Hudson Phoenix 2018

SKU
5911
Tilbudspris 349,00 kr. 549,00 kr.

Tænk Bordeauxs guddommelige højre bred – altså Pomerol og Saint Emilion – så er du på rette spor. For Winemaker Christopher Vandendriesscher blander her 60% Merlot og 40% Cabernet Franc – begge druer der dominerer højrebredden og skaber legendariske vine.

Her kommer druerne i stedet fra fire forskellige estate vineyards i Carneros. Håndplukket i ly af natten og efter presning modnet hele 22 måneder på franske egefade, hvoraf 90% var nye. Det er der kommet en charmerende fløjlshammer ud af med masser af saft, kraft og elegance. 

Duften kredser om noter af kirsch, mørke blommer, ribs, røde roser plus strejf af sort te, blyant og kanel. I munden mærker man straks, at det er en vin, der vil noget … og smagen af saftige blommer, hindbær, pinje og mørk chokolade holdes fint sammen af let sødlige tanniner.

Klar til at ryge på bordet nu, men har minimum 10 år tilbage på toppen.

Tænk Bordeauxs guddommelige højre bred – altså Pomerol og Saint Emilion – så er du på rette spor. For Winemaker Christopher Vandendriesscher blander her 60% Merlot og 40% Cabernet Franc – begge druer der dominerer højrebredden og skaber legendariske vine.

Her kommer druerne i stedet fra fire forskellige estate vineyards i Carneros. Håndplukket i ly af natten og efter presning modnet hele 22 måneder på franske egefade, hvoraf 90% var nye. Det er der kommet en charmerende fløjlshammer ud af med masser af saft, kraft og elegance. 

Duften kredser om noter af kirsch, mørke blommer, ribs, røde roser plus strejf af sort te, blyant og kanel. I munden mærker man straks, at det er en vin, der vil noget … og smagen af saftige blommer, hindbær, pinje og mørk chokolade holdes fint sammen af let sødlige tanniner.

Klar til at ryge på bordet nu, men har minimum 10 år tilbage på toppen.

Château Latour skaber nogle af de største og mest ekstravagante Bordeaux-vine. Slottet har aner tilbage til 1300-tallet, da det oprindelige tårn, som slottet er opkaldt efter, blev bygget på ejendommen af Gaucelme de Castillon under hundredårskrigen.

Fra starten af 1700-tallet var Latour anerkendt som 1.Cru, som blev confimeret ved klassifikationen i 1855. Midt på ejendommen står et lille tårn. Det er dog ikke det oprindelige tårn fra 1300-tallet (som forsvandt under krigene i 1400-tallet) men en “moderne”kopi, opført i 1620 som dengang blev brugt som dueslag. Siden 1993 har slottet været ejet af den franske milliardær François Pinault, som opkøbte vinslottet for ikke mindre end 890 millioner kroner.

Siden 1993 har slottet været ejet af den franske milliardær François Pinault, som opkøbte vinslottet for ikke mindre end 890 millioner kroner.

Château Latour omkranses af 78 hektar vinmarker som har et ekstraordinært terroir bestående af dyb grus og ler, der er dækket af relativt store afrundede sten, som holder på varmen længe efter solen, er forsvundet. Vinmarkerne er beplantet med ca. 76% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot og 2% Cabernet Franc og Petit Verdot.

 I nyere tid er Château Latours team begyndt at reflektere mere over metoder for vindyrkningen, og balancen mellem vinen, jorden og miljøet. Således er der sket et opgør med efterkrigstidens hang til tåger af tvivlsomme sprøjtemidler mod ukrudt, skadedyr og plantesygdomme. Siden 2015 er hele Château Latour-vingården blevet økologisk dyrket, og heste hjælper med pløjningen og den naturlige gødning.

Château Latour har trukket sig fra En Primeur systemet, hvilket betyder at deres sidste En Primeur vin var den legendariske 2010. Idag frigiver Latour først deres 1. vin 8 år efter produktionsåret.

Faktablad
LandUSA
Producent Hudson
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
DistriktNapa Valley
Sub distriktLos Carneros
Årgang2018
Volume75CL
DruerCabernet Franc
KategoriRødvin
Kollistørrelse12
KollitypeOCC

Robert Parker
The 2018 Phoenix is a blend of 60% Merlot and 40% Cabernet Franc and was aged for 20 months in French oak barrels, 80% new. Medium to deep garnet-purple colored, the nose is redolent of warm plums, black cherries and black raspberries with suggestions of garrigue, menthol, pencil lead and roses. Medium-bodied, velvety and with great freshness, the palate delivers vibrant, crunchy fruit and a good long, mineral-tinged finish. 1,110 cases were made.