Quilceda Creek Cabernet Sauvignon 2006

Så bliver Washington Cabernet Sauvignon ganske enkelt ikke bedre. Endnu en enestående årgang fra den dygtige winemaker Paul Golitzin, der med sikker hånd har skabt en magtfuld og harmonisk vin. Vinen er fremstillet udelukkende af Cabernet Sauvignon, hvor 90% kommer fra den legendariske Champoux Vineyard og de resterende 10% fra Mach One Vineyards – begge beliggende i det anerkendte Heaven Hills AVA, hvor klima og jordbundsforhold er nær perfekte til dyrkning af denne ædle druesort.

Quilceda Creek er kendt for sin kompromisløse tilgang til vinproduktion, og det skinner tydeligt igennem her. Høsten foretages udelukkende ved håndkraft for at sikre optimal frugtkvalitet, og kun de bedste druer finder vej til kælderen. Efter en nænsom gæring lagres vinen i hele 20 måneder på 100% nye franske egefade, hvilket tilfører dybde, struktur og en raffineret krydret elegance.

Farven er dyb, næsten blæksort, og allerede i glasset vidner duften om en stor vin. Her mødes man af intense aromaer af solbær, brombær og mørke kirsebær, der smukt balanceres af noter af sorte trøfler, violer, blyantspids, mørk chokolade og sød pibetobak. Smagen er præcis så fyldig, kompleks og silkeblød, som man kunne drømme om, hvor de dybe frugtnoter smelter sammen med de fine krydrede elementer og en næsten uendelig lang, elegant finish.

Trods sin ungdom er vinen allerede utroligt velafbalanceret, men det er tydeligt, at den kun vil blive endnu bedre med tiden. De, der har tålmodighed til at lade den hvile i kælderen i et årti eller mere, vil blive rigt belønnet. En stor vin med et langt liv foran sig – og en oplevelse, du ikke vil gå glip af!

Så bliver Washington Cabernet Sauvignon ganske enkelt ikke bedre. Endnu en enestående årgang fra den dygtige winemaker Paul Golitzin, der med sikker hånd har skabt en magtfuld og harmonisk vin. Vinen er fremstillet udelukkende af Cabernet Sauvignon, hvor 90% kommer fra den legendariske Champoux Vineyard og de resterende 10% fra Mach One Vineyards – begge beliggende i det anerkendte Heaven Hills AVA, hvor klima og jordbundsforhold er nær perfekte til dyrkning af denne ædle druesort.

Quilceda Creek er kendt for sin kompromisløse tilgang til vinproduktion, og det skinner tydeligt igennem her. Høsten foretages udelukkende ved håndkraft for at sikre optimal frugtkvalitet, og kun de bedste druer finder vej til kælderen. Efter en nænsom gæring lagres vinen i hele 20 måneder på 100% nye franske egefade, hvilket tilfører dybde, struktur og en raffineret krydret elegance.

Farven er dyb, næsten blæksort, og allerede i glasset vidner duften om en stor vin. Her mødes man af intense aromaer af solbær, brombær og mørke kirsebær, der smukt balanceres af noter af sorte trøfler, violer, blyantspids, mørk chokolade og sød pibetobak. Smagen er præcis så fyldig, kompleks og silkeblød, som man kunne drømme om, hvor de dybe frugtnoter smelter sammen med de fine krydrede elementer og en næsten uendelig lang, elegant finish.

Trods sin ungdom er vinen allerede utroligt velafbalanceret, men det er tydeligt, at den kun vil blive endnu bedre med tiden. De, der har tålmodighed til at lade den hvile i kælderen i et årti eller mere, vil blive rigt belønnet. En stor vin med et langt liv foran sig – og en oplevelse, du ikke vil gå glip af!

Når man 10 gange på kun 17 år har scoret de magiske 100 points hos verdens førende vinanmeldere, så er man i besiddelse af et meget sjældent talent. Et sådan er Paul Golitzin, der er President & Director of winemaking hos Quilceda i Washington State. Han er søn af grundlæggeren Alex Golitzin, der startede eventyret tilbage i 1978. Men det var da Paul tog over, at tingene fik det sidste skub helt derop, hvor Robert Parker udråbte dem til at være den bedste Cabernet Sauvignon producent fra Washington State. Og der er godt nok nogle alvorlige nogle af vælge iblandt.

En del af forklaringen på Quilcedas skyhøje niveau ligger også i det faktum, at man ikke går på kompromis med noget som helst. Quilcedas vinmarker i Colombia Valley bliver passet og plejet minutiøst med største respekt for naturen. Produktionsanlægget er state-of-the-art. Og der bruges ene og alene nye franske egefade til modningen af alle vinene. Men klart den største del af æren tilfalder Paul Golitzins uomtvistelige know-how.

Quilceda kommer med en ren Cabernet Sauvignon, som er det helt store slagnummer. Dertil kommer blends, hvor rundt 95% igen er Cabernet Sauvignon. Men trods den minimale andel af henholdsvis Merlot og Cabernet Franc, er der alligevel smagbar forskel i udtrykket. Alle vinene fra Quilceda ligger dog og roder omkring de 95-100 points, så der bliver leveret over hele linien.

Vi har hjemtaget mere eller mindre hele Quilcedas line-up. Mængderne er dog ikke enorme, så vent ikke for længe, hvis du vil have fingre i toppen af Washington State. Til gengæld kan du tage dig god tid i forhold til at nyde dem. Det er vine skabt til et langt, stolt liv … helt på niveau med det bedste fra Napa Valley.    

Faktablad
LandUSA
Producent Quilceda Creek
RegionWashington
DistriktColumbia Valley
Årgang2006
Volume75CL
DruerCabernet Sauvignon
KategoriRødvin
KollitypeOCC

Robert Parker
The flagship 2006 Cabernet Sauvignon comes predominantly from the famous Champoux Vineyard in which the winery is a partner. It was aged in 100% new oak. It sports a deep purple-color with a captivating nose of spice box, sandalwood, truffle, Asian spices, incense, black cherry, and black currant. Opulent on the palate (but elegant as well), it already reveals serious complexity, density, and succulence of fruit. Enjoyable now but with at least 8-10 years of cellaring potential, this marvelous effort should have a 30 year lifespan.

Decanter
Hedonistic and gratifying at this stage of its development. Thrilling aromas of red bell pepper, black liquorice, Turkish coffee and white pepper continue on an enticingly soft, refined palate that becomes more seamless with time in the glass. Layers of rich dark fruit, tar, coffee bean, blueberry compote and damp soil are framed by light tannins. Delicious now and for another decade or more.