Puech-Haut Prestige Rosé 2018 Dobbeltmagnum

799,00 600,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rosé Côtes De Provence Languedoc La Sanglière 2018 Languedoc 3000
91 Jeb Dunnuck

En super elegant og frisk rosé milevidt over gennemsnittet. Druerne er 60% Grenache og 40% Cinsault høstet på nogle af Languedocs absolut bedste marker, hvor jorden er leret med et højt indhold af kalk.

Ønolog Mathieu Ciampi kører fermentering i ståltanke ved lav temperatur for at bevare så meget som muligt af det aromatiske islæt. Og det må man sige, han er lykkedes med.

Duften er ganske enkelt fantastisk – jordbær, citrus, eksotiske frugter, rabarber, pære og ristet brød. I munden fremstår vinen tør, mineralsk og frisk med masser af jordbær, mandarin, rabarber og ristet brød.

Et brag af en tørstslukker og samtidig sommerens perfekte ledsager til middelhavskøkkenet.

PS Vi gætter på, at du ikke nænner at smide den tomme flaske ud. Brug den eksempelvis som vandkaraffel.

Du starter fra nul og banker så et firma med 500 ansatte op, hvilket giver dig en hulens masse penge. Så køber du 25 hektarer land særlig velegnet til vindyrkning, fordi du på sigt vil lave den bedste vin i din region. Derefter bruger på 10 år på at få ryddet, pløjet og beplantet dit stykke land. Desværre er der ingen vingård på jorden, men så køber du en smuk stor, gammel ejendom, får den revet ned og genopført på din jord … nu i topmoderniseret stand.

Du er nu (kun) 42 og sælger firmaet for at hellige dig vinproduktion på fuldtid. Fordi du aldrig er gået på kompromis med noget som helst, anskaffer du det mest moderne produktionsudstyr og hyrer de bedste folk ind til projektet – heriblandt stjerneønologen Michel Rolland, der blandt andet er kendt fra Chateau Petrus. Med tiden udvider du de 25 hektar til 165 og producerer over 200.000 flasker vin om året – røde, hvide og rosé, som naturligvis er i top, som du havde sat dig for.

Hvis du hedder Gérard Bru er historien såmænd ganske rigtig. Han er manden bag Chateau Puech-Haut, der ligger ved byen Saint-Drézéry nordøst for Montpellier. Der fokuseres især på Grenache og Syrah, men Carignan, Cinsault, Viognier, Marsanne og Roussanne er også at finde på markerne omkring Saint-Drézéry og bjerget Pic St. Loup.

Den første produktion fandt sted i 1990 og som forventet går kompromisløsheden plus sigtet på kvalitet igen, når det kom til produktionsmetoder. Derfor anvender Gérard Bru og hans hold ikke tilsætning af naturgær og kører med meget lav eller slet ingen tilsætning af svovl. 

Vinene fremstilles efter de ypperste klassiske- og moderne metoder uden tilsætning af kulturgær og med ingen eller kun meget lav tilsætning af svovl. Resultaterne udebliver ikke. År efter år kommer Chateau Puech-Haut vine med masser af karakter, terroir, klasse og kompleksitet – fra et område der ellers sjældent stjæler de store overskrifter i verdens førende vinmagasiner. Men når man går all in fra første minut, er der meget, der kan lykkes.