Philippe Pacalet Ruchottes-Chambertin Grand Cru 2013
Robert Parker
The 2013 Ruchottes-Chambertin Grand Cru has a very fragrant and pure bouquet with strawberry coulis, Seville orange, limestone and rose-petal scents that is exuberant and focused. The palate is ripe and candied on the entry with fine tannins, superb minerality and a very elegant, refined finish that is quite Mugneret-Gibourg in style. While not the best-known Ruchottes, this is perfect for those that cannot find or afford the "big three" (Roumier, Mugneret-Gibourg or Rousseau).
Philippe Pacalet er manden bag de elegante og autentiske vine fra Pacalet, der holder til i Bourgogne-regionen i Beaune.
Philippe voksede op i vinens verden, da han allerede som helt ung arbejdede sammen med hans onkel – den historiske Beaujolais vinmager Marcel Lapierre. Senere tilbragte han 10 år som vinmager på Domaine Prieuré Roch.
I 2001 startede Philippe Pacalet sin egen vinvirksomhed, hvor han som negociant, lejede forskellige stykker jord i Bourgogne. Druerne i Pacalets vine, bliver derfor dyrket fra nord til syd i regionen. Philippe mener, at det har den fordel, at han kan vælge de forskellige områder han vil arbejde med.
Selvom han ikke selv ejer markerne, så er han dybt involveret i alle vinproduktionens faser. Han følger med i marken, rådgiver om dyrkningen, og vælger selv den bedste frugt. Philippe står også selv for vinifikationen og den efterfølgende pleje og lagring af vinen.
I de senere år, har Philippe også opkøbt egne marker i både Chenas og Moulin-à-Vent, og der er således blevet blødt lidt op i den ellers konsekvente negociant-profil.
Philippe er videnskabeligt anlagt, og har endda en uddannelse i gærbiologi. I dag er han en nøgleperson i den naturlige vinbevægelse. Et karakteristikum ved hans vinfremstilling, er den minimale brug af svovl, hvor det kun er ved aftapningen, at der bruges en smule svovl. Desuden har han en bemærkelsesværdig evne til at jonglere de dynamiske processer i vinens og egetræets samliv. Nørderiet dyrkes i Pacelets vine, og dét kan i den grad smages. Af kritikere er vinen endda blevet rost som den vin, der i stilen minder mest om Domaine de la Romanée-Conti,
Pacalet er autentisk vin med en skøn renhed og elegance. Vinen byder på spændende aromaer, som forfører med deres friskhed.
Robert Parker
The 2013 Ruchottes-Chambertin Grand Cru has a very fragrant and pure bouquet with strawberry coulis, Seville orange, limestone and rose-petal scents that is exuberant and focused. The palate is ripe and candied on the entry with fine tannins, superb minerality and a very elegant, refined finish that is quite Mugneret-Gibourg in style. While not the best-known Ruchottes, this is perfect for those that cannot find or afford the "big three" (Roumier, Mugneret-Gibourg or Rousseau).
Philippe Pacalet er manden bag de elegante og autentiske vine fra Pacalet, der holder til i Bourgogne-regionen i Beaune.
Philippe voksede op i vinens verden, da han allerede som helt ung arbejdede sammen med hans onkel – den historiske Beaujolais vinmager Marcel Lapierre. Senere tilbragte han 10 år som vinmager på Domaine Prieuré Roch.
I 2001 startede Philippe Pacalet sin egen vinvirksomhed, hvor han som negociant, lejede forskellige stykker jord i Bourgogne. Druerne i Pacalets vine, bliver derfor dyrket fra nord til syd i regionen. Philippe mener, at det har den fordel, at han kan vælge de forskellige områder han vil arbejde med.
Selvom han ikke selv ejer markerne, så er han dybt involveret i alle vinproduktionens faser. Han følger med i marken, rådgiver om dyrkningen, og vælger selv den bedste frugt. Philippe står også selv for vinifikationen og den efterfølgende pleje og lagring af vinen.
I de senere år, har Philippe også opkøbt egne marker i både Chenas og Moulin-à-Vent, og der er således blevet blødt lidt op i den ellers konsekvente negociant-profil.
Philippe er videnskabeligt anlagt, og har endda en uddannelse i gærbiologi. I dag er han en nøgleperson i den naturlige vinbevægelse. Et karakteristikum ved hans vinfremstilling, er den minimale brug af svovl, hvor det kun er ved aftapningen, at der bruges en smule svovl. Desuden har han en bemærkelsesværdig evne til at jonglere de dynamiske processer i vinens og egetræets samliv. Nørderiet dyrkes i Pacelets vine, og dét kan i den grad smages. Af kritikere er vinen endda blevet rost som den vin, der i stilen minder mest om Domaine de la Romanée-Conti,
Pacalet er autentisk vin med en skøn renhed og elegance. Vinen byder på spændende aromaer, som forfører med deres friskhed.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Philippe Pacalet |
Region | Bourgogne |
Sub Region | Cote de Nuits |
Distrikt | Gevrey-Chambertin |
Årgang | 2013 |
Volume | 75CL |
Druer | Pinot Noir |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker | 91-93 |
---|