Marchesi di Gresy Langhe Villa Martis Rosso 2018
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 299,00 kr. | |
6 | 299,00 kr. | 225,00 kr. |
Finesse møder friskhed i den her elegante sag fra winemaker Matteo Sasso. Finessen kommer fra 60% Nebbiolo, mens 40% Barbera sørger for den tydelige friskhed … og det virker sgu. Nebbiolo-druerne kommer fra Martinenga-markerne, hvorimod Barbera kommer fra marken lige under.
nAlle klaser er plukket og sorteret i hånden. Efter to gange fermentering modnede Sasso vinen først på franske egefade og dernæst slovenske egetønder – samlet periode 24 måneder. Herefter yderlige 6 måneders modning på flaske.
Farven er nydelig rubinrød og lukker op for duften af hindbær, ribs, modne kirsebær, rosenblade og violer. Smagen er på samme tid livlig og elegant - en tydelig og venlig hilsen fra de to druevarianter, der spiller glimrende sammen. En fest nu men har minimum 10 rigtigt fine år foran sig.
Falder talen på Barbaresco, er Gaja uden tvivl det mest kendte navn. Men nu handler det jo til syvende og sidst om, hvad der er i flasken ... og der vil vi vove at påstå at topvinene fra di Grésy godt kan stå på samme bord som Gaja.
Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy har været ejet af familien di Grésy siden 1797. Ejendommen omfatter fire ejendomme beliggende i Langhe og Monferrato, der er hjemsted for Piemontes største vine. Før 1960'erne fungerede godset som en traditionel gård, der producerede husdyr, grøntsager og frugter - herunder druer. På det tidspunkt blev druerne solgt til de fineste vinproducenter i området, som det var
traditionen i Langhe. I begyndelsen af 1970'erne indså Alberto di Grésy potentialet i sine vinmarker og besluttede, at han måtte vinificere sine egne druer.
I 1973 producerede Alberto sin første årgang med det formål at overføre terroirets, vinmarkernes og sortens klasse og karakter til flasken ved hjælp af den bedste tilgængelige teknologi og respekt for traditionen. I 2013 begyndte Albertos søn og datter, Alessandro og Ludovica di Grésy, deres eventyr i familiens vingård, hvor de arbejdede sammen med deres far. Den dag i dag vinificerer Marchesi di Grésy kun druer, der kommer fra deres ejendomme, 111 hektar vinmarker fordelt på Martinenga, Monte Aribaldo, La Serra og Monte Colombo ejendomme.
Martinenga-vingården er en af Langhes fineste og største enkeltejede "monopol" i regionen og er kendt for at producere nogle af de fineste Barbareschi. Den er beplantet med Nebbiolo-undersorterne Lampia, Rosé og Michet, hvis blanding producerer de mest elegante Nebbiolo-vine. Med sin sydlige eksponering, blå mergeljord og højder fra 220 til 280 meter har Martinenga cru ideelle vækstbetingelser, hvilket gør det muligt for Nebbiolo-frugten at nå fuld modenhed selv i vanskelige årgange.
Vinifikationen og modningen af vin fra alle fire ejendomme sker på Martinenga, og i 2000 besluttede familien at udvide kælderen. For at minimere miljøpåvirkningen på de omkringliggende bakker blev kælderen bygget helt under jorden. På denne måde var familien i stand til at reducere jordforbruget, samtidig med at de udnyttede den naturlige isolering af jorden, hvilket skabte ideelle betingelser for vinens aldring uden ekstern energikilde. En del af kældertaget og parkeringsområdet ved Marchesi di Gresy var også dækket af solpaneler, hvis årlige kapacitet er nok til at dække hele vingårdens energibehov.
Vi har hjemtaget en meget bred vifte af di Grésys fantastiske røde vine og må bare give dem vores varmeste anbefaling. Ædelt håndværk i alle flasker plus førsteklasses italiensk charme.
Finesse møder friskhed i den her elegante sag fra winemaker Matteo Sasso. Finessen kommer fra 60% Nebbiolo, mens 40% Barbera sørger for den tydelige friskhed … og det virker sgu. Nebbiolo-druerne kommer fra Martinenga-markerne, hvorimod Barbera kommer fra marken lige under.
nAlle klaser er plukket og sorteret i hånden. Efter to gange fermentering modnede Sasso vinen først på franske egefade og dernæst slovenske egetønder – samlet periode 24 måneder. Herefter yderlige 6 måneders modning på flaske.
Farven er nydelig rubinrød og lukker op for duften af hindbær, ribs, modne kirsebær, rosenblade og violer. Smagen er på samme tid livlig og elegant - en tydelig og venlig hilsen fra de to druevarianter, der spiller glimrende sammen. En fest nu men har minimum 10 rigtigt fine år foran sig.
Falder talen på Barbaresco, er Gaja uden tvivl det mest kendte navn. Men nu handler det jo til syvende og sidst om, hvad der er i flasken ... og der vil vi vove at påstå at topvinene fra di Grésy godt kan stå på samme bord som Gaja.
Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy har været ejet af familien di Grésy siden 1797. Ejendommen omfatter fire ejendomme beliggende i Langhe og Monferrato, der er hjemsted for Piemontes største vine. Før 1960'erne fungerede godset som en traditionel gård, der producerede husdyr, grøntsager og frugter - herunder druer. På det tidspunkt blev druerne solgt til de fineste vinproducenter i området, som det var
traditionen i Langhe. I begyndelsen af 1970'erne indså Alberto di Grésy potentialet i sine vinmarker og besluttede, at han måtte vinificere sine egne druer.
I 1973 producerede Alberto sin første årgang med det formål at overføre terroirets, vinmarkernes og sortens klasse og karakter til flasken ved hjælp af den bedste tilgængelige teknologi og respekt for traditionen. I 2013 begyndte Albertos søn og datter, Alessandro og Ludovica di Grésy, deres eventyr i familiens vingård, hvor de arbejdede sammen med deres far. Den dag i dag vinificerer Marchesi di Grésy kun druer, der kommer fra deres ejendomme, 111 hektar vinmarker fordelt på Martinenga, Monte Aribaldo, La Serra og Monte Colombo ejendomme.
Martinenga-vingården er en af Langhes fineste og største enkeltejede "monopol" i regionen og er kendt for at producere nogle af de fineste Barbareschi. Den er beplantet med Nebbiolo-undersorterne Lampia, Rosé og Michet, hvis blanding producerer de mest elegante Nebbiolo-vine. Med sin sydlige eksponering, blå mergeljord og højder fra 220 til 280 meter har Martinenga cru ideelle vækstbetingelser, hvilket gør det muligt for Nebbiolo-frugten at nå fuld modenhed selv i vanskelige årgange.
Vinifikationen og modningen af vin fra alle fire ejendomme sker på Martinenga, og i 2000 besluttede familien at udvide kælderen. For at minimere miljøpåvirkningen på de omkringliggende bakker blev kælderen bygget helt under jorden. På denne måde var familien i stand til at reducere jordforbruget, samtidig med at de udnyttede den naturlige isolering af jorden, hvilket skabte ideelle betingelser for vinens aldring uden ekstern energikilde. En del af kældertaget og parkeringsområdet ved Marchesi di Gresy var også dækket af solpaneler, hvis årlige kapacitet er nok til at dække hele vingårdens energibehov.
Vi har hjemtaget en meget bred vifte af di Grésys fantastiske røde vine og må bare give dem vores varmeste anbefaling. Ædelt håndværk i alle flasker plus førsteklasses italiensk charme.
Land | Italien |
---|---|
Producent | Marchesi di Gresy |
Region | Piemonte |
Distrikt | Langhe |
Årgang | 2018 |
Volume | 75CL |
Druer | Barbera |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |