Philippe Pacalet Gevrey-Chambertin Premier Cru Lavaux Saint Jacques 2013
Robert Parker
The 2013 Gevrey-Chambertin 1er Cru Lavaux Saint Jacques has an undergrowth-scented and more rustic bouquet that has plenty of charm. The palate is medium-bodied with a gentle grip, good structure and quite masculine in personality. The finish feels a little austere on the finish and will hopefully develop more flesh by the time of bottling.
Philippe Pacalet er manden bag de elegante og autentiske vine fra Pacalet, der holder til i Bourgogne-regionen i Beaune.
Philippe voksede op i vinens verden, da han allerede som helt ung arbejdede sammen med hans onkel – den historiske Beaujolais vinmager Marcel Lapierre. Senere tilbragte han 10 år som vinmager på Domaine Prieuré Roch.
I 2001 startede Philippe Pacalet sin egen vinvirksomhed, hvor han som negociant, lejede forskellige stykker jord i Bourgogne. Druerne i Pacalets vine, bliver derfor dyrket fra nord til syd i regionen. Philippe mener, at det har den fordel, at han kan vælge de forskellige områder han vil arbejde med.
Selvom han ikke selv ejer markerne, så er han dybt involveret i alle vinproduktionens faser. Han følger med i marken, rådgiver om dyrkningen, og vælger selv den bedste frugt. Philippe står også selv for vinifikationen og den efterfølgende pleje og lagring af vinen.
I de senere år, har Philippe også opkøbt egne marker i både Chenas og Moulin-à-Vent, og der er således blevet blødt lidt op i den ellers konsekvente negociant-profil.
Philippe er videnskabeligt anlagt, og har endda en uddannelse i gærbiologi. I dag er han en nøgleperson i den naturlige vinbevægelse. Et karakteristikum ved hans vinfremstilling, er den minimale brug af svovl, hvor det kun er ved aftapningen, at der bruges en smule svovl. Desuden har han en bemærkelsesværdig evne til at jonglere de dynamiske processer i vinens og egetræets samliv. Nørderiet dyrkes i Pacelets vine, og dét kan i den grad smages. Af kritikere er vinen endda blevet rost som den vin, der i stilen minder mest om Domaine de la Romanée-Conti,
Pacalet er autentisk vin med en skøn renhed og elegance. Vinen byder på spændende aromaer, som forfører med deres friskhed.
Robert Parker
The 2013 Gevrey-Chambertin 1er Cru Lavaux Saint Jacques has an undergrowth-scented and more rustic bouquet that has plenty of charm. The palate is medium-bodied with a gentle grip, good structure and quite masculine in personality. The finish feels a little austere on the finish and will hopefully develop more flesh by the time of bottling.
Philippe Pacalet er manden bag de elegante og autentiske vine fra Pacalet, der holder til i Bourgogne-regionen i Beaune.
Philippe voksede op i vinens verden, da han allerede som helt ung arbejdede sammen med hans onkel – den historiske Beaujolais vinmager Marcel Lapierre. Senere tilbragte han 10 år som vinmager på Domaine Prieuré Roch.
I 2001 startede Philippe Pacalet sin egen vinvirksomhed, hvor han som negociant, lejede forskellige stykker jord i Bourgogne. Druerne i Pacalets vine, bliver derfor dyrket fra nord til syd i regionen. Philippe mener, at det har den fordel, at han kan vælge de forskellige områder han vil arbejde med.
Selvom han ikke selv ejer markerne, så er han dybt involveret i alle vinproduktionens faser. Han følger med i marken, rådgiver om dyrkningen, og vælger selv den bedste frugt. Philippe står også selv for vinifikationen og den efterfølgende pleje og lagring af vinen.
I de senere år, har Philippe også opkøbt egne marker i både Chenas og Moulin-à-Vent, og der er således blevet blødt lidt op i den ellers konsekvente negociant-profil.
Philippe er videnskabeligt anlagt, og har endda en uddannelse i gærbiologi. I dag er han en nøgleperson i den naturlige vinbevægelse. Et karakteristikum ved hans vinfremstilling, er den minimale brug af svovl, hvor det kun er ved aftapningen, at der bruges en smule svovl. Desuden har han en bemærkelsesværdig evne til at jonglere de dynamiske processer i vinens og egetræets samliv. Nørderiet dyrkes i Pacelets vine, og dét kan i den grad smages. Af kritikere er vinen endda blevet rost som den vin, der i stilen minder mest om Domaine de la Romanée-Conti,
Pacalet er autentisk vin med en skøn renhed og elegance. Vinen byder på spændende aromaer, som forfører med deres friskhed.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Philippe Pacalet |
Region | Bourgogne |
Sub Region | Cote de Nuits |
Distrikt | Gevrey-Chambertin |
Årgang | 2013 |
Volume | 75CL |
Druer | Pinot Noir |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker | 88-90 |
---|