Hudson Vineyard Phoenix 2017
Tænk Bordeauxs guddommelige højre bred – altså Pomerol og Saint Emilion – så er du på rette spor. For Winemaker Christopher Vandendriesscher blander her 58% Merlot og 42% Cabernet Franc – begge druer der dominerer højrebredden og skaber legendariske vine.
Her kommer druerne i stedet fra fire forskellige estate vineyards i Carneros. Håndplukket i ly af natten og efter presning modnet hele 22 måneder på franske egefade, hvoraf 90% var nye. Det er der kommet en charmerende fløjlshammer ud af med masser af saft, kraft og elegance.
Duften kredser om noter af kirsch, mørke blommer, ribs, røde roser plus strejf af sort te, blyant og kanel. I munden mærker man straks, at det er en vin, der vil noget … og smagen af saftige blommer, hindbær, pinje og mørk chokolade holdes fint sammen af let sødlige tanniner.
Klar til at ryge på bordet nu, men har minimum 10 år tilbage på toppen.
Tænk Bordeauxs guddommelige højre bred – altså Pomerol og Saint Emilion – så er du på rette spor. For Winemaker Christopher Vandendriesscher blander her 58% Merlot og 42% Cabernet Franc – begge druer der dominerer højrebredden og skaber legendariske vine.
Her kommer druerne i stedet fra fire forskellige estate vineyards i Carneros. Håndplukket i ly af natten og efter presning modnet hele 22 måneder på franske egefade, hvoraf 90% var nye. Det er der kommet en charmerende fløjlshammer ud af med masser af saft, kraft og elegance.
Duften kredser om noter af kirsch, mørke blommer, ribs, røde roser plus strejf af sort te, blyant og kanel. I munden mærker man straks, at det er en vin, der vil noget … og smagen af saftige blommer, hindbær, pinje og mørk chokolade holdes fint sammen af let sødlige tanniner.
Klar til at ryge på bordet nu, men har minimum 10 år tilbage på toppen.
Château Latour skaber nogle af de største og mest ekstravagante Bordeaux-vine. Slottet har aner tilbage til 1300-tallet, da det oprindelige tårn, som slottet er opkaldt efter, blev bygget på ejendommen af Gaucelme de Castillon under hundredårskrigen.
Fra starten af 1700-tallet var Latour anerkendt som 1.Cru, som blev confimeret ved klassifikationen i 1855. Midt på ejendommen står et lille tårn. Det er dog ikke det oprindelige tårn fra 1300-tallet (som forsvandt under krigene i 1400-tallet) men en “moderne”kopi, opført i 1620 som dengang blev brugt som dueslag. Siden 1993 har slottet været ejet af den franske milliardær François Pinault, som opkøbte vinslottet for ikke mindre end 890 millioner kroner.
Siden 1993 har slottet været ejet af den franske milliardær François Pinault, som opkøbte vinslottet for ikke mindre end 890 millioner kroner.
Château Latour omkranses af 78 hektar vinmarker som har et ekstraordinært terroir bestående af dyb grus og ler, der er dækket af relativt store afrundede sten, som holder på varmen længe efter solen, er forsvundet. Vinmarkerne er beplantet med ca. 76% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot og 2% Cabernet Franc og Petit Verdot.
I nyere tid er Château Latours team begyndt at reflektere mere over metoder for vindyrkningen, og balancen mellem vinen, jorden og miljøet. Således er der sket et opgør med efterkrigstidens hang til tåger af tvivlsomme sprøjtemidler mod ukrudt, skadedyr og plantesygdomme. Siden 2015 er hele Château Latour-vingården blevet økologisk dyrket, og heste hjælper med pløjningen og den naturlige gødning.
Château Latour har trukket sig fra En Primeur systemet, hvilket betyder at deres sidste En Primeur vin var den legendariske 2010. Idag frigiver Latour først deres 1. vin 8 år efter produktionsåret.
Land | USA |
---|---|
Producent | Hudson |
Region | California |
Sub Region | North Coast |
Distrikt | Napa Valley |
Sub distrikt | Los Carneros |
Årgang | 2017 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Franc |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker 92P
Composed of 58% Merlot and 42% Cabernet Franc, the 2017 Phoenix has a medium to deep garnet-purple color and springs from the glass with vivacious black cherries, black raspberries and plum preserves notes plus wafts of red currants, garrigue, menthol, pencil shavings and wild sage. Medium to full-bodied, the palate has lovely freshness and soft tannins supporting the red and black fruit layers, finishing with a minty kick.
“The cool nights and the rapid ripening in 2017 left wines with naturally higher acidity - higher than we recall,” Lee Hudson told me. “I think the acid is the hallmark of this vintage. It was a moderately low crop, early bud break, a warm growing season. The nights were our standard cold nights - which equates to the build-up of acid. You don’t get this sort of acid with warm nights.” With regards to the harvest, he said, “We were pressed to get fruit off. We saw some dehydration and that really concentrated the berries. We used an optical sorter this year to sort out the raisiny fruit. And, we declassified a lot of red fruit to make what we made,” he conceded. “Everything here is pre-fire.”