Quilceda Creek CVR Red 2015

695,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 569,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 741
695,00 Inkl. moms:
6 741
695,00 Inkl. moms:
569,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Washington Quilceda Creek 2015 Columbia Valley 75CL
93 Jeb Dunnuck

Alle Quilcedas fire vinmarker sætter deres aftryk på denne blend, som winemaker Paul Golitzin skruer sammen af 95% Cabernet Sauvignon, 4% Merlot og 1% Cabernet Franc. Ifølge Golitzin selv er dette den bedste årgang nogensinde og holder topformen de næste 15 år.

Som det er tilfældet med Quilcedas øvrige vine, bliver der alene modnet på nye franske egefade i 20 måneder. Resultatet er en max saftig og fyldig vin, der spiller på alle tangenter.

Stik snuden i glasset og bliv mødt med en opstemt duft af solbær, blåbær, mørke kirsebær, appelsinskal, tobak, røde roser, salvie og vanilje. Den friske og fyldige smag fremhæver især blåbær, solbær og krydderier fra duften og lader det gode indtryk blive siddende imponerende længe. Ren optur. 

Jeb Dunnuck 93P
The 2015 CVR Columbia Valley Red Wine checks in as a blend of 81% Cabernet Sauvignon, 11% Merlot and the rest Cabernet Franc and Petit Verdot. It's a great introduction to the estate and offers a creamy, full-bodied, elegant, seamless style that just begs to be drunk. Crème de cassis, kirsch, violets, and incense notes all emerge from this sweetly fruited, pretty, elegant red that has incredibly sweet tannin.

Når man 10 gange på kun 17 år har scoret de magiske 100 points hos verdens førende vinanmeldere, så er man i besiddelse af et meget sjældent talent. Et sådan er Paul Golitzin, der er President & Director of winemaking hos Quilceda i Washington State. Han er søn af grundlæggeren Alex Golitzin, der startede eventyret tilbage i 1978. Men det var da Paul tog over, at tingene fik det sidste skub helt derop, hvor Robert Parker udråbte dem til at være den bedste Cabernet Sauvignon producent fra Washington State. Og der er godt nok nogle alvorlige nogle af vælge iblandt.

En del af forklaringen på Quilcedas skyhøje niveau ligger også i det faktum, at man ikke går på kompromis med noget som helst. Quilcedas vinmarker i Colombia Valley bliver passet og plejet minutiøst med største respekt for naturen. Produktionsanlægget er state-of-the-art. Og der bruges ene og alene nye franske egefade til modningen af alle vinene. Men klart den største del af æren tilfalder Paul Golitzins uomtvistelige know-how.

Quilceda kommer med en ren Cabernet Sauvignon, som er det helt store slagnummer. Dertil kommer blends, hvor rundt 95% igen er Cabernet Sauvignon. Men trods den minimale andel af henholdsvis Merlot og Cabernet Franc, er der alligevel smagbar forskel i udtrykket. Alle vinene fra Quilceda ligger dog og roder omkring de 95-100 points, så der bliver leveret over hele linien.

Vi har hjemtaget mere eller mindre hele Quilcedas line-up. Mængderne er dog ikke enorme, så vent ikke for længe, hvis du vil have fingre i toppen af Washington State. Til gengæld kan du tage dig god tid i forhold til at nyde dem. Det er vine skabt til et langt, stolt liv … helt på niveau med det bedste fra Napa Valley.