Quilceda Creek Cabernet Sauvignon 2011
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 2.495,00 kr. | |
6 | 2.495,00 kr. | 1.995,00 kr. |
Så bliver Washington Cabernet Sauvignon ganske enkelt ikke bedre. Endnu en enestående årgang fra den dygtige winemaker Paul Golitzin, der med sikker hånd har skabt en magtfuld og harmonisk vin. Vinen er fremstillet udelukkende af Cabernet Sauvignon, hvor 90% kommer fra den legendariske Champoux Vineyard og de resterende 10% fra Mach One Vineyards – begge beliggende i det anerkendte Heaven Hills AVA, hvor klima og jordbundsforhold er nær perfekte til dyrkning af denne ædle druesort.
Quilceda Creek er kendt for sin kompromisløse tilgang til vinproduktion, og det skinner tydeligt igennem her. Høsten foretages udelukkende ved håndkraft for at sikre optimal frugtkvalitet, og kun de bedste druer finder vej til kælderen. Efter en nænsom gæring lagres vinen i hele 20 måneder på 100% nye franske egefade, hvilket tilfører dybde, struktur og en raffineret krydret elegance.
Farven er dyb, næsten blæksort, og allerede i glasset vidner duften om en stor vin. Her mødes man af intense aromaer af solbær, brombær og mørke kirsebær, der smukt balanceres af noter af sorte trøfler, violer, blyantspids, mørk chokolade og sød pibetobak. Smagen er præcis så fyldig, kompleks og silkeblød, som man kunne drømme om, hvor de dybe frugtnoter smelter sammen med de fine krydrede elementer og en næsten uendelig lang, elegant finish.
Trods sin ungdom er vinen allerede utroligt velafbalanceret, men det er tydeligt, at den kun vil blive endnu bedre med tiden. De, der har tålmodighed til at lade den hvile i kælderen i et årti eller mere, vil blive rigt belønnet. En stor vin med et langt liv foran sig – og en oplevelse, du ikke vil gå glip af!
Så bliver Washington Cabernet Sauvignon ganske enkelt ikke bedre. Endnu en enestående årgang fra den dygtige winemaker Paul Golitzin, der med sikker hånd har skabt en magtfuld og harmonisk vin. Vinen er fremstillet udelukkende af Cabernet Sauvignon, hvor 90% kommer fra den legendariske Champoux Vineyard og de resterende 10% fra Mach One Vineyards – begge beliggende i det anerkendte Heaven Hills AVA, hvor klima og jordbundsforhold er nær perfekte til dyrkning af denne ædle druesort.
Quilceda Creek er kendt for sin kompromisløse tilgang til vinproduktion, og det skinner tydeligt igennem her. Høsten foretages udelukkende ved håndkraft for at sikre optimal frugtkvalitet, og kun de bedste druer finder vej til kælderen. Efter en nænsom gæring lagres vinen i hele 20 måneder på 100% nye franske egefade, hvilket tilfører dybde, struktur og en raffineret krydret elegance.
Farven er dyb, næsten blæksort, og allerede i glasset vidner duften om en stor vin. Her mødes man af intense aromaer af solbær, brombær og mørke kirsebær, der smukt balanceres af noter af sorte trøfler, violer, blyantspids, mørk chokolade og sød pibetobak. Smagen er præcis så fyldig, kompleks og silkeblød, som man kunne drømme om, hvor de dybe frugtnoter smelter sammen med de fine krydrede elementer og en næsten uendelig lang, elegant finish.
Trods sin ungdom er vinen allerede utroligt velafbalanceret, men det er tydeligt, at den kun vil blive endnu bedre med tiden. De, der har tålmodighed til at lade den hvile i kælderen i et årti eller mere, vil blive rigt belønnet. En stor vin med et langt liv foran sig – og en oplevelse, du ikke vil gå glip af!
Når man 10 gange på kun 17 år har scoret de magiske 100 points hos verdens førende vinanmeldere, så er man i besiddelse af et meget sjældent talent. Et sådan er Paul Golitzin, der er President & Director of winemaking hos Quilceda i Washington State. Han er søn af grundlæggeren Alex Golitzin, der startede eventyret tilbage i 1978. Men det var da Paul tog over, at tingene fik det sidste skub helt derop, hvor Robert Parker udråbte dem til at være den bedste Cabernet Sauvignon producent fra Washington State. Og der er godt nok nogle alvorlige nogle af vælge iblandt.
En del af forklaringen på Quilcedas skyhøje niveau ligger også i det faktum, at man ikke går på kompromis med noget som helst. Quilcedas vinmarker i Colombia Valley bliver passet og plejet minutiøst med største respekt for naturen. Produktionsanlægget er state-of-the-art. Og der bruges ene og alene nye franske egefade til modningen af alle vinene. Men klart den største del af æren tilfalder Paul Golitzins uomtvistelige know-how.
Quilceda kommer med en ren Cabernet Sauvignon, som er det helt store slagnummer. Dertil kommer blends, hvor rundt 95% igen er Cabernet Sauvignon. Men trods den minimale andel af henholdsvis Merlot og Cabernet Franc, er der alligevel smagbar forskel i udtrykket. Alle vinene fra Quilceda ligger dog og roder omkring de 95-100 points, så der bliver leveret over hele linien.
Vi har hjemtaget mere eller mindre hele Quilcedas line-up. Mængderne er dog ikke enorme, så vent ikke for længe, hvis du vil have fingre i toppen af Washington State. Til gengæld kan du tage dig god tid i forhold til at nyde dem. Det er vine skabt til et langt, stolt liv … helt på niveau med det bedste fra Napa Valley.
Land | USA |
---|---|
Producent | Quilceda Creek |
Region | Washington |
Distrikt | Columbia Valley |
Årgang | 2011 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Sauvignon |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
More serious, and one of the wines of the vintage, the 2011 Cabernet Sauvignon (100% Cabernet Sauvignon) has uncommon concentration and depth in the vintage, as well as a broad, structured profile that will allow it to age gracefully. Loaded with sweet creme de cassis, exotic spice, licorice and graphite, it’s a full-bodied, elegant and classically styled effort that has nothing out of place, fine, building tannin and a rock star finish. It will be approachable at an earlier stage than most vintages, yet still have two decades of longevity.   Always producing some of the finest Bordeaux blends in any vintage, owners/winemakers Alex and Paul Golitzin continue to keep Quilceda Creek at the pinnacle of Cabernet Sauvignon in Washington State with these 2011s and 2012s. Looking at their 2011s, yields were down close to 40%, and this shows with the wines possessing gorgeous depth, richness and concentration. While Paul feels his 2011s are just as concentrated as his 2010s, the overall impression between these two cool vintages is distinctly different and the 2011s show much more up-front, perfumed and supple profiles. As always, the tannin management here is second to none and while the 2011s have plenty of tannin, you have to hunt for it as they’re incredibly polished and silky. These 2011s will be approachable at an earlier stage than normal, yet evolve gracefully on their overall balance. Looking at the 2012s, I was blown away by these samples, which were shipped to Colorado and then followed for multiple days. Described as a “good” and “welcome” vintage by Paul, the wines have blockbuster levels of concentration and richness, yet stay beautifully pure, elegant and focused. They’re up there with the creme de la creme from this fantastic estate. Don’t miss them. Alcohols here are in the 15.5 range (with the 2011 around 15), but you’d never know it from tasting the wines. The big news at this estate is that with vineyard-owner Paul Champoux retiring, the Golitzin’s were able to increase their ownership in the Champoux Vineyard from 40% to 66%. Other owners here include Powers, Andrew Will and Woodward Canyon. How this effects the overall production levels is yet to be determined, but a top producer getting more grapes from a top site is never a bad thing from a consumer standpoint.