Pingus vin - Dominio de Pingus
Pingus er historien om en dansker fra Herlufsholm Kostskole, der laver Spaniens bedste vin. Det er måske lidt hårdt trukket op, men spørger man verdens førende vinanmeldere, er det på ingen måde skævt. For Peter Sisseck har siden første årgang af Pingus tilbage i 1995 taget vinverdenen med storm og er gået fra den ene triumf til den anden.
Pingus er stadig topvinen – ikke bare hos Sisseck men i hele Spanien. Druerne er 100% Tempranillo, som kommer fra meget gamle stokke i distriktet Ribera Del Duero ved Duero-floden på den spanske højslette, hvor der har været dyrket vin i århundreder. Spørger man Sisseck, så er hemmeligheden bag Pingus, at der egentlig ikke er nogen hemmelighed. Druematerialet fra de gamle stokke er bare intet mindre end fantastisk og så er det ellers minutiøst håndarbejde, hvor man blander sig så lidt som muligt i naturens gang.
Fordi stokkene er så gamle, er udbytterne ekstremt lave. Læg dertil omkostningen ved manuelt arbejde … plus en mega efterspørgsel fra vinsamlere, vinnydere og restauranter verden over … og så begynder prisen for en flaske Pingus at give mening. Det skader heller ikke ligefrem, at man ganske ofte scorer de magiske 100 points hos Parker. Men det er den efter vores mening også værd. Virkelig en ener, hvor førsteklasses terroir og ædelt håndværk spiller magisk sammen.
Sisseck har siden starten også produceret Flor de Pingus, som også er 100% Tempranillo fra marker, der støder op til de jorder hvor de stokkene til Pingus troner. Druerne til Flor kommer fra stokke, der er mellem 40 til 60 år gamle, så at kalde dem yngre stokke, gælder vist kun i sammenligningen med Pingus. Fadene til Flor er for en stor dels vedkommende de brugte fra Pingus med supplement af helt nye egefade. Kvaliteten ligger år efter år på et imponerende højt niveau, hvilket også kan aflæses i de høje ratings vinen modtager igen og igen.
Endelig producerer Sisseck også PSI, der er en blend af 88% Tempranillo og 12% Grenache fra meget gamle stokke. Vinen modner 18 måneder på brugte Pingus-fade og forholdet mellem kvalitet og pris er ganske enkelt forrygende.
Vi må bare lette på hatten her. Pingus, Flor de Pingus og PSI. Det er absurd godt gået af en skoletræt knægt fra Hørsholm, der som 14-årig tog ned til sin onkels vingård i Bordeaux og trådte ind i en helt anden verden – en verden hvor han i dag uden diskussion er en af de største stjerner. Ikke at det har steget ham til hovedet. Tværtimod.
-
Peter Sissecks PSI 2019 er et blend af af 90% Tempranillo og 10% Grenache fra meget gamle vinstokke. Vinen fadlagres 18 måneder på bru...
-
Peter Sissecks PSI 2020 er et blend af af 90% Tempranillo og 10% Grenache fra meget gamle vinstokke. Vinen fadlagres 18 måneder på bru...
Ved køb af Varenr Stk pris 1 6661 299,00 Inkl. moms:6 6661 299,00 Inkl. moms:249,00 Inkl. moms:Inkl. moms: Fra 249,00 -
Peter Sissecks PSI er et blend af af 88% Tempranillo og 12% Grenache fra meget gamle vinstokke. Vinen fadlagres 18 måneder på brugte f...
Ved køb af Varenr Stk pris 1 5331 399,00 Inkl. moms:6 5331 399,00 Inkl. moms:375,00 Inkl. moms:Inkl. moms: Fra 375,00 -
Her er så vinen fra Danske Peter Sisseck opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet - det seneste resultat af Peter Sisseck's dybe...
-
Her er så vinen fra Danske Peter Sisseck opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet - det seneste resultat af Peter Sisseck's dybe...
Ved køb af Varenr Stk pris 1 6025 499,00 Inkl. moms:6 6025 499,00 Inkl. moms:449,00 Inkl. moms:Inkl. moms: Fra 449,00 -
Her er så vinen fra Danske Peter Sisseck opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet - det seneste resultat af Peter Sisseck's dybe...
Ved køb af Varenr Stk pris 1 1646 499,00 Inkl. moms:6 1646 499,00 Inkl. moms:449,00 Inkl. moms:Inkl. moms: Fra 449,00 -
Peter Sissecks PSI er et blend af af 88% Tempranillo og 12% Grenache fra meget gamle vinstokke. Vinen fadlagres 18 måneder på brugte f...
Ved køb af Varenr Stk pris 1 1187 775,00 Inkl. moms:3 1187 775,00 Inkl. moms:695,00 Inkl. moms:Inkl. moms: Fra 695,00 -
Druerne til Flor de Pingus bliver skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der f&...
-
Druerne til Flor de Pingus bliver skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der f&...
-
Druerne til Flor de Pingus bliver skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der f&...
Ved køb af Varenr Stk pris 1 6662 895,00 Inkl. moms:6 6662 895,00 Inkl. moms:795,00 Inkl. moms:Inkl. moms: Fra 795,00 -
Druerne til Flor de Pingus bliver skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der f&...
-
Druerne til Flor de Pingus bliver skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der f&...
-
Druerne til Flor de Pingus bliver skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der f&...
Ved køb af Varenr Stk pris 1 4618 1.895,00 Inkl. moms:3 4618 1.895,00 Inkl. moms:1.795,00 Inkl. moms:Inkl. moms: Fra 1.795,00 -
Druerne til Flor de Pingus bliver skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der f&...
-
Druerne til Flor de Pingus bliver skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der f&...
-
Druerne til Flor de Pingus bliver skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der f&...
-
Druerne til Flor de Pingus bliver skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der f&...
-
Druerne til Pingus kommer fra de 2 parceller Barrosso, hvor vinstokkene efterhånden er mere end 65 år gamle, og San Cristóbal, hvor...
-
Druerne til Pingus kommer fra de 2 parceller Barrosso, hvor vinstokkene efterhånden er mere end 65 år gamle, og San Cristóbal, hvor...
-
Robert Parker I finally tasted the 2012 Pingus in bottle, a wine I sampled last year before bottling, and even if it was the final blend, all of ...
-
Robert Parker 100P I don't think I've ever tasted a wine more recently bottled than the 2014 Pingus, which was bottled in the morning and I taste...
-
Peter Sissecks PSI er et blend af af 88% Tempranillo og 12% Grenache fra meget gamle vinstokke. Vinen fadlagres 18 måneder på brugte...
-
Robert Parker 91P 2013 was not an easy vintage in Ribera del Duero it was a cold growing season and they had to work a lot to control the large a...
-
Peter Sissecks PSI er et blend af af 88% Tempranillo og 12% Grenache fra meget gamle vinstokke. Vinen fadlagres 18 måneder på brugte f...
-
Druerne til Pingus kommer fra de 2 parceller Barrosso, hvor vinstokkene efterhånden er mere end 65 år gamle, og San Cristóbal, hvor...