Catalonia Clos Mogador 2018 Priorat 75CL
98 Robert Parker

Robert Parker
The flagship 2018 Clos Mogador is a blend of 45% Garnacha, 29% Cariñena, 16% Syrah and 10% Cabernet Sauvignon that fermented with natural yeasts and showcases their philosophy—slow fermentations with long maceration and long aging. It matured for 18 months in 2,000-liter oak vats and 30% in 300-liter oak barrels. There was a lot of rain in 2018, and the vineyards were extremely happy and everything seemed very easy; in fact, René Barbier told me it was perhaps too easy... It's an atypical year: It has a gentle profile, and the wines are not as concentrated as those from 2013 (the last rainy year before 2018)—they are more elegant and nuanced. This should develop beautifully in bottle. 27,000 bottles produced. It was bottled in July 2020.

Priorat ligger i Catalonien lidt syd for Barcelona, hvor somre kan komme over 40 grader om dagen og 10 grader om natten. Nedbørsmængden er ofte under 500 mm og derfor er det kun de stærkeste og sundeste vinplanter der overlever de ekstreme forhold, hvilket resulterer i koncentrerede druer. Selvom området er meget begrænset i størrelse, er den kvalitetsmæssige begrænsning efterhånden svær at få øje på. I 2009 indførte man yderligere klassificering; Priorat - Vi de Vila, Vi de Paratges, Vi de Vinya og Gran Vi de Vinya, der svarer til Bourgognes Villages, Kommune, Premier og Grand cru. Dog er der umiddelbart få krav til høstudbytte, druesammensætning, vinstokkenes alder udover de der gælder for DOQ Priorat, så kvaliteten og stiler er svingende.

Clos Mogador er et familieforetagende, med René Barbier i spidsen. Han kom oprindeligt til Priorat fra Penedès, og har studeret ønologi Bourgogne og Bordeaux, hvor han bl.a. arbejdede i Petrus. I 1979 købte han sin første vingård, Clos Mogador, der i dag har særlig kultstatus. Barbier var den første af en lille eksklusiv række af frygtløse pionerer, der havde sat sig for at give det lille vindistrikt Priorat en tiltrængt renæssance. René søn, René Barbier Meyer er oplært af faderen på Mogador og Clos Erasmus. I 1999 påbegyndte han projekt Manyetes i Montsant, i 2000 lavede han den første Nelin og siden har han opkøbt flere vinmarker. I dag er det René Jr. der står for al winemaking på Clos Mogador.

Clos Mogador er lavet på druer fra marker, der ikke kunstvandes på trods af den tørre egn, men helt i tråd med Barbiers vinfilosofi. I det hele taget forsøger han at gøre det så vanskeligt som muligt for vinplanterne, for derved at begrænse produktionen og øge kvaliteten og intensiteten. Mange vinstokke bukker da også under for denne tortur - men som Barbier siger “Det er naturens lov, kun de stærkeste overlever”.