René Barbier Clos Mogador 2006 75CL

895,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 695,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 494
895,00 Inkl. moms:
6 494
895,00 Inkl. moms:
695,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Spanien Rød Catalonia Clos Mogador 2006 Priorat 75CL
95 Robert Parker

Robert Parker
The opaque purple-colored 2006 Clos Mogador has an enticing nose of pain grille, pencil lead, truffle, incense, black cherry, and blackberry. Full-bodied, dense, and layered on the palate, it has loads of succulent black fruit, spice box, ripe tannin, impeccable balance, and a lengthy, pure finish. 

Priorat ligger i Catalonien lidt syd for Barcelona, hvor somre kan komme over 40 grader om dagen og 10 grader om natten. Nedbørsmængden er ofte under 500 mm og derfor er det kun de stærkeste og sundeste vinplanter der overlever de ekstreme forhold, hvilket resulterer i koncentrerede druer. Selvom området er meget begrænset i størrelse, er den kvalitetsmæssige begrænsning efterhånden svær at få øje på. I 2009 indførte man yderligere klassificering; Priorat - Vi de Vila, Vi de Paratges, Vi de Vinya og Gran Vi de Vinya, der svarer til Bourgognes Villages, Kommune, Premier og Grand cru. Dog er der umiddelbart få krav til høstudbytte, druesammensætning, vinstokkenes alder udover de der gælder for DOQ Priorat, så kvaliteten og stiler er svingende.

Clos Mogador er et familieforetagende, med René Barbier i spidsen. Han kom oprindeligt til Priorat fra Penedès, og har studeret ønologi Bourgogne og Bordeaux, hvor han bl.a. arbejdede i Petrus. I 1979 købte han sin første vingård, Clos Mogador, der i dag har særlig kultstatus. Barbier var den første af en lille eksklusiv række af frygtløse pionerer, der havde sat sig for at give det lille vindistrikt Priorat en tiltrængt renæssance. René søn, René Barbier Meyer er oplært af faderen på Mogador og Clos Erasmus. I 1999 påbegyndte han projekt Manyetes i Montsant, i 2000 lavede han den første Nelin og siden har han opkøbt flere vinmarker. I dag er det René Jr. der står for al winemaking på Clos Mogador.

Clos Mogador er lavet på druer fra marker, der ikke kunstvandes på trods af den tørre egn, men helt i tråd med Barbiers vinfilosofi. I det hele taget forsøger han at gøre det så vanskeligt som muligt for vinplanterne, for derved at begrænse produktionen og øge kvaliteten og intensiteten. Mange vinstokke bukker da også under for denne tortur - men som Barbier siger “Det er naturens lov, kun de stærkeste overlever”.