Promontory 2017
Robert Parker
Deep garnet-purple colored, the 2017 Promontory has a wonderfully fragrant nose of baked blackberries, plum preserves and black currant pastilles with an undercurrent of star anise, violets, espresso and tilled earth. Medium to full-bodied, it is soft-spoken and elegantly styled in the mouth, featuring skillfully managed, grainy tannins and bags of juicy black fruits, finishing long, earthy and remarkably energetic. This is certainly among the most profound of the 2017 Napa Cabernets and for followers of this vineyard, not one to be missed.
Jeb Dunnuck
The 2017 Estate showed beautifully, with full-bodied aromas and flavors of blackcurrants, mountain scrub brush, graphite, and bouquet garni. It shows a Graves-like gravelly earth character with time in the glass and is beautifully balanced, has considerable yet polished tannins, and a great finish. Give bottles 3-5 years in the cellar and enjoy over the following two decades. It’s a terrific 2017.
Bill Harlans baggrund må siges at være mere farverig end de flestes. Pilot, professionel Poker-spiller og ejendomsmatador. Men interessen for vin var med hele vejen og som med flere af de mest berømte Napa-konger, blev Bill Harlans ild tændt af Robert Mondavi.
Det var en rejse sammen med Mondavi til Bordeaux, der fødte Harlans vision om at skabe et 1. cru winery … hjemme i Napa Valley. Og efter kun nogle få år grundlagde han i 1984 Harlan Estate, som man bare må sige i dén grad lever op til visionen. Frem til 1989 producerede Harlan og hans team Harlan Estate til venner og familie. Men i 1990 følte holdet sig klar til at frigive Harlan Estate til salg og nærmest samtlige årgange har lige siden hevet bukserne af verdens førende vinanmeldere, der flere gange har måttet overgive sig helt og smide 100 points på bordet.
Der er fra start så heller ikke blevet sparet på noget. Bill Harlan samlede et hold af de bedste til alle poster, hvor mange af dem stadig er med den dag i dag – et dream team som blandt andet tæller veteranen Bill Levy som wine growing director og Cory Empting som wine maker.
Holdet startede ud med kun 6 acres i 1984, men råder i dag over mere end 240 acres, der starter nede i 70 meters højde og går helt op til 400 meter. Her bliver der især dyrket Cabernet Sauvignon, men også i begrænset omfang de andre druer som indgår i Bordeaux blends – heriblandt Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Men det er langt fra alle 240 acres der er beplantede med vinstokke. Det meste ligger bare hen som pittoreske højdedrag, fordi der også skal være noget smukt at se på. Tal om overskud.
Under Harlan-brandet produceres udover flagskibet Harlan Estate også The Maiden, som kom til i 1995. The Maiden er også en blændende Bordeaux-blend, men en anden sammensætning end Estate. Så Bill Harlan bliver tvær, hvis du kalder den en andenvin.
Harlan ved godt, hvad han skal tage for sine vine. Men det er samtidig vine, man som vinelsker bør unde sig selv at smage mindst én gang i livet. Vine man aldrig glemmer igen. Og ser man på hvad 1. cru koster derovre i Bordeaux … ja, så giver det hele lidt bedre mening.
Hverken Harlan, Promontory eller BOND kan beskyldes for at være billige vine. Men det er vine, man som vinelsker bør unde sig selv at smage mindst én gang i livet. Vine man aldrig glemmer igen.
Robert Parker
Deep garnet-purple colored, the 2017 Promontory has a wonderfully fragrant nose of baked blackberries, plum preserves and black currant pastilles with an undercurrent of star anise, violets, espresso and tilled earth. Medium to full-bodied, it is soft-spoken and elegantly styled in the mouth, featuring skillfully managed, grainy tannins and bags of juicy black fruits, finishing long, earthy and remarkably energetic. This is certainly among the most profound of the 2017 Napa Cabernets and for followers of this vineyard, not one to be missed.
Jeb Dunnuck
The 2017 Estate showed beautifully, with full-bodied aromas and flavors of blackcurrants, mountain scrub brush, graphite, and bouquet garni. It shows a Graves-like gravelly earth character with time in the glass and is beautifully balanced, has considerable yet polished tannins, and a great finish. Give bottles 3-5 years in the cellar and enjoy over the following two decades. It’s a terrific 2017.
Bill Harlans baggrund må siges at være mere farverig end de flestes. Pilot, professionel Poker-spiller og ejendomsmatador. Men interessen for vin var med hele vejen og som med flere af de mest berømte Napa-konger, blev Bill Harlans ild tændt af Robert Mondavi.
Det var en rejse sammen med Mondavi til Bordeaux, der fødte Harlans vision om at skabe et 1. cru winery … hjemme i Napa Valley. Og efter kun nogle få år grundlagde han i 1984 Harlan Estate, som man bare må sige i dén grad lever op til visionen. Frem til 1989 producerede Harlan og hans team Harlan Estate til venner og familie. Men i 1990 følte holdet sig klar til at frigive Harlan Estate til salg og nærmest samtlige årgange har lige siden hevet bukserne af verdens førende vinanmeldere, der flere gange har måttet overgive sig helt og smide 100 points på bordet.
Der er fra start så heller ikke blevet sparet på noget. Bill Harlan samlede et hold af de bedste til alle poster, hvor mange af dem stadig er med den dag i dag – et dream team som blandt andet tæller veteranen Bill Levy som wine growing director og Cory Empting som wine maker.
Holdet startede ud med kun 6 acres i 1984, men råder i dag over mere end 240 acres, der starter nede i 70 meters højde og går helt op til 400 meter. Her bliver der især dyrket Cabernet Sauvignon, men også i begrænset omfang de andre druer som indgår i Bordeaux blends – heriblandt Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Men det er langt fra alle 240 acres der er beplantede med vinstokke. Det meste ligger bare hen som pittoreske højdedrag, fordi der også skal være noget smukt at se på. Tal om overskud.
Under Harlan-brandet produceres udover flagskibet Harlan Estate også The Maiden, som kom til i 1995. The Maiden er også en blændende Bordeaux-blend, men en anden sammensætning end Estate. Så Bill Harlan bliver tvær, hvis du kalder den en andenvin.
Harlan ved godt, hvad han skal tage for sine vine. Men det er samtidig vine, man som vinelsker bør unde sig selv at smage mindst én gang i livet. Vine man aldrig glemmer igen. Og ser man på hvad 1. cru koster derovre i Bordeaux … ja, så giver det hele lidt bedre mening.
Hverken Harlan, Promontory eller BOND kan beskyldes for at være billige vine. Men det er vine, man som vinelsker bør unde sig selv at smage mindst én gang i livet. Vine man aldrig glemmer igen.
Land | USA |
---|---|
Producent | Promontory |
Region | California |
Sub Region | North Coast |
Distrikt | Napa Valley |
Årgang | 2017 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Sauvignon |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 1 |
Kollitype | OWC |
Vinous | 97 |
---|---|
Jeb Dunnuck | 96 |
Robert Parker | 97 |
98 | James Suckling |