Marchesi di Gresy Barbaresco Martinenga 2018
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 695,00 kr. | |
6 | 695,00 kr. | 549,00 kr. |
Dyrket under perfekte forhold og varetaget af de kyndigste hænder kan Nebbiolo skabe fuldkomne og legendariske vine. Og her er så en af slagsen. Martinengas jordforhold er ret særegne og har både et højt indhold og kalk og mergel. Samtidig er klimaet helt perfekt. Og så skal vi ikke glemme winemaker Matteo Sasso som årgang efter årgang formår at få det bedste frem.
De økologisk og bæredygtigt dyrkede marker høstes ved håndkraft. Efter endt fermentering bliver vinen først modnet 12 måneder på små franske egefade – derefter yderligere 12 måneder på slovenske egetræstønder. Og så skal de også lige modnes på flaske inden Sasso slipper dem.
Farven er lys granatrød og inviterer på en fantastisk duft af blommer, kirsebær, balsamico, mynte, te, tørrede blomster og tobaksblade. Den fine smagen er super elegant og holder frugten i perfekt balance, hvorefter en frisk let mentolsk finish sætter ind. Tænk sølvgrå klassisk Maserati, let slidte kørehandsker og ulastelig hvid skjorte.
Wine Spectator
Though firm, there is an elegance to this red, whose flavor profile ranges from strawberry and cherry to tobacco and tea. Taut and linear, with fine balance and a long, red fruit, stone and savory aftertaste. Best from 2025 through 2042.
Vinous
The 2018 Barbaresco Martinenga is already quite expressive, its very recent bottling notwithstanding. Crushed flowers, mint, star anise, orange peel and spice are all laced together in a Barbaresco that is all about transparency and nuance. The light to medium-bodied style is classic 2018 and classic Martinenga.
Falder talen på Barbaresco, er Gaja uden tvivl det mest kendte navn. Men nu handler det jo til syvende og sidst om, hvad der er i flasken ... og der vil vi vove at påstå at topvinene fra di Grésy godt kan stå på samme bord som Gaja.
Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy har været ejet af familien di Grésy siden 1797. Ejendommen omfatter fire ejendomme beliggende i Langhe og Monferrato, der er hjemsted for Piemontes største vine. Før 1960'erne fungerede godset som en traditionel gård, der producerede husdyr, grøntsager og frugter - herunder druer. På det tidspunkt blev druerne solgt til de fineste vinproducenter i området, som det var
traditionen i Langhe. I begyndelsen af 1970'erne indså Alberto di Grésy potentialet i sine vinmarker og besluttede, at han måtte vinificere sine egne druer.
I 1973 producerede Alberto sin første årgang med det formål at overføre terroirets, vinmarkernes og sortens klasse og karakter til flasken ved hjælp af den bedste tilgængelige teknologi og respekt for traditionen. I 2013 begyndte Albertos søn og datter, Alessandro og Ludovica di Grésy, deres eventyr i familiens vingård, hvor de arbejdede sammen med deres far. Den dag i dag vinificerer Marchesi di Grésy kun druer, der kommer fra deres ejendomme, 111 hektar vinmarker fordelt på Martinenga, Monte Aribaldo, La Serra og Monte Colombo ejendomme.
Martinenga-vingården er en af Langhes fineste og største enkeltejede "monopol" i regionen og er kendt for at producere nogle af de fineste Barbareschi. Den er beplantet med Nebbiolo-undersorterne Lampia, Rosé og Michet, hvis blanding producerer de mest elegante Nebbiolo-vine. Med sin sydlige eksponering, blå mergeljord og højder fra 220 til 280 meter har Martinenga cru ideelle vækstbetingelser, hvilket gør det muligt for Nebbiolo-frugten at nå fuld modenhed selv i vanskelige årgange.
Vinifikationen og modningen af vin fra alle fire ejendomme sker på Martinenga, og i 2000 besluttede familien at udvide kælderen. For at minimere miljøpåvirkningen på de omkringliggende bakker blev kælderen bygget helt under jorden. På denne måde var familien i stand til at reducere jordforbruget, samtidig med at de udnyttede den naturlige isolering af jorden, hvilket skabte ideelle betingelser for vinens aldring uden ekstern energikilde. En del af kældertaget og parkeringsområdet ved Marchesi di Gresy var også dækket af solpaneler, hvis årlige kapacitet er nok til at dække hele vingårdens energibehov.
Vi har hjemtaget en meget bred vifte af di Grésys fantastiske røde vine og må bare give dem vores varmeste anbefaling. Ædelt håndværk i alle flasker plus førsteklasses italiensk charme.
Dyrket under perfekte forhold og varetaget af de kyndigste hænder kan Nebbiolo skabe fuldkomne og legendariske vine. Og her er så en af slagsen. Martinengas jordforhold er ret særegne og har både et højt indhold og kalk og mergel. Samtidig er klimaet helt perfekt. Og så skal vi ikke glemme winemaker Matteo Sasso som årgang efter årgang formår at få det bedste frem.
De økologisk og bæredygtigt dyrkede marker høstes ved håndkraft. Efter endt fermentering bliver vinen først modnet 12 måneder på små franske egefade – derefter yderligere 12 måneder på slovenske egetræstønder. Og så skal de også lige modnes på flaske inden Sasso slipper dem.
Farven er lys granatrød og inviterer på en fantastisk duft af blommer, kirsebær, balsamico, mynte, te, tørrede blomster og tobaksblade. Den fine smagen er super elegant og holder frugten i perfekt balance, hvorefter en frisk let mentolsk finish sætter ind. Tænk sølvgrå klassisk Maserati, let slidte kørehandsker og ulastelig hvid skjorte.
Wine Spectator
Though firm, there is an elegance to this red, whose flavor profile ranges from strawberry and cherry to tobacco and tea. Taut and linear, with fine balance and a long, red fruit, stone and savory aftertaste. Best from 2025 through 2042.
Vinous
The 2018 Barbaresco Martinenga is already quite expressive, its very recent bottling notwithstanding. Crushed flowers, mint, star anise, orange peel and spice are all laced together in a Barbaresco that is all about transparency and nuance. The light to medium-bodied style is classic 2018 and classic Martinenga.
Falder talen på Barbaresco, er Gaja uden tvivl det mest kendte navn. Men nu handler det jo til syvende og sidst om, hvad der er i flasken ... og der vil vi vove at påstå at topvinene fra di Grésy godt kan stå på samme bord som Gaja.
Tenute Cisa Asinari dei Marchesi di Grésy har været ejet af familien di Grésy siden 1797. Ejendommen omfatter fire ejendomme beliggende i Langhe og Monferrato, der er hjemsted for Piemontes største vine. Før 1960'erne fungerede godset som en traditionel gård, der producerede husdyr, grøntsager og frugter - herunder druer. På det tidspunkt blev druerne solgt til de fineste vinproducenter i området, som det var
traditionen i Langhe. I begyndelsen af 1970'erne indså Alberto di Grésy potentialet i sine vinmarker og besluttede, at han måtte vinificere sine egne druer.
I 1973 producerede Alberto sin første årgang med det formål at overføre terroirets, vinmarkernes og sortens klasse og karakter til flasken ved hjælp af den bedste tilgængelige teknologi og respekt for traditionen. I 2013 begyndte Albertos søn og datter, Alessandro og Ludovica di Grésy, deres eventyr i familiens vingård, hvor de arbejdede sammen med deres far. Den dag i dag vinificerer Marchesi di Grésy kun druer, der kommer fra deres ejendomme, 111 hektar vinmarker fordelt på Martinenga, Monte Aribaldo, La Serra og Monte Colombo ejendomme.
Martinenga-vingården er en af Langhes fineste og største enkeltejede "monopol" i regionen og er kendt for at producere nogle af de fineste Barbareschi. Den er beplantet med Nebbiolo-undersorterne Lampia, Rosé og Michet, hvis blanding producerer de mest elegante Nebbiolo-vine. Med sin sydlige eksponering, blå mergeljord og højder fra 220 til 280 meter har Martinenga cru ideelle vækstbetingelser, hvilket gør det muligt for Nebbiolo-frugten at nå fuld modenhed selv i vanskelige årgange.
Vinifikationen og modningen af vin fra alle fire ejendomme sker på Martinenga, og i 2000 besluttede familien at udvide kælderen. For at minimere miljøpåvirkningen på de omkringliggende bakker blev kælderen bygget helt under jorden. På denne måde var familien i stand til at reducere jordforbruget, samtidig med at de udnyttede den naturlige isolering af jorden, hvilket skabte ideelle betingelser for vinens aldring uden ekstern energikilde. En del af kældertaget og parkeringsområdet ved Marchesi di Gresy var også dækket af solpaneler, hvis årlige kapacitet er nok til at dække hele vingårdens energibehov.
Vi har hjemtaget en meget bred vifte af di Grésys fantastiske røde vine og må bare give dem vores varmeste anbefaling. Ædelt håndværk i alle flasker plus førsteklasses italiensk charme.
Land | Italien |
---|---|
Producent | Marchesi di Gresy |
Region | Piemonte |
Sub Region | Barbaresco |
Sub distrikt | Martinenga |
Årgang | 2018 |
Volume | 75CL |
Druer | Nebbiolo |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker | 94+ |
---|---|
Wine Spectator | 93 |