Marchesi di Gresy Langhe Virtus Rosso 2010
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 449,00 kr. | |
6 | 449,00 kr. | 349,00 kr. |
Fyldig og charmerende sag fra winemaker Matteo Sasso, der her blander 60% Barbera med 40% Cabernet Sauvignon. Druerne kommer fra sydvendte skråninger, der ligger lige under di Grésys hovedejendom Martinenga.
Sasso vinificerer Barbera og Cabernet Sauvignon hver for sig og bliver først blandet lige før aftapning for flaske. For begge druer hed det 28 måneders modning på franske egefade, før yderligere modning på flaske inden frigivelse.
bDen dybe rubinrøde farve lukker op for duften af moden mørk og rød frugt, roser, peber, mørk chokolade og lette strejf af kalk. Smagen er til den koncentrerede side uden på noget tidspunkt at miste balancen – tværtimod. Ren italiensk elegance, der munder ud i en lang, smuk finish.
Falder talen på Barbaresco, er Gaja uden tvivl det mest kendte navn. Men nu handler det jo til syvende og sidst om, hvad der er i flasken ... og der vil vi vove at påstå at topvinene fra di Grésy godt kan stå på samme bord som Gaja.
Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy har været ejet af familien di Grésy siden 1797. Ejendommen omfatter fire ejendomme beliggende i Langhe og Monferrato, der er hjemsted for Piemontes største vine. Før 1960'erne fungerede godset som en traditionel gård, der producerede husdyr, grøntsager og frugter - herunder druer. På det tidspunkt blev druerne solgt til de fineste vinproducenter i området, som det var
traditionen i Langhe. I begyndelsen af 1970'erne indså Alberto di Grésy potentialet i sine vinmarker og besluttede, at han måtte vinificere sine egne druer.
Robert Parker
The Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Gresy 2010 Langhe Virtus is a blend of 60% Barbera and 40% Cabernet Sauvignon. This wine is always a late release, and there's a big risk to that with so much bottle and vintage variation to account for. However, this 2010 expression has all its ducks in a row. The bouquet is concentrated and thick, with plenty of power and depth. The bouquet shows dark fruit, with licorice, camphor ash and ink. This is a treat for people who love the magic of old wines. Exactly 8,433 bottles were made.
I 1973 producerede Alberto sin første årgang med det formål at overføre terroirets, vinmarkernes og sortens klasse og karakter til flasken ved hjælp af den bedste tilgængelige teknologi og respekt for traditionen. I 2013 begyndte Albertos søn og datter, Alessandro og Ludovica di Grésy, deres eventyr i familiens vingård, hvor de arbejdede sammen med deres far. Den dag i dag vinificerer Marchesi di Grésy kun druer, der kommer fra deres ejendomme, 111 hektar vinmarker fordelt på Martinenga, Monte Aribaldo, La Serra og Monte Colombo ejendomme.
Martinenga-vingården er en af Langhes fineste og største enkeltejede "monopol" i regionen og er kendt for at producere nogle af de fineste Barbareschi. Den er beplantet med Nebbiolo-undersorterne Lampia, Rosé og Michet, hvis blanding producerer de mest elegante Nebbiolo-vine. Med sin sydlige eksponering, blå mergeljord og højder fra 220 til 280 meter har Martinenga cru ideelle vækstbetingelser, hvilket gør det muligt for Nebbiolo-frugten at nå fuld modenhed selv i vanskelige årgange.
Vinifikationen og modningen af vin fra alle fire ejendomme sker på Martinenga, og i 2000 besluttede familien at udvide kælderen. For at minimere miljøpåvirkningen på de omkringliggende bakker blev kælderen bygget helt under jorden. På denne måde var familien i stand til at reducere jordforbruget, samtidig med at de udnyttede den naturlige isolering af jorden, hvilket skabte ideelle betingelser for vinens aldring uden ekstern energikilde. En del af kældertaget og parkeringsområdet ved Marchesi di Gresy var også dækket af solpaneler, hvis årlige kapacitet er nok til at dække hele vingårdens energibehov.
Vi har hjemtaget en meget bred vifte af di Grésys fantastiske røde vine og må bare give dem vores varmeste anbefaling. Ædelt håndværk i alle flasker plus førsteklasses italiensk charme.
Fyldig og charmerende sag fra winemaker Matteo Sasso, der her blander 60% Barbera med 40% Cabernet Sauvignon. Druerne kommer fra sydvendte skråninger, der ligger lige under di Grésys hovedejendom Martinenga.
Sasso vinificerer Barbera og Cabernet Sauvignon hver for sig og bliver først blandet lige før aftapning for flaske. For begge druer hed det 28 måneders modning på franske egefade, før yderligere modning på flaske inden frigivelse.
bDen dybe rubinrøde farve lukker op for duften af moden mørk og rød frugt, roser, peber, mørk chokolade og lette strejf af kalk. Smagen er til den koncentrerede side uden på noget tidspunkt at miste balancen – tværtimod. Ren italiensk elegance, der munder ud i en lang, smuk finish.
Falder talen på Barbaresco, er Gaja uden tvivl det mest kendte navn. Men nu handler det jo til syvende og sidst om, hvad der er i flasken ... og der vil vi vove at påstå at topvinene fra di Grésy godt kan stå på samme bord som Gaja.
Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy har været ejet af familien di Grésy siden 1797. Ejendommen omfatter fire ejendomme beliggende i Langhe og Monferrato, der er hjemsted for Piemontes største vine. Før 1960'erne fungerede godset som en traditionel gård, der producerede husdyr, grøntsager og frugter - herunder druer. På det tidspunkt blev druerne solgt til de fineste vinproducenter i området, som det var
traditionen i Langhe. I begyndelsen af 1970'erne indså Alberto di Grésy potentialet i sine vinmarker og besluttede, at han måtte vinificere sine egne druer.
Robert Parker
The Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Gresy 2010 Langhe Virtus is a blend of 60% Barbera and 40% Cabernet Sauvignon. This wine is always a late release, and there's a big risk to that with so much bottle and vintage variation to account for. However, this 2010 expression has all its ducks in a row. The bouquet is concentrated and thick, with plenty of power and depth. The bouquet shows dark fruit, with licorice, camphor ash and ink. This is a treat for people who love the magic of old wines. Exactly 8,433 bottles were made.
I 1973 producerede Alberto sin første årgang med det formål at overføre terroirets, vinmarkernes og sortens klasse og karakter til flasken ved hjælp af den bedste tilgængelige teknologi og respekt for traditionen. I 2013 begyndte Albertos søn og datter, Alessandro og Ludovica di Grésy, deres eventyr i familiens vingård, hvor de arbejdede sammen med deres far. Den dag i dag vinificerer Marchesi di Grésy kun druer, der kommer fra deres ejendomme, 111 hektar vinmarker fordelt på Martinenga, Monte Aribaldo, La Serra og Monte Colombo ejendomme.
Martinenga-vingården er en af Langhes fineste og største enkeltejede "monopol" i regionen og er kendt for at producere nogle af de fineste Barbareschi. Den er beplantet med Nebbiolo-undersorterne Lampia, Rosé og Michet, hvis blanding producerer de mest elegante Nebbiolo-vine. Med sin sydlige eksponering, blå mergeljord og højder fra 220 til 280 meter har Martinenga cru ideelle vækstbetingelser, hvilket gør det muligt for Nebbiolo-frugten at nå fuld modenhed selv i vanskelige årgange.
Vinifikationen og modningen af vin fra alle fire ejendomme sker på Martinenga, og i 2000 besluttede familien at udvide kælderen. For at minimere miljøpåvirkningen på de omkringliggende bakker blev kælderen bygget helt under jorden. På denne måde var familien i stand til at reducere jordforbruget, samtidig med at de udnyttede den naturlige isolering af jorden, hvilket skabte ideelle betingelser for vinens aldring uden ekstern energikilde. En del af kældertaget og parkeringsområdet ved Marchesi di Gresy var også dækket af solpaneler, hvis årlige kapacitet er nok til at dække hele vingårdens energibehov.
Vi har hjemtaget en meget bred vifte af di Grésys fantastiske røde vine og må bare give dem vores varmeste anbefaling. Ædelt håndværk i alle flasker plus førsteklasses italiensk charme.
Land | Italien |
---|---|
Producent | Marchesi di Gresy |
Region | Piemonte |
Distrikt | Langhe |
Årgang | 2010 |
Volume | 75CL |
Druer | Barbera |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Jyllandsposten
14 år på bagen og ikke skyggen af træthed her. Herligt blend af barbera og cabernet sauvignon fra Piemonte. Næsen er intens og kompleks med tydelige tertiære træk. Tobakket, muldet og balsamisk næse med tørret frugt, blommelikør, bitterchokolade, kamfer, brændte figner og rosinsødme. Smagen er livlig, slank og lineær med levende syre og milde tanniner. Fuld af balsamiske nuancer og mere rosinsødme. Virkelig god længde.
Robert Parker
The Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Gresy 2010 Langhe Virtus is a blend of 60% Barbera and 40% Cabernet Sauvignon. This wine is always a late release, and there's a big risk to that with so much bottle and vintage variation to account for. However, this 2010 expression has all its ducks in a row. The bouquet is concentrated and thick, with plenty of power and depth. The bouquet shows dark fruit, with licorice, camphor ash and ink. This is a treat for people who love the magic of old wines. Exactly 8,433 bottles were made.