Promontory 2016

Robert Parker
Deep garnet-purple, the 2016 Promontory comes barreling out of the glass with bold scents of black cherries, blueberry pie and licorice, leading to a slowly emerging core of crème de cassis, dark chocolate, black soil and truffles plus touches of cumin seed, mossy bark and beef drippings. The full-bodied palate is densely packed with muscular fruit, backed by a rock-solid structure of very firm, exquisitely ripe, grainy tannins and fantastic tension. The finish is both powerful and beautifully nuanced, hedonic and cerebrally gratifying.

Jeb Dunnuck
The 2016 Estate is pure perfection and a legend in the making. Featuring incredible purity of fruit as well as powerful notes of crème de cassis, gravelly earth, cedar pencil, and chocolate, it has the fresher, pure, classic style of this great vintage front and center. With full-bodied richness and depth, it has an almost Château Latour-like stature and majestic quality, and it should have a similar evolution, requiring 7-8 years to hit its early drink window yet evolve for 20-30 years or more.

Leveres i original trækasse.

Bill Harlans baggrund må siges at være mere farverig end de flestes. Pilot, professionel Poker-spiller og ejendomsmatador. Men interessen for vin var med hele vejen og som med flere af de mest berømte Napa-konger, blev Bill Harlans ild tændt af Robert Mondavi.

Det var en rejse sammen med Mondavi til Bordeaux, der fødte Harlans vision om at skabe et 1. cru winery … hjemme i Napa Valley. Og efter kun nogle få år grundlagde han i 1984 Harlan Estate, som man bare må sige i dén grad lever op til visionen. Frem til 1989 producerede Harlan og hans team Harlan Estate til venner og familie. Men i 1990 følte holdet sig klar til at frigive Harlan Estate til salg og nærmest samtlige årgange har lige siden hevet bukserne af verdens førende vinanmeldere, der flere gange har måttet overgive sig helt og smide 100 points på bordet.

Der er fra start så heller ikke blevet sparet på noget. Bill Harlan samlede et hold af de bedste til alle poster, hvor mange af dem stadig er med den dag i dag – et dream team som blandt andet tæller veteranen Bill Levy som wine growing director og Cory Empting som wine maker.

Holdet startede ud med kun 6 acres i 1984, men råder i dag over mere end 240 acres, der starter nede i 70 meters højde og går helt op til 400 meter. Her bliver der især dyrket Cabernet Sauvignon, men også i begrænset omfang de andre druer som indgår i Bordeaux blends – heriblandt Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Men det er langt fra alle 240 acres der er beplantede med vinstokke. Det meste ligger bare hen som pittoreske højdedrag, fordi der også skal være noget smukt at se på. Tal om overskud.

Under Harlan-brandet produceres udover flagskibet Harlan Estate også The Maiden, som kom til i 1995. The Maiden er også en blændende Bordeaux-blend, men en anden sammensætning end Estate. Så Bill Harlan bliver tvær, hvis du kalder den en andenvin.

Harlan ved godt, hvad han skal tage for sine vine. Men det er samtidig vine, man som vinelsker bør unde sig selv at smage mindst én gang i livet. Vine man aldrig glemmer igen. Og ser man på hvad 1. cru koster derovre i Bordeaux … ja, så giver det hele lidt bedre mening.

Hverken Harlan, Promontory eller BOND kan beskyldes for at være billige vine. Men det er vine, man som vinelsker bør unde sig selv at smage mindst én gang i livet. Vine man aldrig glemmer igen.

Robert Parker
Deep garnet-purple, the 2016 Promontory comes barreling out of the glass with bold scents of black cherries, blueberry pie and licorice, leading to a slowly emerging core of crème de cassis, dark chocolate, black soil and truffles plus touches of cumin seed, mossy bark and beef drippings. The full-bodied palate is densely packed with muscular fruit, backed by a rock-solid structure of very firm, exquisitely ripe, grainy tannins and fantastic tension. The finish is both powerful and beautifully nuanced, hedonic and cerebrally gratifying.

Jeb Dunnuck
The 2016 Estate is pure perfection and a legend in the making. Featuring incredible purity of fruit as well as powerful notes of crème de cassis, gravelly earth, cedar pencil, and chocolate, it has the fresher, pure, classic style of this great vintage front and center. With full-bodied richness and depth, it has an almost Château Latour-like stature and majestic quality, and it should have a similar evolution, requiring 7-8 years to hit its early drink window yet evolve for 20-30 years or more.

Leveres i original trækasse.

Bill Harlans baggrund må siges at være mere farverig end de flestes. Pilot, professionel Poker-spiller og ejendomsmatador. Men interessen for vin var med hele vejen og som med flere af de mest berømte Napa-konger, blev Bill Harlans ild tændt af Robert Mondavi.

Det var en rejse sammen med Mondavi til Bordeaux, der fødte Harlans vision om at skabe et 1. cru winery … hjemme i Napa Valley. Og efter kun nogle få år grundlagde han i 1984 Harlan Estate, som man bare må sige i dén grad lever op til visionen. Frem til 1989 producerede Harlan og hans team Harlan Estate til venner og familie. Men i 1990 følte holdet sig klar til at frigive Harlan Estate til salg og nærmest samtlige årgange har lige siden hevet bukserne af verdens førende vinanmeldere, der flere gange har måttet overgive sig helt og smide 100 points på bordet.

Der er fra start så heller ikke blevet sparet på noget. Bill Harlan samlede et hold af de bedste til alle poster, hvor mange af dem stadig er med den dag i dag – et dream team som blandt andet tæller veteranen Bill Levy som wine growing director og Cory Empting som wine maker.

Holdet startede ud med kun 6 acres i 1984, men råder i dag over mere end 240 acres, der starter nede i 70 meters højde og går helt op til 400 meter. Her bliver der især dyrket Cabernet Sauvignon, men også i begrænset omfang de andre druer som indgår i Bordeaux blends – heriblandt Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Men det er langt fra alle 240 acres der er beplantede med vinstokke. Det meste ligger bare hen som pittoreske højdedrag, fordi der også skal være noget smukt at se på. Tal om overskud.

Under Harlan-brandet produceres udover flagskibet Harlan Estate også The Maiden, som kom til i 1995. The Maiden er også en blændende Bordeaux-blend, men en anden sammensætning end Estate. Så Bill Harlan bliver tvær, hvis du kalder den en andenvin.

Harlan ved godt, hvad han skal tage for sine vine. Men det er samtidig vine, man som vinelsker bør unde sig selv at smage mindst én gang i livet. Vine man aldrig glemmer igen. Og ser man på hvad 1. cru koster derovre i Bordeaux … ja, så giver det hele lidt bedre mening.

Hverken Harlan, Promontory eller BOND kan beskyldes for at være billige vine. Men det er vine, man som vinelsker bør unde sig selv at smage mindst én gang i livet. Vine man aldrig glemmer igen.

Faktablad
LandUSA
Producent Promontory
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
DistriktNapa Valley
Årgang2016
Volume75CL
DruerCabernet Sauvignon
KategoriRødvin
Kollistørrelse1
KollitypeOWC
Robert Parker100
Jeb Dunnuck100
Vinous99