Quinta Sardonia QS2 2016

SKU
1224
189,00 kr. v. 6 stk. 249,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1249,00 kr.
6249,00 kr.189,00 kr.

Peter Sisseck var i sin tid med til at grundlægge Quinta Sardonia og idag er det...

Peter Sisseck var i sin tid med til at grundlægge Quinta Sardonia og idag er det hans tidligere højre hånd fra Pingus som fører ejendommen videre. Vingården ligger i Sardon del Duero, lige udenfor det kendte Ribera del Duero-distriktet. Al dyrkning foregår biodynamisk som det også er tilfældet med Pingus. Druesorterne tæller foruden Tempranillo også Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Petit Verdot, Cabernet Franc og Malbec. I dag har Jerome Bougnaud overtaget det fulde ansvar for vingården.

2016 var igen et flot og stabilt år for Quinta Sardonia og vinen har både stor elegance og en flot koncentration og står allerede nu fantastisk flot og meget imødekommende.

En del af de druer som tidligere blev anvendt til ejendommens førstevin QS, anvendes nu i stedet til QS2 hvilket også fornemmes i vinens dybde og kompleksitet. 

Peter Sisseck er idag ikke længere en del af Quinta Sardonia men man kan tydeligt fornemme hans magiske hånd i vinens udtryk som emmer af godt håndværk og exceptionelle dyrkningsforhold. Ligesom Peter Sissecks Pingus er vinen fremstillet biodynamisk med maksimal fokus på at kvaliteten skal skabes i vinmarken og ikke i vinkælderen. QS2 er sammensat af Tempranillo og en lille smule Cabernet Sauvignon og Petit Verdot. Vinen er lagret 14 måneder, dels på fade af fransk eg og dels på amfora. Duften byder på kirsebær og solbær med noter af lakrids og hasselnød. Smagen er sitrende intens med noter af creme de cassis og komplekse nuancer af mineraler. Fadet fornemmes, men overdøver på ingen måde vinens bemærkelsesværdige kompleksitet. Flot vin....

Faktablad
Volume75CL
LandSpanien
RegionCastilla León
Producent Quinta Sardonia
Årgang2016
DruerCabernet Franc
KategoriRød