Quilceda Creek Cabernet Sauvignon 2004
Så bliver Washington Cabernet Sauvignon ikke bedre, hvis du spørger Decanter, der kvitterer med magiske 100 points. Vi er ikke uenige. Det er intet mindre end endnu et pragtværk fra winemaker Paul Golitzin – skabt udelukkende af Cabernet Sauvignon fra Champoux (90%) og Mach One Vineyards (10%).
Markerne ligger i Heaven Hills AVA, hvor forholdene til dyrkning af Cabernet er noget nær perfekte. Quilceda kører høst og sortering ved håndkraft og bruger her udelukkende nye franske egefade til den 20 måneder lange modning.
Farven er helt mørk og lokker big time med duften af solbær, brombær, mørke kirsebær, sorte trøfler, violer, blyant, mørk chokolade og sød pibetobak. Smagen er som ventet dyb, intens og gentager duftens noter på silkeblødeste vis. Finishen er trods sin unge alder allerede yderst veludviklet, men der venter endnu mere i årene, der kommer. Glæd dig!
Robert Parker
The 2004 Cabernet Sauvignon contains 3% Merlot and 1% Cabernet with the wine sourced from the Champoux, Klipsun, and Taptiel Vineyards. It was aged for 22 months in 100% new French oak. There are 3400 cases produced, most of it sold through the winery’s mailing list and the rest in a handful of markets. Opaque purple-colored, it delivers a remarkable array of aromas including pain grille, violets, pencil lead, truffle, Asian spices, black currant, and blueberry. This leads to a lustrous, layered, velvet-textured wine with gobs of spicy, ripe black fruits and beautifully integrated oak, tannin, and acidity. The long, pure finish goes on for well over a minute. It will evolve for a decade and drink well through 2045. I was able to retaste the 2001, 2002, and 2003 vintages and can only say that Monsieur Rovani’s notes and scores are right on the bulls-eye.
Decanter
As good as it gets for Washington Cabernet Sauvignon. Massive blue fruit and milk chocolate aromas leap from the glass to join more savoury tomato and sage notes, with brighter blueberry scents evolving after an hour of air. The lengthy palate is dense and chewy with light tannins, the mouthfeel becoming more silky and elegantly textured with time. Rich yet balanced flavours of blue fruits and wild blackberry cobbler are joined by mocha tones and exotic sandalwood spice. Perfectly evolved now, and one to enjoy within the next five years. Tasted 2020
Når man 10 gange på kun 17 år har scoret de magiske 100 points hos verdens førende vinanmeldere, så er man i besiddelse af et meget sjældent talent. Et sådan er Paul Golitzin, der er President & Director of winemaking hos Quilceda i Washington State. Han er søn af grundlæggeren Alex Golitzin, der startede eventyret tilbage i 1978. Men det var da Paul tog over, at tingene fik det sidste skub helt derop, hvor Robert Parker udråbte dem til at være den bedste Cabernet Sauvignon producent fra Washington State. Og der er godt nok nogle alvorlige nogle af vælge iblandt.
En del af forklaringen på Quilcedas skyhøje niveau ligger også i det faktum, at man ikke går på kompromis med noget som helst. Quilcedas vinmarker i Colombia Valley bliver passet og plejet minutiøst med største respekt for naturen. Produktionsanlægget er state-of-the-art. Og der bruges ene og alene nye franske egefade til modningen af alle vinene. Men klart den største del af æren tilfalder Paul Golitzins uomtvistelige know-how.
Quilceda kommer med en ren Cabernet Sauvignon, som er det helt store slagnummer. Dertil kommer blends, hvor rundt 95% igen er Cabernet Sauvignon. Men trods den minimale andel af henholdsvis Merlot og Cabernet Franc, er der alligevel smagbar forskel i udtrykket. Alle vinene fra Quilceda ligger dog og roder omkring de 95-100 points, så der bliver leveret over hele linien.
Vi har hjemtaget mere eller mindre hele Quilcedas line-up. Mængderne er dog ikke enorme, så vent ikke for længe, hvis du vil have fingre i toppen af Washington State. Til gengæld kan du tage dig god tid i forhold til at nyde dem. Det er vine skabt til et langt, stolt liv … helt på niveau med det bedste fra Napa Valley.
Så bliver Washington Cabernet Sauvignon ikke bedre, hvis du spørger Decanter, der kvitterer med magiske 100 points. Vi er ikke uenige. Det er intet mindre end endnu et pragtværk fra winemaker Paul Golitzin – skabt udelukkende af Cabernet Sauvignon fra Champoux (90%) og Mach One Vineyards (10%).
Markerne ligger i Heaven Hills AVA, hvor forholdene til dyrkning af Cabernet er noget nær perfekte. Quilceda kører høst og sortering ved håndkraft og bruger her udelukkende nye franske egefade til den 20 måneder lange modning.
Farven er helt mørk og lokker big time med duften af solbær, brombær, mørke kirsebær, sorte trøfler, violer, blyant, mørk chokolade og sød pibetobak. Smagen er som ventet dyb, intens og gentager duftens noter på silkeblødeste vis. Finishen er trods sin unge alder allerede yderst veludviklet, men der venter endnu mere i årene, der kommer. Glæd dig!
Robert Parker
The 2004 Cabernet Sauvignon contains 3% Merlot and 1% Cabernet with the wine sourced from the Champoux, Klipsun, and Taptiel Vineyards. It was aged for 22 months in 100% new French oak. There are 3400 cases produced, most of it sold through the winery’s mailing list and the rest in a handful of markets. Opaque purple-colored, it delivers a remarkable array of aromas including pain grille, violets, pencil lead, truffle, Asian spices, black currant, and blueberry. This leads to a lustrous, layered, velvet-textured wine with gobs of spicy, ripe black fruits and beautifully integrated oak, tannin, and acidity. The long, pure finish goes on for well over a minute. It will evolve for a decade and drink well through 2045. I was able to retaste the 2001, 2002, and 2003 vintages and can only say that Monsieur Rovani’s notes and scores are right on the bulls-eye.
Decanter
As good as it gets for Washington Cabernet Sauvignon. Massive blue fruit and milk chocolate aromas leap from the glass to join more savoury tomato and sage notes, with brighter blueberry scents evolving after an hour of air. The lengthy palate is dense and chewy with light tannins, the mouthfeel becoming more silky and elegantly textured with time. Rich yet balanced flavours of blue fruits and wild blackberry cobbler are joined by mocha tones and exotic sandalwood spice. Perfectly evolved now, and one to enjoy within the next five years. Tasted 2020
Når man 10 gange på kun 17 år har scoret de magiske 100 points hos verdens førende vinanmeldere, så er man i besiddelse af et meget sjældent talent. Et sådan er Paul Golitzin, der er President & Director of winemaking hos Quilceda i Washington State. Han er søn af grundlæggeren Alex Golitzin, der startede eventyret tilbage i 1978. Men det var da Paul tog over, at tingene fik det sidste skub helt derop, hvor Robert Parker udråbte dem til at være den bedste Cabernet Sauvignon producent fra Washington State. Og der er godt nok nogle alvorlige nogle af vælge iblandt.
En del af forklaringen på Quilcedas skyhøje niveau ligger også i det faktum, at man ikke går på kompromis med noget som helst. Quilcedas vinmarker i Colombia Valley bliver passet og plejet minutiøst med største respekt for naturen. Produktionsanlægget er state-of-the-art. Og der bruges ene og alene nye franske egefade til modningen af alle vinene. Men klart den største del af æren tilfalder Paul Golitzins uomtvistelige know-how.
Quilceda kommer med en ren Cabernet Sauvignon, som er det helt store slagnummer. Dertil kommer blends, hvor rundt 95% igen er Cabernet Sauvignon. Men trods den minimale andel af henholdsvis Merlot og Cabernet Franc, er der alligevel smagbar forskel i udtrykket. Alle vinene fra Quilceda ligger dog og roder omkring de 95-100 points, så der bliver leveret over hele linien.
Vi har hjemtaget mere eller mindre hele Quilcedas line-up. Mængderne er dog ikke enorme, så vent ikke for længe, hvis du vil have fingre i toppen af Washington State. Til gengæld kan du tage dig god tid i forhold til at nyde dem. Det er vine skabt til et langt, stolt liv … helt på niveau med det bedste fra Napa Valley.
Land | USA |
---|---|
Producent | Quilceda Creek |
Region | Washington |
Distrikt | Columbia Valley |
Årgang | 2004 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Sauvignon |
Kategori | Rødvin |
Kollitype | OCC |