Indlæser...

Realm The Tempest 2018

Napa møder her Pomerol i hænderne på winemaker Benoit Touquette, der i 2017-årgangen satte The...

Napa møder her Pomerol i hænderne på winemaker Benoit Touquette, der i 2017-årgangen satte The Tempest sammen af 60% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc og 5% Petit Verdot. Det er vinen som startede Realm-eventyret tilbage i 2002 og har strålet i alle årgange.

Det er pr. tradition en ganske frisk vin og den her årgang er ifølge Ream-holdet selv den friskeste hidtil. Merlot-druerne kommer fra Fortuna, Blair og Beckstoffer Orchard, mens Cabernet Sauvignon er fra Realm’s Estate Vineyard i Stags Leap District.

Duften er som altid fantastisk – brombær, mørke kirsebær, lakrids, violer, tjære, espresso, grillrøg og krydderier. Smagen er super elegant og blød, som vi kender det fra Pomerol … og leger med mange af noterne fra duften. Tøv ikke med at drikke den nu! Men ingen hast. Den har minimum 10-15 år tilbage på

Jeb Dunnuck 
Another multi-vineyard blend in the lineup, the 2018 The Tempest is based on 75% Merlot and 25% Cabernet Sauvignon brought up all in French oak. It has a Saint-Emilion-like bouquet of chocolate-covered black cherry and currant fruits interwoven with a beautiful, chalky sense of minerality. Damp earth, tobacco, and loads of floral notes all make an appearance, and this full-bodied beauty has wonderful purity of fruit, good acidity, and ripe, polished tannins. It's beautifully done and will evolve for 15+ years.

Robert Parker 
The 2018 The Tempest was bottled in February 2020. It is a blend of 75% Merlot and 25% Cabernet Sauvignon. Vineyard sources include the Realm Stags Leap District estate Cabernet Sauvignon and Merlot along with Merlot from Orchard vineyard, Upper Range vineyard and Blair vineyard. It sports a deep garnet-purple color and—wow—jumps right out of the glass with vibrant notes of fresh black plums, wild blueberries and Morello cherries plus fragrant hints of candied violets and star anise. The medium to full-bodied palate offers beautiful purity, framed by firm, rounded tannins and a lively backbone, finishing with great length.

Kigger man på Realm Cellars udefra, så ser man et topmoderne winery i Stags Leap District og et førsteklasses line-up af Bordeaux-inspirerede vine. Faktisk er deres vine siden 2012 blevet belønnet med de magiske 100 points oftere end nogen anden Napa-producents i samme periode. Man vil også hurtigt opdage at Realm Cellars i dag har egne marker og ellers er blandt de få, som får lov til at købe fra nogle af Napa Valleys absolut bedste marker – ikke mindst Andy Beckstoffers.

Men det man ikke kan se, er at vejen derhen fra starten i 2002 til nu har været mere end udfordrende og har budt på nærmest al tænkelig modgang. Juan Mercado startede det hele og arbejdede egentlig som sygeplejer på et hospital. I college-tiden var han begyndt at interessere sig for vin – en interesse der til sidst drev ham væk fra sygeplejer-jobbet og i retning af Napa Valley. Vi taler passion med det helt store P og en stålvilje, som man muligvis skal til en anden planet for at finde mage til.

Passionen og ikke mindst viljen kom meget hurtigt i spil, for at starte mere eller mindre fra scratch skulle vise sig at byde på modgang på modgang – stribevis af vindyrkere der ikke ville sælge deres druer til ham, en hel årgang som blev ødelagt i en brand, en økonomi der konstant hang på kanten af fallit, en skilsmisse, en winemaker der ganske uventet skred … og sådan kunne man blive ved. Det eneste som faktisk ikke fejlede noget var vinen, der meget hurtigt fik de rigtige mennesker til at spærre øjnene op.

I 2012 trådte ejer Scott Becker og winemaker Benoit Touquette ind i projektet, der atter var ved at gå konkurs. Benoit Touquette havde sin uddannelse fra Bordeaux og sammen med Becker blev der rettet op på sagerne i løbet af ganske få år. Fokus var og er fortsat på de Bordeaux-inspirerede vine – både enkeltmarksvine og blends med inspiration hentet fra Pomerol og venstrebredden.

Er du som os for alvor til Cali Cab er du nødt til at smage hvad Realm kan … og vi er så heldige at kunne præsentere dig for hele seks forskellige vine fra Realm Cellars. Alle som én gudesaft, som desværre kun bliver produceret i ganske få mængder. Så vent ikke alt for længe. Og fremfor alt – glæd dig!

 

Faktablad
Volume75CL
LandUSA
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
Producent Realm
DistriktNapa Valley
Årgang2018
DruerCabernet Sauvignon
KategoriRød
Jeb Dunnuck96
James Suckling97
Robert Parker94+
96Vinous