Så bliver Washington Cabernet Sauvignon ikke bedre, hvis du spørger Robert Parker, der kvitterer med magiske 100 points. Vi er ikke uenige. Det er intet mindre end endnu et pragtværk fra winemaker Paul Golitzin – skabt udelukkende af Cabernet Sauvignon fra Champoux (90%) og Mach One Vineyards (10%).
Markerne ligger i Heaven Hills AVA, hvor forholdene til dyrkning af Cabernet er noget nær perfekte. Quilceda kører høst og sortering ved håndkraft og bruger her udelukkende nye franske egefade til den 20 måneder lange modning.
Farven er helt mørk og lokker big time med duften af solbær, brombær, mørke kirsebær, sorte trøfler, violer, blyant, mørk chokolade og sød pibetobak. Smagen er som ventet dyb, intens og gentager duftens noter på silkeblødeste vis. Finishen er trods sin unge alder allerede yderst veludviklet, men der venter endnu mere i årene, der kommer. Glæd dig!
Robert Parker 100P
The 2014 Cabernet Sauvignon is another tour de force from this estate that's reminiscent of first growth Bordeaux from a vintage like 2009. Made from 100% Cabernet Sauvignon and aged in new barrels, it offers incredible notes of blackcurrants, graphite, lead pencil shavings and crushed rocks in a full-bodied, decadent, insanely layered and seamless style. This beauty possesses ultra-fine tannin, no hard edges and a forward, already hard to resist style, yet it's going to keep for more than two decades.
This is a sensational vintage from Quilceda's Paul and Alex Golitzin! Both the classic Columbia Valley Cabernet and the Galitzine Vineyard are sheer perfection, and the Palengat release is also just about as good as it gets. These are incredible wines that offer everything you could want from Washington State Cabernet Sauvignon, and readers owe it to themselves to try these wines!
Når man 10 gange på kun 17 år har scoret de magiske 100 points hos verdens førende vinanmeldere, så er man i besiddelse af et meget sjældent talent. Et sådan er Paul Golitzin, der er President & Director of winemaking hos Quilceda i Washington State. Han er søn af grundlæggeren Alex Golitzin, der startede eventyret tilbage i 1978. Men det var da Paul tog over, at tingene fik det sidste skub helt derop, hvor Robert Parker udråbte dem til at være den bedste Cabernet Sauvignon producent fra Washington State. Og der er godt nok nogle alvorlige nogle af vælge iblandt.
En del af forklaringen på Quilcedas skyhøje niveau ligger også i det faktum, at man ikke går på kompromis med noget som helst. Quilcedas vinmarker i Colombia Valley bliver passet og plejet minutiøst med største respekt for naturen. Produktionsanlægget er state-of-the-art. Og der bruges ene og alene nye franske egefade til modningen af alle vinene. Men klart den største del af æren tilfalder Paul Golitzins uomtvistelige know-how.
Quilceda kommer med en ren Cabernet Sauvignon, som er det helt store slagnummer. Dertil kommer blends, hvor rundt 95% igen er Cabernet Sauvignon. Men trods den minimale andel af henholdsvis Merlot og Cabernet Franc, er der alligevel smagbar forskel i udtrykket. Alle vinene fra Quilceda ligger dog og roder omkring de 95-100 points, så der bliver leveret over hele linien.
Vi har hjemtaget mere eller mindre hele Quilcedas line-up. Mængderne er dog ikke enorme, så vent ikke for længe, hvis du vil have fingre i toppen af Washington State. Til gengæld kan du tage dig god tid i forhold til at nyde dem. Det er vine skabt til et langt, stolt liv … helt på niveau med det bedste fra Napa Valley.