Quilceda Creek Cabernet Sauvignon 2013

2.750,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Washington Quilceda Creek 2012 Columbia Valley 75CL
100 Robert Parker
96 Vinous

Så bliver Washington Cabernet Sauvignon ikke bedre. Igen en super årgang fra winemaker Paul Golitzin – skabt udelukkende af Cabernet Sauvignon fra Champoux (90%) og Mach One Vineyards (10%). 

Markerne ligger i Heaven Hills AVA, hvor forholdene til dyrkning af Cabernet er noget nær perfekte. Quilceda kører høst og sortering ved håndkraft og bruger her udelukkende nye franske egefade til den 20 måneder lange modning. 

Farven er helt mørk og lokker big time med duften af solbær, brombær, mørke kirsebær, sorte trøfler, violer, blyant, mørk chokolade og sød pibetobak. Smagen er som ventet dyb, intens og gentager duftens noter på silkeblødeste vis. Finishen er trods sin unge alder allerede yderst veludviklet, men der venter endnu mere i årene, der kommer. Glæd dig! 

Robert Parker 100P
The 2013 Cabernet Sauvignon is lighter in color and has a subdued nose at first. After getting the glass spinning, the wine reveals its secrets with sweet oak tones, dark red fruit and wilted red flowers. The Cabernet is juicy with layers of redcurrants and cassis as it shows defined notions of black plum and dark cherry skin in the glass. Full-bodied, the wine bursts with kaleidoscopic sensations, boasting power and precision that shares many of the same key elements of cult Napa Cabernet bottlings and worthy of the coveted triple digits. With impeccable weight and texture, the wine offers up an excellent palate with purity of fruit flavors and silky French oak essences that wind down in the mouth, with impeccably balanced tannins across the mid-palate. Seeing the progression of Quilceda Creek over the 20-year vertical tasting, I am completely surprised by how well the 2013 is showing, as it has had plenty of time to harmonize in the bottle and round out its edges. I suspect this bottle will continue to drink phenomenally for the next year or two before entering its chrysalis stage, where the wine will close down for three to four years, emerging a mature wine with even more elegance and seductive tertiary elements. Bravo!

Når man 10 gange på kun 17 år har scoret de magiske 100 points hos verdens førende vinanmeldere, så er man i besiddelse af et meget sjældent talent. Et sådan er Paul Golitzin, der er President & Director of winemaking hos Quilceda i Washington State. Han er søn af grundlæggeren Alex Golitzin, der startede eventyret tilbage i 1978. Men det var da Paul tog over, at tingene fik det sidste skub helt derop, hvor Robert Parker udråbte dem til at være den bedste Cabernet Sauvignon producent fra Washington State. Og der er godt nok nogle alvorlige nogle af vælge iblandt.

En del af forklaringen på Quilcedas skyhøje niveau ligger også i det faktum, at man ikke går på kompromis med noget som helst. Quilcedas vinmarker i Colombia Valley bliver passet og plejet minutiøst med største respekt for naturen. Produktionsanlægget er state-of-the-art. Og der bruges ene og alene nye franske egefade til modningen af alle vinene. Men klart den største del af æren tilfalder Paul Golitzins uomtvistelige know-how.

Quilceda kommer med en ren Cabernet Sauvignon, som er det helt store slagnummer. Dertil kommer blends, hvor rundt 95% igen er Cabernet Sauvignon. Men trods den minimale andel af henholdsvis Merlot og Cabernet Franc, er der alligevel smagbar forskel i udtrykket. Alle vinene fra Quilceda ligger dog og roder omkring de 95-100 points, så der bliver leveret over hele linien.

Vi har hjemtaget mere eller mindre hele Quilcedas line-up. Mængderne er dog ikke enorme, så vent ikke for længe, hvis du vil have fingre i toppen af Washington State. Til gengæld kan du tage dig god tid i forhold til at nyde dem. Det er vine skabt til et langt, stolt liv … helt på niveau med det bedste fra Napa Valley.