Quinta Sardonia Sardón 2017

149,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 110,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5953
149,00 Inkl. moms:
6 5953
149,00 Inkl. moms:
125,00 Inkl. moms:
12 5953
149,00 Inkl. moms:
110,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Spanien Rød Castilla León Quinta Sardonia 2017 75CL
91 point Guía Peñin
90 James Suckling

Flot og indbydende dyb rød farve med indbydende næse båret af en frisk duft af brombær og hindbær med et strejf af krydderier. I munden er den meget frugtig og frisk, men samtidig voluminøs og rig. Tanninerne er bløde og giver plads til en forfriskende, mineralsk finish med god vedholdenhed. Fadlagringen viser sig mod afslutningen, domineret af frisk og velsmagende frugt. Dette er en flot rødvin til yders skarp pris som kan nydes nu, men også gemmes i mange år frem.

Sardón er den seneste i rækken af skønne vine fra Quinta Sardonia egendommen fra Castilla Y Leon regionen i Spanien. I Sardon er der tale om en helt ny vin fra huset, produceret for allerførste gang i 2014. Denne vin er siden blevet godt modtaget af diverse vinanmeldere.

Til denne rødvin har Quinta Sardonia søgt efter de mest friske og lette jordarter i Duero Valley med meget aromatiske druer og god syre. De udvalgte plots er små og eksklusive med stor renhed og ejes af vinproducenter med stor ekspertise. Quinta Sardonias høster hvert plot separat for at få en helt optimal aromatisk modning og og naturlig syre. Druerne bliver håndplukket og sorteret på vingården, en klynge ad gangen. Vinen er lagret i en kombination af tre slags fade for at forfine hvert parti separat inden den endelige assemblage. På grund af druernes særlige kvalitet er lagringen begrænset til 6 måneder, hvorefter vinen tilbringer 6 måneder i betontanke for at få sin friske, frugtige side frem.

Peter Sisseck var i sin tid med til at grundlægge Quinta Sardonia og idag er det hans tidligere højre hånd fra Pingus som fører ejendommen videre. Vingården ligger i Sardon del Duero, lige udenfor det kendte Ribera del Duero-distriktet. Al dyrkning foregår biodynamisk som det også er tilfældet med Pingus. Druesorterne tæller foruden Tempranillo også Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Petit Verdot, Cabernet Franc og Malbec. I dag har Jerome Bougnaud overtaget det fulde ansvar for vingården.

Peter Sisseck er idag ikke længere en del af Quinta Sardonia men man kan tydeligt fornemme hans magiske hånd i vinens udtryk som emmer af godt håndværk og exceptionelle dyrkningsforhold. Ligesom Peter Sissecks Pingus er vinen fremstillet biodynamisk med maksimal fokus på at kvaliteten skal skabes i vinmarken og ikke i vinkælderen. QS2 er sammensat af Tempranillo og en lille smule Cabernet Sauvignon og Petit Verdot. Vinen er lagret 14 måneder, dels på fade af fransk eg og dels på amfora. Duften byder på kirsebær og solbær med noter af lakrids og hasselnød. Smagen er sitrende intens med noter af creme de cassis og komplekse nuancer af mineraler. Fadet fornemmes, men overdøver på ingen måde vinens bemærkelsesværdige kompleksitet. Flot vin....