Quilceda Creek Cabernet Sauvignon 2006
Så bliver Washington Cabernet Sauvignon ganske enkelt ikke bedre. Endnu en enestående årgang fra den dygtige winemaker Paul Golitzin, der med sikker hånd har skabt en magtfuld og harmonisk vin. Vinen er fremstillet udelukkende af Cabernet Sauvignon, hvor 90% kommer fra den legendariske Champoux Vineyard og de resterende 10% fra Mach One Vineyards – begge beliggende i det anerkendte Heaven Hills AVA, hvor klima og jordbundsforhold er nær perfekte til dyrkning af denne ædle druesort.
Quilceda Creek er kendt for sin kompromisløse tilgang til vinproduktion, og det skinner tydeligt igennem her. Høsten foretages udelukkende ved håndkraft for at sikre optimal frugtkvalitet, og kun de bedste druer finder vej til kælderen. Efter en nænsom gæring lagres vinen i hele 20 måneder på 100% nye franske egefade, hvilket tilfører dybde, struktur og en raffineret krydret elegance.
Farven er dyb, næsten blæksort, og allerede i glasset vidner duften om en stor vin. Her mødes man af intense aromaer af solbær, brombær og mørke kirsebær, der smukt balanceres af noter af sorte trøfler, violer, blyantspids, mørk chokolade og sød pibetobak. Smagen er præcis så fyldig, kompleks og silkeblød, som man kunne drømme om, hvor de dybe frugtnoter smelter sammen med de fine krydrede elementer og en næsten uendelig lang, elegant finish.
Trods sin ungdom er vinen allerede utroligt velafbalanceret, men det er tydeligt, at den kun vil blive endnu bedre med tiden. De, der har tålmodighed til at lade den hvile i kælderen i et årti eller mere, vil blive rigt belønnet. En stor vin med et langt liv foran sig – og en oplevelse, du ikke vil gå glip af!
Så bliver Washington Cabernet Sauvignon ganske enkelt ikke bedre. Endnu en enestående årgang fra den dygtige winemaker Paul Golitzin, der med sikker hånd har skabt en magtfuld og harmonisk vin. Vinen er fremstillet udelukkende af Cabernet Sauvignon, hvor 90% kommer fra den legendariske Champoux Vineyard og de resterende 10% fra Mach One Vineyards – begge beliggende i det anerkendte Heaven Hills AVA, hvor klima og jordbundsforhold er nær perfekte til dyrkning af denne ædle druesort.
Quilceda Creek er kendt for sin kompromisløse tilgang til vinproduktion, og det skinner tydeligt igennem her. Høsten foretages udelukkende ved håndkraft for at sikre optimal frugtkvalitet, og kun de bedste druer finder vej til kælderen. Efter en nænsom gæring lagres vinen i hele 20 måneder på 100% nye franske egefade, hvilket tilfører dybde, struktur og en raffineret krydret elegance.
Farven er dyb, næsten blæksort, og allerede i glasset vidner duften om en stor vin. Her mødes man af intense aromaer af solbær, brombær og mørke kirsebær, der smukt balanceres af noter af sorte trøfler, violer, blyantspids, mørk chokolade og sød pibetobak. Smagen er præcis så fyldig, kompleks og silkeblød, som man kunne drømme om, hvor de dybe frugtnoter smelter sammen med de fine krydrede elementer og en næsten uendelig lang, elegant finish.
Trods sin ungdom er vinen allerede utroligt velafbalanceret, men det er tydeligt, at den kun vil blive endnu bedre med tiden. De, der har tålmodighed til at lade den hvile i kælderen i et årti eller mere, vil blive rigt belønnet. En stor vin med et langt liv foran sig – og en oplevelse, du ikke vil gå glip af!
Land | USA |
---|---|
Producent | Quilceda Creek |
Region | Washington |
Distrikt | Columbia Valley |
Årgang | 2006 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Sauvignon |
Kategori | Rødvin |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
The flagship 2006 Cabernet Sauvignon comes predominantly from the famous Champoux Vineyard in which the winery is a partner. It was aged in 100% new oak. It sports a deep purple-color with a captivating nose of spice box, sandalwood, truffle, Asian spices, incense, black cherry, and black currant. Opulent on the palate (but elegant as well), it already reveals serious complexity, density, and succulence of fruit. Enjoyable now but with at least 8-10 years of cellaring potential, this marvelous effort should have a 30 year lifespan.
Decanter
Hedonistic and gratifying at this stage of its development. Thrilling aromas of red bell pepper, black liquorice, Turkish coffee and white pepper continue on an enticingly soft, refined palate that becomes more seamless with time in the glass. Layers of rich dark fruit, tar, coffee bean, blueberry compote and damp soil are framed by light tannins. Delicious now and for another decade or more.